
محدودیت های سنی ایمپلنت دندان
فهرست
محدودیت های سنی ایمپلنت از جمله نکاتی است که به هنگام کاشت ایمپلنت و مراجعه به مرکز ایمپلنت ایران، باید به آن دقت داشت. متخصص ایمپلنت دندان به عنوان بهترین جایگزین دندان یا دندان های از دست رفته، برای موفقیت در جراحی کاشت نیاز به فراهم کردن چند شرط لازم و اساسی دارد. در ادامه شرایط کاشت ایمپلنت دندان و محدودیت سنی برای کاشت ایمپلنت را بیشتر شرح خواهیم داد.
ایمپلنت دندان چیست و چه کاربردی دارد؟
زمانی که دندان یا دندان های افراد، تکی و یا به صورت دسته ای دچار مشکل و تناقضاتی می شود، کاشت دندان یا کاشت ایمپلنت دندان یکی از راه های جایگزن دندان است. ایمپلنت از یک پایه تیتانیومی ساخته شده است که متخصص به کمک تجهیزات مدرن و پیشرفته این پایه ها را بر روی استخوان فک نصب می کند. با اتصال، این امکان فراهم می شود که تاج دندان به راحتی بر روی پایه فیکس شود. اما سوال اینجاست که آیا محدودیت سنی ایمپلنت وجود دارد یا نه؟
زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان
پیش از جواب دادن به این سوال که زمان مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان، چه زمانی است؟ بهتر است چند نکته اساسی درخصوص کاشت ایمپلنت را تذکر دهیم. تعداد دندان های از دست رفته، وضعیت یکپارچگی استخوان فک، سلامت دهان و دندان، سلامت عمومی بدن و دیگر موارد مورد به هنگام کاشت ایمپلنت نیاز است. محدودیت های سنی ایمپلت دندان را به عنوان یک هشدار در نظر می گیرند که اگر دارای بیمار، سن بسیار پایین و یا بسیار بالا دارد، شرایط فک و دهان باید به خوبی مورد بررسی قرار گیرد.
شرایط لازم برای کاشت ایمپلنت
داشتن سلامت عمومی کامل و بدون بیماری خاص بدون شک موفقیت ایمپلنت را به همراه دارد. زمانی که فرد به برخی عادت ها و یا بیماری ها مانند دندان قروچه، بیماری های خونی، دریچه مصنوعی قلبی، دیابت، بیماری های کلیوی، پوکی استخوان و دیگر بیماری ها مبتلا است؛ نباید انتظار یک موفقیت صد در صدی را داشته باشد.
در کنار محدودیت های سنی ایمپلنت دندان، تراکم استخوان از مهم ترین نکاتی است که پیش از هر اقدامی باید به آن توجه کرد. چنانچه تراکم استخوان به حد کافی و نرمال نباشد، نیاز است که بیمار پیوند استخوان را انجام دهد. برای پپیوند استخوان نیز چندین راه وجود دارد که متخصص ایمپلنت دندان براساس شرایط بیمار و میزان نیاز به پیوند آن را انتخاب می کند.
گزینه دیگر مصرف سیگار و یا عدم مصرف سیگار است. همانگونه که مستحضرید مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت دندان بسیار حایز اهمیت است. محدودیت های سنی ایمپلنت دندان در نحوه مراقبت ایمپلنت دندان نیز تاثیر گذار است. افرادی که دارای سن های بسیار پایین هستند، مانند 16 سال، نیازی نیست حتما ایمپلنت دندان را انجام دهند.
این قبیل افراد به رشد کامل لثه و فک نرسیده اند. به توصیه پزشکان تا سن 25 سالگی برای کاشت ایمپلنت دندان اقدامی صورت نگیرد. با بالاتر رفتن سن فک نیز رشد می کند. زمانی که شخص ایمپلنت دندان را کار گذاشته است، احتمال رشد مجدد فک و یا صورت وجود دارد. بنابراین سعی کنید تا زمانی که تمامی شرایط کاشت و محدودیت های سنی ایمپلنت دندان فراهم نشده است، او را تنها نذارید.
آیا محدودیت های سنی ایمپلنت دندان وجود دارد؟
کاشت ایمپلنت دندان به روش های مختلفی انجام می شود. فرقی ندارد شما می خواهید ایمپلنت فوری یا یک روزه انجام دهید و یا ایمپلنت معمولی. در هر شرایطی شما باید محدودیت های سنی ایمپلنت را در نظر بگیرید. در نگاه اول کاشت ایمپلنت دندان برای هر سنی امکان پذیر است. اما به توصیه متخصص های کاشت دندان، افرادی که کمتر از 18 سال سن دارند، باید برای جبران دندان از دست رفته از ایمپلنت دندان استفاده نکنند. پارامترهایی مانند استحکام استخوان، تراکم استخوان و سلامت جسمی فرد به هنگام کاشت بایستی مورد برررسی قرار گیرد.
آیا ایمپلنت دندان برای افراد مسن مناسب است؟
بیشتر مراکزی که محدودیت های سنی ایمپلنت دندان را می گذارند، بیشتر به نتیجه کار فکر می کنند. برای نمونه افرادی که سن بالایی دارند و اقدام به کاشت می کنند، نمی توانند انتظاری همانند کاشت ایمپلنت برای یک فرد 30 ساله را داشته باشند. به مرور زمان لثه ها دچار تحلیل و شل مانند شدن می شوند. در این شرایط پایه های ایمپلنت هم محکم در جای خود قرار نمی گیرد.
برای کاشت ایمپلنت دندان لثه های سالم و سفتی مورد نیاز است. زمانی که لثه ها این شرایط را نداشته باشند، پایه های ایمپلنت نیز به مرور زمان شل می شود. با شل شدن ایمپلنت دندان، شما مجبور به پرداخت هزینه ترمیم ایمپلنت دندان خواهید شد.