لوگو ایران ایمپلنت

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان
آنچه می‌خوانید! ...

ایمپلنت دندان چیست؟ امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های بسیار جدیدی برای ترمیم دندان از دست رفته به وجود آمده اند که این روش های جدید، معایب ایمپلنت با پانچ و معایب روش های قدیمی تر در خصوص ترمیم دندان را برطرف کرده اند و از مزایای بیشتری برخوردار هستند.

یکی از این روش های جدید که امروزه در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد، ایمپلنت دندان یک روزه است که این روش جایگاه خوبی در میان مردم و پزشکان پیدا کرده است و استفاده از آن به عنوان یکی از رایج ترین روش ها در نظر گرفته می شود.

براساس نظر دندانپزشکان

مرکز ایران ایمپلنت، بهترین و مناسب ترین روش برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته روش کاشت ایمپلنت دندان است. در این متد چون دندان های مجاور تراش زده نمی شود و آسیبی به آن ها وارد نمی شود، بسیار مورد پسند افراد و دندانپزشکان است.

از سوی دیگر

به سبب قرار گرفتن پایه ایمپلنت در استخوان فک و جوش زدن پایه به استخوان فک همانند ریشه دندان طبیعی عمل می کند. محکمی ایمپلنت دندان باعث به حدی بوده که با مراقبت های پایه ای و اساسی همانند یک دندان طبیعی برای فرد کاربرد دارد.

علاوه بر این موارد

در بحث زیبای روش کاشت را از صفر تا صد تمامی خواسته های بیمار به طور کاملا استاندارد برآورده خواهد شد برای اثبات این موضوع می توانید ادامه مقاله را بخوانید.

ایمپلنت دندان چیست؟

در پاسخ به سوال ایمپلنت دندان چیست میتوان گفت که ایمپلنت دندان عبارت است از مجموعه قطعاتی که به وسیله جراحی بر روی فک ثابت می شود و بر روی آن دندان مصنوعی قرار می گیرد که در این صورت ظاهری شبیه به دندان طبیعی پیدا می کند.

به عبارت دیگر باید گفت که ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می شود و بدین ترتیب یک پایه قوی برای دندان های دائمی می شود که با دندان های طبیعی سازگار می باشد.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص ساخته می شود که به همین دلیل دارای سازگاری با بدن انسان است و به صورت میله ای شکل طراحی و ساخته شده است که در داخل استخوان فک قرار می گیرد . امروزه ایمپلنت را به عنوان بهترین جایگزین برای دندان های طبیعی از بین رفته می دانند.

انواع ایمپلنت

  • ایمپلنت دندان اندوستیال
  • ایمپلنت دندان ساب پریوستیال

در رابطه با انواع ایمپلنت باید بگوییم که ایمپلنت اندوستیال نوعی از ایمپلنت است که درون استخوان قرار می گیرد ، در حالی که ایمپلنت ساب پریوستیال نوعی از ایمپلنت است که ب روی استخوان آرواره و در قسمت زیرین بافت لثه قرار می گیرد . اما در رابطه با ایمپلنت ساب پریوستیال لازم به ذکر است که این نوع از ایمپلنت دندان دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد زیرا دارای دوام کمتری است و نتیجه ضعیف تری در بلند مدت دارد.

چرا کاشت ایمپلنت دندان انجام دهیم؟

نصف بیشتر جذابیت صورت به زیبایی دندان و داشتن دندان های یکدست و سفید می باشد. بدون شک هم فردی که صاحب تمامی دندان ها باشد آن هم مرتب و شیک تمام روز خود را با لبخند می گذراند.

با از بین رفتن دندان ها

استحکام استخوان فک هم به مرور زمان تحلیل می رود. با وجود ایمپلنت علاوه بر زیباسازی دهان و دندان خود می توانید استحکامت و مقاومت استخوان فک را چند برابر کنید.

افرادی که مدت ها قبل دندان خود را از دست داده اند و دیر برای کاشت دندان اقدام کرده اند، بایستی قبل از ایمپلنت حتما ارتودنسی را انجام دهند. زیرا وجود جای خالی دندان باعث شده که دندان های اطراف جابه جا شده و به سمت حفره های خالی دندان کج شود.

ارتودنسی فرایندی است که با کمک آن فضای کافی برای کاشت دندان جدید به وجود خواهد آمد.

طبق نظر مرکز ایمپلنت ایران :

از دست دادن دندان تنها براثر تصادف یا افتادن اتفاق نمی افتد؛ بلکه کیفیت جویدن غذا و نوع غذاهای مثرف تاثیر بسزایی در سالم ماندن دندان ها دارد.

تغذیه مناسب در این میان یک گزینه اصلی می باشد. رژیم غذایی ضعیف باعث از بین رفتن ریشه و حتی استقامت دندان ها خواهد شد.

مصرف بیش از اندازه میوه و یا سبزیجات خام که جویدن زیادتری را نیاز دارد به مرور زمان دندان ها را دچار آسیب خواهد کرد.

به عبارتی

بهداشت دهان و دندان نیز یک سر دیگر قضیه بوده که در صورت رعایت نکردن باعث می شود نیاز شما به ایمپلنت دندان صد در صد شود.

اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت

ایمپلنت به صورت کلی از سه بخش تشکیل می شود که این بخش ها عبارتند از:

  • پایه ایمپلنت
  • اباتمنت و یا چسب ایمپلنت
  • روکش ایمپلنت

پایه ایمپلنت ابتدایی ترین بخش تشکیل دهنده ایمپلنت است که از جنس تیتانیوم ساخته می شود و در داخل استخوان فک قرار می گیرد.

زمانی که

پایه ایمپلنت در داخل استخوان قرار داده می شود، باید مدت زمانی در حدود سه الی چهار ماه بگذرد تا پایه به استحکام کافی برسد و سپس بر روی آن روکش ایمپلنت قرار داده شود.

برای اتصال دادن روکش ایمپلنت و پایه ایمپلنت از قطعه ای به نام اباتمنت استفاده می شود که این قطعه شباهت زیادی به مهره دارد و با استفاده از آن روکش و یا تاج ایمپلنت بر روی پایه پیچ می شود.

استفاده از اباتمنت باعث می شود که ایمپلنت از استحکام خوبی برخوردار شود و احتمال لق شدن ایمپلنت کاهش پیدا کند.

اما در برخی از مواقع

از آنجایی که اباتمنت هزینه ایمپلنت را افزایش می دهد، بسیاری از افراد از چسب اتصال دهنده ایمپلنت به منظور  نصب روکش بر روی پایه استفاده می کنند که در این شرایط زیبایی دندان های آنها افزایش پیدا می کند اما استحام ایمپلنت کمتر می شود.

روکش ایمپلنت که به آن تاج ایمپلنت نیز گفته می شود، اصلی ترین بخش ایمپلنت است زیرا این بخش که ظاهری کاملا شبیه به دندان های طبیعی انسان دارد، زیبایی دندان ها را تامین می کند.

علاوه بر آن

تمامی امور مربوط به خوردن و جویدن غذا با آن انجام می شود.

زمانی که روکش در داخل دهان قرار می گیرد، سایر بخش های تشکیل دهنده ایمپلنت دیده نمی شوند و تنها بخشی که دیده می شود، روکش ایمپلنت است.

دلیل استفاده از تیتانیوم در ساخت ایمپلنت

همان طور که در بخش فوق اشاره شد، برای ساخت پایه ایمپلنت از تیتانیوم استفاده می شود.

زیرا

تیتانیوم نوعی فلز است که از سازگاری بسیار خوبی با بدن انسان برخوردار است به نحوی که با استفاده از آن برای پایه ایمپلنت هیچ گونه مشکل و یا عوارضی برای دهان و یا سایر بخش های بدن ایجاد نمی شود و هیچ مشکلی وجود نمی آید.

به همین دلیل

از تیتانیوم نه تنها برای ساخت پایه ایمپلنت استفاده می شود، بلکه از این فلز در سایر بخش های پزشکی نیز استفاده می شود.

به عنوان مثال:

افرادی که با شکستگی و آسیب دیدگی استخوان مواجه می شوند، از این قطعه برای آنها استفاده می شود.

معروف ترین کشور های سازنده ایمپلنت

ایمپلنت از نظر کشور سازنده به بخش های مختلفی تقسیم می شود و گروه بندی آن بر این اساس به شرح زیر است:

1) ایمپلنت های آمریکایی

این دسته از ایمپلنت ها (ایمپلنت آمریکایی) توسط کشور بزرگ امریکا ساخته می شوند و مقام اول را در سراسر جهان از نظر کیفیت و زیبایی به خود اختصاص داده اند که از این رو گران قیمت ترین ایمپلنت در جهان هستند.

2) ایمپلنت های اروپایی

ایمپلنت های اروپایی همان طور که از نام انها پیداست، توسط کشور های اروپایی ساخته می شوند که این کشور ها عبارتند از:

ایمپلنت آلمانی،

ایمپلنت انگلیس

ایمپلنت فرانسه

ایمپلنت ایتالیایی

ایمپلنت سوئیسی

ایمپلنت سوئدی

ایمپلنت اسپانیا

لازم به ذکر است که ایمپلنت های اروپایی دارای رتبه دوم جهانی از نظر کییفیت و زیبایی هستند و به همین دلیل هزینه مورد نیاز برای تهیه آنها کمتر از ایمپلنت های امریکایی است.

3) ایمپلنت های آسیایی

ایمپلنت های اسیایی نیز توسط کشور های ایران، چین و کره ساخته می شوند و به بازار راه پیدا می کنند که این نوع ایمپلنت ها رتبه سوم جهانی را دارند اما در میان آنها ایمپلنت هایی که توسط کشور کره ساخته می شوند، در مقایسه با ایمپلنت های چینی و ایرانی مرغوب تر هستند و به همین دلیل طرفداران بیشتری را به خود اختصاص داده اند.

بسیاری از پزشکان معتقدند که ایمپلنت های کره ای با اینکه هزینه کمتری نیاز دارند، اما از نظر کیفیت و زیبایی با انواع ایمپلنت های اروپایی برابری می کنند.

در کشور ایران نیز از این دسته از ایمپلنت ها استقبال خوبی صورت گرفته است. زیرا هم تهیه انها در مقایسه با ایمپلنت های خارجی دیگر راحت تر است و هم قیمت آنها مناسب تر می باشد.

بهترین ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دیجیتال توسط کشور های مختلف و با برند های متفاوتی ساخته می شود و در جهان توزیع می گردد که کشور های سازنده ایمپلنت در دنیا به سه دسته تقسیم می شوند و این سه دسته عبارتند از:

  • کشور های آمریکایی
  • کشور های اروپایی
  • کشور های آسیایی

ایمپلنت هایی که توسط کشور آمریکا ساخته می شوند بهترین نوع ایمپلنت در جهان هستند و رتبه اول را به خود اختصاص داده اند. پس از آن کشور های اروپایی، از جمله: سوئیس، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا و سوئد بهترین نوع ایمپلنت را اختصاص می دهند که به آنها رتبه دوم در جهان اختصاص داده شده است.

گروه سوم نیز کشور های آسیایی از قبیل: ایران، چین و کره هستند که در میان ایمپلنت های کره ای بهترین ایمپلنت های آسیایی شناخته می شوند و با ایمپلنت های اروپایی برابری می کنند و به صورت کلی ایمپلنت های آسیایی درجه سوم در کیفیت را به خود اختصاص داده اند.

مراحل کاشت دندان

مراحل انجام ایمپلنت به شرح زیر می باشد.

  • طرح درمان مناسب اولین گام برای شروع ایمپلنت دندان در مرکز ایران ایمپلنت است.
  • مشاوره پیش از انجام کاشت دندان بسیار ضروری می باشد.
  • معاینه تخصصی، انجام عکس های رادیولوژی از دندان و فک
  • نصب ریشه مصنوعی در داخل استخوان تا زمانی که کاملا جوش بخورد. (نصب ریشه 1 الی 2 ساعت زمان می برد اما روند التیام آن به طور معمول 3 تا 6 ماه زمان نیاز دارد)
  • قالب گیری ایمپلنت دندان (پس از جوش خوردن ریشه مصنوعی به استخوان فک، تاج یا دندان مصنوعی گذاشته می شود)
  • برای برخی از بیماران به جای یک یا چند روکش، از اتچمنت بروی ایمپلنت استفاده شود و این باعث می شود که یک پروتز متحرک روی آن قرار گیرد.
  • مطابق سازی رنگ روکش جدید با دندان طبیعی خود بیمار توسط دندانپزشک

انواع کاشت ایمپلنت

انواع ایمپلنت دندان

  • کاشت دندان معمولی : زمانی که به مرکز ایمپلنت ایران مراجعه می کنید نوع کاشت براساس تجربه و تخصص دندانپزشک ماهر مرکز توصیه و بکار گرفته می شود. در صورت تشخیص استفاده از ایمپلنت دندان به صورت معمولی بایستی در ابتدا پایه فیکسچر در استخوان فک قرار بگیرد. پس از آن برای جوش خوردن باید لثه را بخیه زد. پس از زمان 3 ماه لثه توسط متخصص ایمپلنت شکافته شده و روکش دندان بر روی فیکسچر قرار داده می شود. خارج نمودن هیلینگ و بستن اباتمنت بر روی روکش دندان اتمام کار ایمپلنت دندان معمولی خواهد بود.
  • کاشت ایمپلنت فوری : در برخی موارد برای جایگزینی دندان های از دست رفته از روش کاشت ایمپلنت دندان فوری استفاده می شود. در این متد پس از قرار گرفتن پایه در استخوان فک، اباتمنت بسته شده و روکش موقت بروی آن گذاشته می شود. در آخر روکش دائم را بر روی آن توسط متخصص دندانپزشک مرکز ایمپلنت ایران انجام می شود.

هزینه ایمپلنت

تمام این زیبایی ها و حس خوب قطعا هزینه ای برای فرد دربرخواهد داشت. اما برآورد هزینه برای هر شخص همان هزینه کامپوزیت دندان، قیمت لمینت دندان و یا حتی هزینه عصب کشی دندان می تواند متفاوت باشد. تعرفه ثابت کاشت ایمپلنت دندان جای خود اما برخی موارد دیگر در افزایش یا کاهش هزینه و قیمت ایمپلنت تاثیر بسزایی دارد.

در ابتدای امر بایستی نیاز واقعی بیمار تعیین و ارزیابی شود. تعداد دندان های کاشت شده، جنس ایمپلنت ، تعداد جلسات مورد نیاز، نیاز به ارتودنسی، کیفیت، مقدار و محل استخوان، روکش، بریج ثابت، پروتز متحرک (Over Denture) و دیگر موارد بدون شک قیمت و هزینه آن را دچار نوسان خواهد کرد.

اهمیت تخصص و مهارت پزشک

همان طور که مطرح شد، دستمزد پزشک معالج در هزینه کلی ایمپلنت موثر واقع می شود. اما از سوی دیگر مراجعه کردن به یک پزشک متخصص و حرفه ای مساله بسیار مهمی در این زمینه است.

زیرا در صورتی که پزشک از مهارت، دقت، تجربه وتخصص کافی برخوردار نباشد، در نصب بخش های مختلف ایمپلنت دچار مشکل می شود و آنها را به خوبی در دهان نصب نمی کند که در این صورت طول عمر و میزان دوام و ماندگاری ایمپلنت کاهش پیدا می کند.

به عنوان مثال: اگر پزشک پایه ایمپلنت را به خوبی نصب نکند، روکش ایمپلنت پس از مدت زمان کوتاهی ثبات خود را از دست می دهد و لق می شود و یا به طور کلی می افتد.

بروز این اتفاق نیز شما را متحمل صرف هزینه و زمان می کند و از زیبایی نتیجه کلی کار ایمپلنت شما میکاهد که بر این اساس باید حتما از بهترین پزشکان در این زمینه کمک بگیرید تا نتیجه ای ایده آل را دریافت کنید.

مزایای ایمپلنت

مزایای ایمپلنت دندان

  • راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، زیبا سازی صورت، قدرت دوباره جویدن
  • دائمی بودن آن در صورت رعایت کامل بهداشت دهان و دندان
  • عدم تحلیل استخوان فک به دلیل وجود پایه ایمپلنت
  • طولانی تر بودن طول عمر ایمپلنت نسبت به دیگر روش های کاشت دندان
  • امکان جایگذاری دوباره

خطرات و عوارض کاشت دندان چیست؟

آیا ایمپلنت دندان می‌تواند عوارض داشته باشد؟

  • هزینه از اولین معایب آن می باشد (پروتز ثابت یا پروتز متحرک)
  • زمانبر بودن درمان و مراحل کاشت ایمپلنت دندان
  • وجود جراحی برای کاشت دندان (بدون شک وجود جراحی می تواند استرس را برای برخی بیماران به همراه داشته باشد. از سوی دیگر گاهی عفونت و شکست درمان یا حتی از دست رفتن آن وجود دارد)
  • نیاز به تکرر معاینات در طول دوره (که این خود می تواند هزینه های مازادی را برای شخص داشته باشد)

چسب روکش ایمپلنت دندان

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست؟

  • افرادی که سابقه انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی را دارند.
  • افرادی که مبتلا به پوکی استخوان و بیمارهای مشابه به آن دارند.
  • اشخاصی که لثه سالم و یا استخوان فک سالمی ندارند.
  • افرادی که سیگاری هستند. تاثیر دخانیات به حدی بوده که امکان پس زدن ایمپلنت دندان را افزایش می دهد.
  • اشخاصی که زیاد به بهداشت دهان و دندان اهمیت نمی دهند. این روش کاشت خود نیاز به مراقبت های پس از انجام  بشدت دارد.

ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

استفاده از روش ایمپلنت برای ترمیم دندان های از دست رفته برای اشخاصی که دارای شرایط ذکر شده در قسمت زیر باشند، بسیار روش مناسبی در نظر گرفته می شود:

  • اشخاصی که تمامی دندان های جلو و عقب را از دست داده باشند.
  • اشخاصی که یکی از دندان های جلو آنها از دست رفته باشد.
  • اشخاصی که فاصله موجود در بین دندان از دست رفته و دندان کناری آن طبیعی باشد.
  • اشخاصی که بیش از یک دندان از دست داده باشند.
  • اشخاصی که بیش از یک دندان در انتهای قوس دندانی از دست داده باشند.
  • افرادی که امکان استفاده از دندان مصنوعی ندارند.
  • افرادی که می خواهند از روشی برای ترمیم دندان استفاده کنند، که گفتار او بهبود بخشد.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

  • بعد از کاشت ایمپلنت تا یک روز نباید در اطراف ناحیه ایمپلنت شده را مسواک زد.
  • از شست و شوی دهان تا 8 ساعت بعد از انجام ایمپلنت باید خودداری شود.
  • بهتر است که یک روز بعد از انجام ایمپلنت از دهان شویه استفاده شود.
  • بعد از انجام ایمپلنت بهتر است که از نخ دندان ، مسواک و خمیر دندان و تمامی لوازم بهداشتی مربوط به دندان استفاده شود.
  • سیگار کشیدن و نوشیدن چای و قهوه تا سه روز بعد از انجام ایمپلنت دندان ممنوع می باشد.
  • همچنین لازم به ذکر است که به صورت کلی استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی باعث کاهش میزان موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت می شوند.

 

مراحل ایمپلنت دندان چه قدر طول می کشند؟

به صورت کلی در خصوص این سوال باید گفت که برای انجام شدن تمامی مراحل ایمپلنت یعنی از زمانی که جراحی لثه و مراقبت ها و درمان های قبل از ترمیم دندان با ایمپلنت انجام می شوند تا زمانی که روکش دائمی ایمپلنت بر روی دندان قرار بگیرد و مراحل ایمپلنت پایان یابد،تقریبا در حدود 5 الی 8 ماه زمان نیاز است اما در این میان افرادی که نیاز دارند تا تمامی دندان های خود را ایمپلنت کنند، ممکن است که به مدت زمانی بیشتر از این نیاز داشته باشند و ترمیم دندان های آنها زمان بر تر باشد.

در خصوص مدت زمان لازم برای طی شدن مراحل ایمپلنت باید به این نکته نیز اشاره کنیم که ایمپلنت کردن دندان های فک پایین در مقایسه با دندان های فک بالا به مدت زمان کمتری نیاز دارد به صورتی که برای فک پایین تقریبا 3 الی 4 ماه زمان نیاز است و برای ایمپلنت کردن فک بالا 4 الی 6 ماه زمان نیاز است زیرا دندان های بالا از پیچیدگی های بیشتری در مقایسه با دندان های پایین برخوردار هستند.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

بسیاری از افراد از درد ناشی از جراحی ایمپلنت با پانچ می ترسند و به همین دلیل از انجام دادن ایم تکنیک مردد هستند. در این خصوص باید خدمت شما عزیزانی که با این مشکل مواجه هستید، بگوییم که خوشبختانه ایمپلنت روشی فاقد درد است و جراحی آن با کشیدن دندان تفاوتی ندارد و حتی شاید درد و سختی آن از کشیدن دندان هم کمتر باشد.

همچنین به این مساله نیز باید اشاره کنیم که ترمیم دندان ها در روش ایمپلنت با بی حسی موضعی انجام می شود و به همین دلیل میزان درد در فرد به میزان بسیار زیادی کاهش پیدا می کند و فرد در حین جراحی و ترمیم دندان، به میزان بسیار کمی ممکن است که اذیت شود.

بهترین مرکز ایمپلنت در تهران کجاست؟

در صورتی که قصد دارید به بهترین مرکز ایمپلنت در تهران مراجعه کنید، باید بدانید که کلینیک دندانپزشکی ایران ایمپلنت یکی از بهترین مراکز ایمپلنت در تهران است و تمامی مراحل ایمپلنت در این مرکز با نظارت بهترین متخصصین دندانپزشکی انجام می شود.

همچنین لازم به ذکر است که ایران ایمپلنت برای انجام دادن ترمیم دندان های از دست رفته با این روش از بهترین تجهیزات دندانپزشکی و به روز ترین تکنولوژی ها برای ایمپلنت استفاده می کند که در نتیجه ارائه خدمات در این مجموعه بسیار عالی و رضایت بخش است و نظر شما را جلب خواهد کرد.

سخن پایانی

با توجه به تمامی مطالبی که در خصوص ایمپلنت اقساطی برای شما عزیزان شرح دادیم، به نظر می رسد که این روش بهترین شیوه برای ترمیم دندان های از دست رفته شما باشد و با استفاده از آن می توانید سال ها از دندان های خود استفاده کنید و از مضرات دندان مصنوعی در امان باشید.

ایمپلنت به دلیل ظاهر طبیعی که در دهان ایجاد می کند و از آن جایی که شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد، زیبایی شما را نیز حفظ می کند و در این صورت هیچ مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp
ارسال دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
6 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
alireza
9 ماه قبل

سلام من۶۵ سالم هست برخی دندان هایم پوسیده و کشیده ام ایا میتوانم ایمپلنت کنم؟

رضا ملکی
9 ماه قبل

درود هزینه رو لطف میکنید؟

علی حسن
7 ماه قبل

سلام من شیمی دررمانی کردم میتونم از ایمپلنت دندان استفاده کنم؟

asal
ویرایشگر
پاسخ به  علی حسن
5 ماه قبل

سلام بله میتونید.

مبینا
7 ماه قبل

بعد از انجامش سیگار بکشیم مشکل داره؟

asal
ویرایشگر
پاسخ به  مبینا
5 ماه قبل

سلام خیر تا مدتی نکشید.

آنچه می‌خوانید! ...
مقالات مرتبط این مطلب را از دست ندهید