تفاوت سينوس ليفت باز و بسته چیست؟ در چه مواقعی به سینوس لیفت نیاز می باشد؟
حفره های تنفسی به نام سینوس در قسمت های مختلف استخوان صورت قرار دارند که یکی از این سینوس ها که در فک بالا قرار گرفته است، سینوس ماگزیلری نام دارد که در قسمت بالایی دندان های آسیای بزرگ و کوچک قرار گرفته است که گاهی اوقات ریشه این دندان ها در سینوس قرار می گیرند.
سینوس لیفت چیست؟
حال لازم به ذکر است که سینوس لیفت به جراحی گفته می شود که برای بالا بردن سینوس و آماده سازی نواحی بدون دندان برای کاشت و ایمپلنت دندان باید انجام شود.
به عبارت دیگر
می توان گفت که سینوس لیفت زمانی باید انجام شود که ارتفاع استخوان در قسمت عقبی فک بالا به میزان کافی نباشد و یا سینوس به میزان زیادی به فک نزدیک باشد.
نکته ای که باید به آن اشاره شود
این است که سینوس لیفت به دو روش باید انجام شود که عبارتند از: سينوس ليفت بسته و سینوس لیفت باز که از هر کدام از این روش ها متناسب با شرایط بیمار استفاده می گردد، اما با وجود تفاوت سینوس باز و بسته، شیوه سينوس ليفت به صورت باز روش متداول تری است و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
4 دلیلی که نشان میدهد لیفت سینوس باید انجام دهید!
دلایلی که نیاز به جراحی سینوس لیفت برای کاشت ایمپلنت را نشان می دهند از قبیل زیر هستند:
1) نبود فضای کافی برای کاشت
برخی از افراد که دندان های فک بالایی خود را از دست داده اند، بعد از گذشت مدت زمانی استخوان فک آنها کوچک می شود و به همین دلیل دیگر فضای کافی برای کاشت ایمپلنت در فک بالا را ندارند.
خصوصا با توجه به اینکه
قسمت عقبی فک بالا دارای استخوان های کمتری در مقایسه با فک پایین است و در این شرایط به جراحی لیفت سینوس برای کاشت ایمپلنت نیاز است.
2) تحلیل استخوان
از دیگر مسائلی که نشان دهنده نیاز به جراحی لیفت سینوس برای ایمپلنت است، تخریب شدن و یا تحلیل رفتن استخوان فک بر اثر بیماری های لثه ای است.
3) از دست رفتن استخوان فک
در بسیاری از مواقع نیز افراد به دلیل از دست دادن دندان های خود میزان زیادی از استخوان فک را از دست می دهند.
که در این مواقع
به محض از دست رفتن دندان شروع به باز جذب می کند و در شرایطی که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان گذشته باشد، میزان بیشتری از استخوان فک تحلیل می رود.
4) سوراخ شدن سینوس ماگزیلاری
گاهی اوقات سینوس ماگزیلاری یا فکی به میزان زیادی به استخوان فک بالایی نزدیک می شود که در این شرایط امکان سوراخ شدن سینوس بر اثر کاشت ایمپلنت وجود دارد.
این سینوس ها
دارای شکل و اندازه مختلفی در افراد هستند و با افزایش سن بزرگ تر می شوند. بروز چنین مساله ای نیز باعث افزایش اهمیت جراحی لیفت سینوس برای ایمپلنت می شود.
در رابطه با جراحی لیفت سینوس برای ایمپلنت:
باید بگوییم که در سال های اخیر با توجه به افزایش میزان استفاده از ایمپلنت و افزایش محبوبیت ایمپلنت در میان مردم، جراحی لیفت سینوس بیش از پیش مورد استفاده قرار می گیرد.
سینوس لیفت باز چیست؟
از جمله روش هایی است که برای پیوند استخوان فک مورد استفاده قرار می گیرد و برای انجام آن لازم است که حداقل 5 سانتی متر استخوان در فک وجود داشته باشد تا دندانپزشک بتواند سينوس ليفت باز را انجام دهد.
در این روش
جراحی دندانپزشک باید غشای سینوس را به سمت بالا منتقل کند و به جای استخوان آسیب دیده و تحلیل رفته فک از پودر استخوان استفاده کند تا محل مورد نظر را به این شکل پر کند.
بیشتر بخوانید: سینوس لیفت درد دارد؟
پس از انجام این کار پزشک باید غشای مورد نظر را بپوشاند و سپس زمانی که شرایط فک و لثه برای کاشت ایمپلنت مناسب شد، برای ترمیم دندان با استفاده از ایمپلنت اقدام کند.
سینوس لیفت بسته چیست؟
سینوس لیفت کلوز در مواقعی به کار می رود که استخوان عمودی دندان های آسیا به میزان قابل توجهی تحلیل رفته باشند و آسیب دیده باشند.
به عبارت دیگر
سینوس لیفت کلوز هنگامی به کار می رود که اندازه استخوان طبیعی موجود در فک از 2 سانتی متر کمتر باشد. در این مواقع پزشک استفاده از روش لیفت کلوز را مناسب تر می داند.
در این روش هیچ جراحی انجام نمی شود بلکه با استفاده از دریل مخصوص دندانپزشکی سوراخی را تا زیر سینوس ایجاد می کنند و سپس محل سوراخ شده را با استفاده از پودر استخوان پر می کنند.
در این روش
باید به اندازه ای از پودر استخوان استفاده شود که پزشک تشخیص می دهد. جراحی سینوس بسته بسیار حساس است و به دقت ومهارت زیادی نیاز دارد که به همین دلیل برای انجام آن باید از دندانپزشک های متخصص و با تجربه کمک گرفت.
زیرا در این روش برای لیفت سینوس نباید هیچ یک از ابزار های دندانپزشکی به غشای سینوس برخورد کند و منجر به پاره شدن سینوس شود.
در غیر این صورت مشکلات زیادی برای شخص ایجاد می شود و ممکن است که به علت سوراخ شدن سینوس، عفونت برای شخص ایجاد شود.
در چه مواقعی به سينوس ليفت نیاز است؟
گاهی اوقات عواملی باعث می شوند که سینوسها به جراحی نیاز پیدا کنند. این عوامل عبارتند از:
- از دست رفتن دندان های آسیای بزرگ و کوچک که باعث رشد سینوس ها و از دست رفتن استخوان موجود در فک بالا می شود.
- از دست رفتن دندان ها باعث تحلیل رفتن استخوان نیز می شود.
- اشخاصی که مدت زیادی از کشیدن دندان های آنها می گذرد.
- جراحی لیفت سینوس در برخی از مواقع برای قرار دادن ایمپلنت در دهان نیز استفاده می گردد.
سینوس لیفت باز
سینوس لیفت باز به منظور تقویت کردن استخوان ماگزیلا که در فک بالا قرار دارد و همین طور برای انجام ایمپلنت فک بالا انجام می شود.
اشخاصی که دندان های بالایی آنها افتاده باشد و طول استخوان باقی مانده در لثه آنها به میزان صفر الی شش میلی متر باشد، قادر به استفاده از شیوه ایمپلنت نیستند مگر اینکه شیوه سینوس لیفت باز برای آنها انجام شود.
برای انجام این عمل از پیوند استخوان نیزکمک گرفته می شود و با جراحی لیفت سینوس کیفیت و کمیت استخوان فک بالا افزایش پیدا می کند.
در جراحی سینوس لیفت باز پزشک متخصص باید غشای سینوس را به بالا منتقل کند و به جای استخوان تحلیل رفته باید از پودر استخوان استفاده کند تا محل مورد نظر پر شود. پس از انجام این کار پزشک باید از یک لایه غشای مناسب استفاده کند تا روی آن را بپوشاند.
انجام این کار علاوه بر اینکه ساده است، می تواند کاربردی نیز باشد. به عنوان مثال: اکثر پزشکان متخصصان ترجیح می دهند که در همان زمان برای کاشت ایمپلنت اقدام کنندو برخی دیگر نیز با ایجاد وقفه کمی می توانند کاشت ایمپلنت را به زمان دیگری موکول نمایند.
سینوس لیفت بسته
برای انجام سینوس لیفت بسته در مواقعی باید اقدام شود که استخوان های عمودی دندان های آسیا به صورت قابل توجهی دچار تحلیل شده باشد و یا به عبارت دیگر اندازه طبیعی استخوان کمتر از 2 سانتی متر باشد.
برای انجام
سینوس لیفت بسته باید استخوان را تا قسمت زیرین سینوس توسط دریل سوراخ کنند و پس از آن نیز باید با استفاده از پودر استخوان محل سوراخ شده را پر نمایند. لازم به ذکر است که استفاده از پودر استخوان باید به میزانی باشد که دندانپزشک متخصص تشخیص می دهد.
7 تفاوت سینوس لیفت باز و بسته
از جمله تفاوتها این موضوع اشاره کرد که در لیفت بسته که یک شیوه جدید تر در مقایسه با لیفت باز است، نباید ارتفاع استخوان از سه میلی متر کمتر باشد و یا عرض آن نیز نباید از پنج میلی متر کمتر باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده در قسمت فوق، تفاوت سینوس لیفت باز و بسته را می توان به صورت زیر بیان کرد:
1 | برای انجام ليفت باز سينوس می توان بدون هیچ گونه محدودیتی ارتفاع استخوان را افزایش داد و به راحتی می توان میزان موفقیت را تخمین زد و آن را تشخیص داد. |
2 | ارتفاع استخوان در ليفت باز باید بیشتر از 3 میلی متر باشد در حالی که ليفت بسته معمولا ارتفاع باید کمتر از 2 سانت باشد. |
3 | ليفت باز سینوس معمولا برای افزایش ارتفاع استخوان انجام می شود در حالی که برای انجام لیفت بسته تنها باید استخوان باقی مانده در فک را از تحلیل رفتن بیشتر حفظ کرد. |
4 | انجام ليفت سینوس به صورت بسته دارای وسعت بسیار کمی است و به عنوان یک جراحی غیر تهاجمی در نظر گرفته می شود. |
5 | از دیگر تفاوت سينوس ليفت باز و بسته باید گفته شود که هزینه مورد نیاز برای انجام دادن ليفت بسته در مقایسه با ليفت سينوس بازکمتر است و مدت زمان لازم برای انجام جراحی لیفت بسته نیز کمتر خواهد بود. |
6 | در ليفت بسته تمامی بخش های جراحی ليفت را می توان در یک جلسه انجام داد. |
7 | ليفت بسته سینوس نیازی به انجام مراقبت های بعد از جراحی ندارد در حالی که اگر از روش سینوس باز استفاده شود، باید مراقبت های بعد از سینوس لیفت صورت گیرد و به عبارت دیگر می توان گفت که حساسیت موجود در روش ليفت باز بسیار بیشتر از ليفت بسته است. |
تفاوت در هزینه مورد نیاز برای جراحی
همان طور که گفته شد، سينوس ليفت به صورت باز و بسته دارای هزینه های متفاوتی هستند و هزینه لیفت لثه بیشتر از روش ليفت بسته است.
اما
لازم به ذکر است که اگر در شیوه لیفت بسته، ابزار های جراحی با سینوس برخورد کنند، مسائلی را به وجود می آورند که ممکن است این مسائل باعث شوند تا هزینه مورد نیاز برای جراحی سینوس ليفت بسته از ليفت باز نیز بیشتر شود.
به صورت کلی هزینه جراحی سینوس لیفت که بر اساس استاندارد های موجود در دندانپزشکی تعیین می شوند، در حدود 2 الی 4 میلیون تومان متغیر می باشند.
دوره درمان عمل سینوس (حتما بخوانید!)
در صورتی که از سینوس لیفت باز برای قرار دادن ایمپلنت در دهان استفاده شود، مدت زمان انتظار به صورت طبیعی تا زمانی که استخوان طبیعی ساخته شود و پودر استخوان با استخوان طبیعی فرد جایگزین گردد و پیوندی با ایمپلنت ایجاد گردد به صورت کلی به شش ماه زمان نیاز است.
پس از طی شدن شش ماه مورد نظر شخص می تواند دوره های درمان را تکمیل کند و روکش دندان را بر روی ایمپلنت قرار دهد.
با توجه به این موضوع برای کاشت ایمپلنت دندانی که به سینوس لیفت نیاز دارد باید صبوری کرد و این مدت زمان را تحمل کرد تا مراحل درمان کامل شود.
بیشتر بخوانید: التهاب و عفونت سینوس چگونه است؟
بررسی مزایا و معایب سینوس لیفت باز و بسته
در این قسمت در مورد مهم ترین مزیت ها و رایج ترین معایب آن را به شکل کامل بررسی کرده ایم:
مزایای سینوس لیفت باز
در رابطه با مزایای سینوس لیفت باز به این مساله اشاره کنیم که در این روش به دلیل وجود جراحت بیشتر در لثه، دید دندانپزشک بیشتر است و به همین دلیل امکان آسیب دیدن غشای سینوس بسیار کاهش می یابد و خطرات و ریسک کمتری در خصوص آسیب دیدن سینوس وجود دارد.
همچنین
با در نظر گرفتن این مساله باید بدانید که برای جراحی لیفت باز، دقت و مهارت پزشک از اهمیت کمتری برخوردار است و پزشک نباید در طول جراحی به میزان جراحی سينوس ليفت بسته دقت به خرج دهد. به عبارت دیگر در این روش شرایط برای پزشک مناسب تر است.
معایب سینوس لیفت باز
در رابطه با معایب سينوس ليفت باز باید بگوییم که این روش دارای جراحت زیادی است و بخش های زیادی از لثه در این روش سینوس لیفت تخریب می شود.
به همین دلیل در این روش با وجود جراحت بیشتر، خونریزی و درد نیز بیشتر است و به همین دلیل پس از جراحی لیفت باز ممکن است که کبودی و تورم در ناحیه زیر چشم و چانه و گردن ایجاد شود.
همچنین
در این روش با توجه به اینکه جراحت های بیشتری ایجاد می شود، لازم است که شخص مورد نظر بعد از جراحی از آنتی بیوتیک و داروهای مسکن استفاده کند تا درد او کاهش یابد زیرا درد اشخاص در این روش و پس از جراحی نیز بیشتر است و بهبودی شخص در این روش دیرتر حاصل می شود.
مزایای سینوس لیفت بسته
همان طور که در قسمت های فوق اشاره شد، در لیفت بسته جراحی در لثه ایجاد نمی شود بلکه فقط یک حفره ایجاد می گردد. به همین دلیل کم بودن جراحت در سینوس لیفت بسته باعث می شود که میزان درد وخونریزی در فرد کمتر باشد و شرایط شخص در حین جراحی و پس از آن راحت تر باشد.
همچنین
در این روش به دلیل کم بودن جراحت ایجاد شده در لثه، بافت های مجاور دچار آسیب نمی شوند و سالم باقی می مانند.
زمانی که
سینوس لیفت بسته انجام می شود میزان کبودی و تورم بعد از جراحی بسیار کمتر از روش لیفت باز است که این موضوع نیز از دیگر مزایای لیفت بسته به حساب می آید که در این صورت شخص نیاز ندارد تا برای از بین رفتن کبودی ها و تورم در خانه استراحت کند و می تواند به انجام امور مورد نظر خود رسیدگی کند.
لیفت بسته در مدت زمان کمتری انجام می شود و این مساله نیز از دیگر مزایای این روش است.
معایب سینوس لیفت بسته
از مهم ترین عوارض سینوس لیفت بسته این است که در این روش پزشک باید از دقت و تجربه بسیار زیادی برخوردار باشد و مراقب باشد تا آسیبی به سینوس وارد نشود.
زیرا در این روش دید دندانپزشک بسیار کمتر از روش لیفت باز است و ممکن است که اگر دندانپزشک در حین جراحی دقت کافی نداشته باشد، به سینوس آسیبی وارد شود.
در صورتی که
غشای سینوس دچار آسیب شود، عملیات جراحی با شکست مواجه می شود و در این صورت شخص ناگزیر است تا پس از بهبودی غشای سینوس، مجددا برای جراحی اقدام کند که دراین صورت باید دو مرتبه شرایط سخت جراحی را تحمل کند و مدت زمان بیشتری برای ترمیم دندان های خود صبوری به خرج دهد.
9 راه مراقبت و اقدامات قبل و بعد از جراحی
سینوس لیفت باز و بسته به گونه ای هستند که پیش از اقدام برای جراحی این روش باید مراقبت هایی را از قبیل زیر انجام داد:
1 | پرهیز از مصرف سیگار و هر گونه دخانیات دیگر از چهار هفته قبل از جراحی |
2 | عکسبرداری از لثه و سینوس ها پیش از جراحی |
3 | بررسی شدن وضعیت فک و لثه و سینوس پیش از جراحی |
4 | پرهیز از مصرف هر گونه داروی ضد التهاب و ضد انعقاد خون مانند: آسپرین از دو هفته قبل از جراحی |
5 | پرهیز از انجام دادن فعالیت های سنگین |
6 | پرهیز از اموری مانند: باد کردن بادکنک که باعث فشار آمدن به سینوس شود. |
7 | استفاده از دهان شویه برای جلوگیری از بروز عفونت بعد از جراحی |
8 | مصرف داروهای تجویزشده توسط پزشک به صورت مرتب |
9 | مسواک زدن در بخش هایی از دندان که تحت جراحی قرار نگرفته اند. |
سینوس لیفت پیش از ایمپلنت
تمامی کسانی که قصد ترمیم دندان با روش ایمپلنت را دارند و از شرایطی به شرح زیر برخوردارند، باید حتما جراحی را انجام دهند:
- کسانی که به دلیل مادرزادی دچار نقض استخوان فک هستند.
- کسانی که با کمبود استخوان فک مواجه اند.
- کسانی که دارای بیماری های پیشرفته لثه و پریودنتال باشند.
- کسانی که به سرطان مبتلا هستند.
- کسانی که از برخی از درمان های دارویی و پزشکی استفاده کرده اند.
- افرادی که به دلیل کهولت سن دچار تحلیل رفتن استخوان های فک شده اند.
چه کسانی نمی توانند سینوس لیفت انجام دهند؟
در مقایسه با افرادی که در بخش فوق نام برده شدند، افرادی که دارای شرایطی به شرح زیر باشند، نمی توانند از هیچ یک از روش های سینوس لیفت باز و یا بسته استفاده کنند:
1 | کسانی که دارای سینوزیت حاد باشند. |
2 | کسانی که به بیماری های خود ایمنی مانند ایدز مبتلا باشند. |
3 | کسانی که استخوان در بین لایه مخاطی دهان و لایه مخاطی سینوس ندارند. |
4 | کسانی که دارای اختلالات انعقاد خون هستند. |
هزینه جراحی لیفت سینوس
در رابطه با هزینه جراحی سینوس لیفت باز مورد نیاز است باید گفته شود که این عمل از آنجایی که در مقایسه با سینوس لیفت بسته از پیچیدگی های بیشتری برخوردار است و به صرف وقت و دقت بیشتری نیاز دارد، هزینه آن نیز از سینوس لیفت بسته بیشتر است.
نوع خدمات | هزینه (به تومان) |
---|---|
لیفت سینوس باز | قیمت: |
اما لازم به ذکر است که در سینوس لیفت بسته اگر ابزار های جراحی با سینوس برخورد کنند، باعث ایجاد مشکلاتی می شوند که درمان آن هزینه بسیار بیشتری نسبت به لیفت باز نیاز دارد.
کلام پایانی
تفاوت سينوس ليفت باز و بسته مطلبی بود که به شرح آن در این مقاله پرداختیم و امیدواریم که مطالعه این مقاله نتایج مورد نظر را برای شما به همراه داشته باشد و پاسخ پرسش های خود را از آن دریافت کرده باشید.
با توجه به مطالب ذکر شده در خصوص سينوس ليفت باز و بسته لازم است که در انتهای این مطلب به شما هموطنان عزیز توصیه کنیم تا برای انجام این امور درمانی حتما به نزد دندانپزشکان ماهر و با تجربه بروید.
کلینیک هایی که برای جراحی سینوس لیفت باز و بسته در تهران می توانید به آن مراجعه کنید. مرکز ایران ایمپلنت است که تمامی مراحل سینوس لیفت برای ایمپلنت در این مرکز با نظارت بهترین دندانپزشکان متخصص در تهران انجام می شود و حتما رضایت شما در این کلینیک حاصل می گردد.
پس همین الان برای دریافت نوبت ویزیت اقدام کنید و با کلینیک ایران ایمپلنت تماس بگیرید.