التهاب و عفونت سینوس چگونه است؟

عفونت سینوس
آنچه می‌خوانید! ...

التهاب و عفونت سینوس چگونه است؟ آیا التهاب و عفونت سینوس همان سینوزیت است؟ به صورت کلی عفونت سینوس به التهاب پیدا کردن حفره های خالی که در راه های هوایی بینی قرار گرفته اند، گفته می شود و این علائم نشان دهنده سینوزیت هستند و از عفونت، آلرژی و یا تحریک سینوسها توسط مواد شیمیایی و یا ذرات ریز ناشی می باشند.

خوشبختانه التهابات و عفونت های سینوسی از جمله  بیماری های قابل انتقال به دیگران نیست و مسری نمی باشد که این بیماری دارای انواع مختلفی از قبیل:

عفونت حاد سینوسها، عفونت نیمه حاد سینوس، عفونت نیمه مزمن و سینوزیت به صورت عفونی و غیر عفونی هستند. تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.

9 علائم مهم التهاب و عفونت سینوس که باید جدی بگیرید!

التهاب و یا عفونت ایمپلنت دندان و سینوس ها  و یا همان سینوزیت به صورت های مختلفی بروز می نماید و دارای علائم مختلفی است که این علائم عبارتند از:

1 ایجاد سرفه
2 بروز تب
3 تورم پیدا کردن صورت
4 بروز گلو درد
5 احساس گرفتگی و کیپ شدن بینی
6 ایجاد ترشحات تیره و بد رنگ از قسمت بینی و یا پشت حلق
7 حساس شدن بخش های مختلف صورت
8 بروز احساس درد در قسمت های سینوس، گوش و یا دندان ها
9 بروز سر درد ناشی از سینوزیت

علائم نشان دهنده عفونت باکتریایی سینوسها

علاوه بر موارد ذکر شده در قسمت فوق، علائمی وجود دارند که نشان دهنده بروز عفونت باکتریایی هستند. این علائم عبارتند از:

  • ایجاد درد در بخش های مختلف صورت
  • بروز ترشح هایی که به صورت چرکی هستند.
  • بروز علائمی که بیش از یک هفته ادامه پیدا کنند و با دارو های معمولی درمان نشوند.

در رابطه با عفونت باکتریایی سینوس ها لازم به ذکر است که این نوع سینوزیت ها قابل درمان با آنتی بیوتیک ها هستند و در صورتی که این نوع سینوزیت به موقع مورد درمان قرار بگیرد، از بروز عفونت ثانویه باکتریایی جلوگیری به عمل می آید.

عفونت سینوس

درمان عفونت سینوس (خانگی)

عفونت و التهاب سینوس در برخی از مواقع قابل درمان با شیوه های خانگی نیز می باشد. به عنوان مثال برای انجام درمان خانگی می توان از دارو های otc یعنی استامینوفن، ضد احتقان ها و موکولیتیک ها استفاده کرد.

همچنین برای تخلیه کردن سینوسها از عفونت به وجود آمده در آنها می توان از سرم شست و شوی سینوس نیز استفاده کرد که این محلول را میتوان از داروخانه ها تهیه نمود.

اگر التهاب و عفونت به وجود آمده در سینوسها به صورت عفونت های قارچی پدیدار شوند، در این صورت نیاز است که حتما به پزشک مراجعه گردد و  درمان های خانگی در رابطه با این موضوع چاره ساز نخواهد بود.

التهاب و عفونت سینوس مزینه ای برای پیشرفت 4 بیماری!!

در بسیاری از مواقع عدم درمان به موقع سینوزیت و عفونت های سینوسی باعث بروز بیماری های جدی تری می شود که برخی از این بیماری ها عبارتند از:

  • مننژیت
  • آبسه مغزی
  • عفونت استخوان که به آن اوستئومیلیت هم گفته می شود.
  • سلولیت اوربیتال و یا التهاب بافت هایی که در بخش های کناری چشم قرار دارند.

لازم به ذکر است که برای درمان عفونت های قارچی هیچ واکسنی وجود ندارد.

عوارض ناشی از التهاب سینوس چیست؟

بروز هر گونه عفونت و التهاب و یا همان سینوزیت باعث می شود که عفونت از طریق دیواره های سینوس به مغز برسد و این وضعیت بسیار خطرناک است به صورتی که حتی ممکن است باعث بروز مرگ در افراد شود و به این نوع عفونت سینوسی آبسه مغزی می گویند.

مابقی بافت هایی که در اطراف سینوس قرار دارند نیز ممکن است که عفونی شوند و مشکلاتی را به وجود آورند. در بسیاری از مواقع نیز عفونت سینوس به استخوان می رسد و یا اطراف چشم ها را درگیر می کند که این مسائل نیز بسیار خطرناک هستند و باعث بروز مرگ در انسان می شوند.

عوارض خطرناک ناشی از التهابات سینوس برای اشخاصی که دارای دیابت و یا نقض ایمنی هستند، بیشتر بروز می کند و به همین دلیل این گونه افراد باید بیشتر مراقبت سینوس های خود باشند تا به بیماری های سینوزیتی دچار نشوند.

آیا التهاب سینوس بیماری قابل پیشگیری می باشد؟

همان طور که گفته شد جراحی لیفت سینوس قابل انجام است اما  تا کنون هیچ واکسنی برای درمان سینوزیت و عفونت های سینوسی تولید نشده است تا از افراد برای بروز چنین بیماری هایی مراقبت کند.

اما واکسن آنفولانزا که برای جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا است، می تواند از افراد در مقابل ویروس ها و باکتری هایی که باعث بروز سینوزیت می شوند نیز محافظت کند.

در نتیجه

استفاده از چنین واکسن هایی می تواند به صورت غیر مستقیم احتمال مبتلا شدن به عفونت های سینوسی را نیز کاهش دهد زیرا این واکسن ها در مقابل پاتوژن هایی که عامل سینوزیت هستند، مقام است.

با توجه به این مطالب برای پیشگیری از عفونت ایمپلنت و همچنین از بروز التهاب و عفونت سینوسی، بهتر است که از واکسن های آنفولانزا استفاده شود و در محیط های آلوده از ماسک استفاده گردد. همچنین باید دست ها را به صورت مداوم شست و از آب، سبزیجات و میوه به میزان زیادی استفاده کرد.

بهترین زمان مراجعه به پزشک جهت رفع التهاب و عفونت سینوسها

به صورت کلی اگر هر گونه علائم حاصل از بروز عفونت و التهاب در فرد ظاهر شود، بهتر است که فرد مورد نظر به پزشک یا جراح سینوس لیفت در تهران مراجعه کند و هر چه زودتر این اقدام را انجام دهد، بهتر است زیرا از بروز بیماری های خطرناک تر جلوگیری به عمل می آید.

اما علائمی که در صورت مواجه شدن باآنها باید سریعا به پزشک مراجعه نمود، از قبیل زیر هستند:

1 ادامه دار شدن علائم به وجود آمده تا بیش از ده روز
2 بروز علائمی مانند سر درد که با مصرف دارو های مسکن نیز بهبود پیدا نکند.
3 سرفه هایی که همراه با خلط خونی و یا سبز و زرد رنگ باشند.
4 ایجاد تنگی نفس و یا سنگین شدن قفسه سینه
5 بروز درد شدید در قسمت گردن
6 بروز درد در قسمت گوش
7 ایجاد تغییراتی در دید فرد و تاری دید
8 افزایش واکنش هایی که به صورت آلرژِیک هستند به مصرف دارو ها
9 شدت پیدا کردن علائم مربوط به آسم در افرادی که مبتلا به بیماری های آسمی هستند.
Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp
ارسال دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه می‌خوانید! ...
بیشتر بخوانید ...
عوارض عفونت دندان
عوارض عفونت دندان

عفونت دندان، دردی طاقت‌فرسا و آزاردهنده است که می‌تواند به سادگی زندگی روزمره را مختل

عفونت ایمپلنت دندان
عفونت ایمپلنت دندان

از علایم عفونت ایمپلنت دندان تا چه حدی خبر دارید؟وقتی عفونت پیرامون ایمپلنت که پیش