
آیا می دانید دلایل انجام سینوس لیفت چیست؟
فهرست
آیا می دانید دلایل انجام سینوس لیفت چیست؟ سینوس لیفت باز و سینوس لیفت بسته چیست؟ تفاوت سینوس لیفت باز و بسته چیست؟
خدمات دندانپزشکی در برگیرنده بخش های بسیار زیادی هستند و یکی از خدمات مربوط به دندانپزشکی لیفت سینوس است که این عمل به دلایل مختلفی صورت می گیرد.
سینوس ها حفره های هوایی در قسمت های مختلف صورت هستند که گاهی اوقات کشیدن دندان های عقل موجود در فک بالا باعث ایجاد حفره ای می شود که دهان را به سینوس متصل می کند. ایجاد این حفره باعث ایجاد عفونت در سینوس ها می شود و به همین دلیل باید حفره ایجاد شده توسط دندانپزشک بخیه زده و بسته شود.
سینوس لیفت چیست؟
سینوس لیفت به صورت کلی عبارت است از: یک نوع عمل جراحی که به دلیل تحلیل رفتن استخوان های عمودی مربوط به دندان های آسیای فک بالایی انجام می شود. در این جراحی به فک بالایی در قسمت دندان های آسیای بزرگ و یا کوچک استخوان هایی اضافه می شود.
به استخوان های اضافه شده و یا پودر استخوان تزریق شده در بسیاری از مواقع تقویت سینوس نیز می گویند و سینوس لیفت با استفاده از دو روش از قبیل: سینوس لیفت باز و سینوس لیفت بسته انجام می شود.
سینوس لیفت باز
در تکنیک سینوس لیفت باز به حداقل 5 سانتی متر از استخوان نیاز است و در این جراحی پزشک غشای سینوس را به بالا منتقل می کند و به جای استخوان تحلیل رفته از پودر استخوان استفاده می کند تا محل مورد نظر پر شود.
سپس دندانپزشک با استفاده از یک لایه غشای مناسب روی آن را می پوشاند که این روش بسیار کاربردی است و بیشتر پزشکان استفاده از این شیوه را ترجیح می دهند.
سینوس لیفت بسته
سینوس لیفت به روش بسته نیز زمانی استفاده می شود که استخوان عمودی دندان های آسیا به طور قابل توجهی تحلیل رفته باشند. یعنی اندازه استخوان طبیعی فک کمتر از دو سانتی متر باشد. در نتیجه در این زمان به جراحی سینوس لیفت بسته نیاز است.
در این روش استخوان را زیر سینوس با دریل سوراخ می کنند و پس از آن با استفاده از پودر استخوان محل سوراخ شده را پر می کنند. به اندازه ای در این روش از پودر استخوان باید استفاده کرد که پزشک تشخیص دهد.
مساله ای که در تکنیک سینوس لیفت بسته باید به آن توجه داشت این است که به هیچ عنوان نباید ابزار و تجهیزات دندانپزشکی با سینوس برخورد کنند. زیرا در صورتی که سینوس تنها با یک ضربه کوچک دچار پارگی شود باعث بروز عفونت می شود و در این صورت باید پارگی ایجاد شده را جراحی کرد.
دلایل انجام سینوس لیفت
در رابطه با دلایل انجام سینوس لیفت باید گفته شود که در مواقعی لیفت سینوس به صورت باز و یا بسته انجام می شود که یکی از دندان ها از بین رفته باشند و در این صورت زائده هایی به نام آلوئولار دندانی تغییر شکل پیدا می کنند و حفره خالی دندان به داخل خود در حین ترمیم سقوط می کند و در نتیجه باعث ایجاد ناحیه ای بدون دندان می شود.
بروز این مساله باعث کاهش پیدا کردن استخوان های فک می شود که این کاهش ارتفاع در قسمت های عرضی و ارتفاعی رخ می دهد. به همین دلیل لیفت سینوس زمانی انجام می شود که سقف سینوس به صورت بیش از حد به قسمتی که ایمپلنت دندان باید کاشته شود، نزدیک گردد.
به عبارت دیگر انجام این عمل به دلیل این است که ناحیه امنی برای کاشت ایمپلنت ایجاد گردد و سینوس از آسیب ها در امان بماند.
اشخاصی که در دندان های خود دارای هر یک از مشکلات ذکر شده در قسمت زیر باشند، دلایل انجام سینوس لیفت به آنها تعلق پیدا می کند و این افراد ناگزیرند تا سینوس لیفت را انجام دهند که انجام این کار نیز باید با مشورت و بررسی های دندانپزشک مربوطه انجام شود:
- تمامی افرادی که بیش از یک دندان خود را در قسمت خلفی فک بالا از دست داده باشند برای انجام سینوس لیفت مجاز هستند.
- اشخاصی که حجم قابل توجهی از استخوان را در قسمت های خلفی فک بالا از دست داده باشند نیز باید این کار را انجام دهند خصوصا اگر قصد به کار بردن ایمپلنت را داشته باشند
- اشخاصی که به هر دلیلی بدون دندان متولد شده باشند و در دندان های خود دارای نقض و آسیب های مادرزادی باشند.
در این بخش باید به این نکته اشاره کنیم که استفاده از تکنیک لیفت سینوس برای ایمپلنت کوتاه دارای درصد موفقیت بیشتری است و میزان پس زدن ایمپلنت دندان با توجه به سینوس لیفت باز و یا بسته کاهش پیدا می کند.
آیا بدون انجام سینوس لیفت نمی توان از ایمپلنت استفاده کرد؟
با توجه به مواردی که در قسمت های فوق ذکر شد، ممکن است که عده ای از افراد فکر کنند که بدون انجام سینوس لیفت نمی توان کاشت ایمپلنت انجام داد. اما در این خصوص باید خدمت شما عزیزان بگوییم که آن دسته از افرادی که دارای ناراحتی های دهان و دندان ذکر شده در قسمت فوق باشند برای استفاده از ایمپلنت در صورتی که دندانپزشک مربوطه تشخیص دهد، باید عمل سینوس لیفت را انجام دهند تا وضعیت دهان و دندان آنها برای کار گذاشتن ایمپلنت مناسب شود.
در غیر این صورت اشخاصی که مشکل خاصی ندارند و پزشک نیازی به استفاده از جراحی سینوس لیفت را برای آنها نمی بیند، می توانند به راحتی از کاشت ایمپلنت را انجام دهند و به ترمیم دندان های خود بپردازند.
در انتها باید خدمت شما عزیزان بگوییم که انجام سینوس لیفت بدون مشورت پزشک نباید انجام شود و در صورتی که قصد دارید ایمپلنت انجام دهید و معایب جراحی لیفت سینوس آشنا شوید، حتما در این خصوص با پزشک مشورت کنید.