مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان به دلیل عدم نیاز به وجود ریشه دندان و سهولت مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان ، جزو یکی از روش های پرطرفدار بازسازی دندان شده است. از دست دادن دندان خواه با کشیدن دندان و خواه با حوادث ناگهانی باعث می شود که بافت و استخوان ها شروع به تحلیل رفتن کند.
این تحلیل باعث شده که به مرور زمان بیماری های لثه و دهان و دندان دامن گیر شخص شود و نیاز به جراحی لثه با لیزر و یا جراحی لثه با روش سنتی پیدا کند.
با کاشت ایمپلنت دندان یک پست کوچک از جنس تیتانیوم مستقیما درون فک قرار داده شده و به آن نیروی تازه ای بخشیده می شود. با کمک آن دندانپزشک ماهر ایران ایمپلنت می تواند پایه مقاوم و محکم را برای دندان جدید فراهم کند.
حال خوشی که با انجام ایمپلنت دندان در درون شخص ایجاد می شود در صورتی دوام همیشگی خواهد داشت که مراقبت های بعد ایمپلنت دندان را سروقت و به نوبت انجام دهند.
نحوه مراقبت بعد از ایمپلنت دندان نکته اساسی در کاشت ایمپلنت می باشد. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن جهت عدم تجمع پلاک بر روی آن یک امر مهم بوده که به اندازه خود ایمپلنت دندان قابل پیگیری و نظارت می باشد.
فهرست
محصولات مورد نیاز بعد از ایمپلنت دندان
شاید با استراحت بهبود زخم و فرایند اسئواینتگریشن خیلی سریعتر انجام شود اما نوع مسواک و خمیر دندان به این تسریع کمک شایانی خواهد کرد.به طور معلوم محصولات زیر جهت مراقبت بعد ایمپلنت دندان قابل اجرا می باشد:
- دهان شویه های آنتی باکتریال
- مسواک بین دندانی
- استفاده از خمیردندان های حاوی فلوراید و ضد سایش
در هر صورت سعی نمایید روش های مختلفی را برای پاک سازی ایمپلنت دندان خود امتحان کنید. مسواک زدن با خمیر دندان مخصوص ایمپلنت بر روی سطح دندان ها و اطراف تاج دندان می تواند نتیجه بسیار خوبی را برای فرد به همراه داشته باشد.
فراموش نکنید که استراحت مناسب بعد کاشت ایمپلنت باعث افزایش قوای جسمی فرد و رشد سریعتر استخوان فک خواهد شد.
از مهم ترین روش مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان می توان به چکاپ دائمی و کنترل روتین وار دندان ها از سوی دندانپزشک ماهر ایران ایمپلنت اشاره نمود.
مراقبت بعد از ایمپلنت دندان با مراجعه به دندانپزشک
شاید مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان در منزل تاثیر بسزایی داشته باشد اما مراجعه به دندانپزشکی و کنترل از سوی او با انجام آزمایش ها و پاکسازی تاثیر فراوانی را برای هر کسی در بردارد. کلینیک ایران ایمپلنت با وجود تیم متخصص و آموزش دیده و با بهره گیری از تجهیزات مدرن و ابزارها تمام سعی خود را در راستای پاکسازی پلاک و باکتری ها به کاربرده تا بتوانند لبخندی زیبا و دلنشین را بر روی لب های فرد به جای بگذارند.
پس از انجام ایمپلنت دندان، جراح ماهر ایران ایمپلنت با کمک یک عکس اشعه ایکس از دندان کاشته شده می تواند موارد زیر را به راحتی چک کند:
- اندازه گیری لثه اطراف ایمپلنت دندان
- کنترل نحوه گازگرفتن با دندان های کاشته شده
- بررسی تمام قطعات متصل به ایمپلنت
- ارزیابی مقاومت ایمپلنت
- بررسی نحوه قرارگرفتن ایمپلنت ها درون لثه
آموزش های لازم جهت مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان توسط دندانپزشک ارائه خواهد شد و در صورت تشخیص مشکلات دهان از قبیل بیماری لثه یا پس زدن ایمپلنت دندان شخص را مطلع خواهند کرد.
اما به طور کلی جراح ماهر ایران ایمپلنت به منظور جلوگیری از بیماری های التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت به بیماران استراحت، رعایت بهداشت دهان و دندان و رژیم غذایی مناسب حاوی غذاهای نرم و سرد را توصیه و تجویز می کند.
راههای مراقبت از ایمپلنت
مراقبت های خانگی :
انتخاب ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش های جایگزینی برای دندان های از دست رفته با جراحی و به صورت دائمی در دهان می باشد اما مراقبت از آن به زیباترین شکل و طولانی مدت کاری بس سخت می باشد. در این میان نکات بسیار خیلی مهمی وجود دارد که بیمار بایستی پس از عمل جراحی ایمپلنت در خانه رعایت کند.
به طور مثال استراحت مطلق پس از ایمپلنت و خودداری از انجام فعالیت های سنگین و ورزش های خطرناک بلافاصله بعد از کاشت ایمپلنت و مصرف نوشیدنی های سرد و غذاهای نرم تنها بخشی از آن می باشد.
پاکسازی ایمپلنت در خانه :
طبق تشخیص ایمپولنتولوژیست و جراح دهان و دندان ایران ایمپلنت برای داشتن ایمپلنت های سالم و دائمی، مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را در منزل به بهترین راه ممکن بایستی انجام داد. پاکسازی ایمپلنت ها در خانه با روش مناسب جهت پیشگیری عفونت ایمپلنت یا پری ایمپلینتیتیس جزو واجبات برای بیمارها می باشد.
مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، دهانشویه های غیرالکلی برای مراقبت های خانگی ایمپلنت دندان را نباید فراموش کرد.
استفاده از مسواک های بین دندانی :
استفاده از هر نوع مسواک بعد از کاشت ایمپلنت آزاد می باشد اما بیمارانی که طبق نظر پزشک از مسواک های بین دندانی استفاده می کنند بدون شک بازخورد مثبتی را خواهند دید. اما بدانید که تفاوت آنچنانی بین این نوع مسواک با دیگر انواع مسواک برقی، هوشمند و دستی نیست. تنها گزینه متمایز احساس راحتی حین مسواک زدن و نرم بودن برس مسواک است.
دیگر روش های خانگی مراقبت ایمپلنت
نخ دندان کشیدن :
اگر سری به داروخانه ها بزنید قطعا با انواع نخ دندان ها مواجه خواهید شد و انتخاب بهترین و درست ترین نوع برای شما بسی سخت خواهد شد. اما طبق نظر دندانپزشک ایران ایمپلنت انواع موم نشده آن توصیه و تجویز می شود. تمامی افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند بایستی از نخ دندان برای پاکسازی دندان ها کمک بگیرند. سعی کنید با مراجعه و مشاوره دندانپزشک خود بهترین و معتبرترین نوع نخ دندان را انتخاب کنید.
استفاده از واتر فلاسر :
کاهش پلاک و التهاب لثه پس از کاشت ایمپلنت با کمک واتر فلاسر تاثیر فراوانی داشته و یک جایگزین مناسب برای نخ دندان است. سعی شود که واتر فلاسر با نوک غیرفلزی تهیه شده و طور روتین وار روزانه یک تا دوبار استفاده کنید. در پایان در صورت تمایل می توانید water flosser را با محلول های غیرالکلی و آنتی باکتریال شستشو دهید.
تمیزکننده لثه :
یکی از راه های مراقبت بعد از ایمپلنت دندان که بایستی حتما انجام شود، تمیز کردن لثه با کمک ابزارهای اساسی می باشد. بهترین نوع آن از جنس ابریشم بوده و به نرمی روی لثه کشیده شده و آن را تمیز می کند.
پاکسازی تخصصی ایمپلنت :
فراموش نکنید که پاکسازی دوره ای دندان ها توسط افراد متخصص مساله بسیار مهمی می باشد. دندانپزشک عالی ایران ایمپلنت با مهارت کافی بافت اطراف آن و دندان های طبیعی را تمیز می کند. با اینکار باکتری ها از بین رفته و باعث پیشگیری از عفونت در لثه ها میشود.
استراحت بعد از ایمپلنت :
مراحل کاشت ایمپلنت طی یک عمل جراحی در استخوان فک با فرایند خاصی انجام می شود. عوارض جانبی مانند درد، احساس ضعف و خستگی در طی چند روز اول کاشت ایمپلنت طبیعی است. از سوی دیگر پایه ایمپلنت در حال جوش خوردن به استخوان فک می باشد و بدن بایستی قوای کافی برای تکمیل فرایند اسئواینتگریشن را داشته باشد. به همین خاطر استراحت کامل پس از کاشت ایمپلنت و خودداری از فعالیت های شدید بدنی به کاهش دوره ریکاوری بیمار کمک زیادی خواهد کرد.
علایم پس زدن ایمپلنت دندان
در صورتی که بیمار موارد بالا را به طور کامل رعایت نکند و یا بدن پایه ایمپلنت را به عنوان یک جسم خارجی در نظر بگیرد ممکن است آن را پس بزند. چنانچه علایم پس زدن ایمپلنت جدی نگرفته نشود مشکلات زیادی را برای بیمار به وجود می آورد از قبیل:
- مشکل در جویدن
- التهاب لثه
- تحلیل لثه
- تورم شدید
- شل شدن پایه ایمپلنت
- درد و ناراحتی بسیار شدید