کاشت تمام دندان ها یا ایمپلنت تمام دندان ها برای افرادی مناسب است که نیاز به بازسازی کامل فک دارند. فرقی ندارد شما کاشت یک دندان را انجام دهید و یا تمام دندان ها؛ مرکز ایران ایمپلنت با کمک متخصص های حرفه ای و مجرب می تواند رویای دندان طبیعی را به شما بازگرداند. اگر شما هم تمایل به کاشت فک بالا و پایین به صورت کامل را دارید، با ما همراه باشید.
آنچه در این مقاله می خوانید
کاشت تمام دندان ها چیست و چه زمانی انجام می شود؟
با بالا رفتن سن احتمال از بین رفتن تمامی دندان ها وجود دارد. در این حالت پیدا کردن بهترین روش برای جایگزینی دندان کار سختی خواهد بود. انواع روش های کاشت دندان تهران وجود دارد اما انتخاب آن را به متخصص بسپارید. چنانچه که شخص بخواهد کاشت همه دندان ها را با کمک ایمپلنت انجام دهد، نیاز است که هشت پایه ایمپلنت در فک بالا و هشت پایه ایمپلنت در فک پایین داشته باشد.
زمانی که متخصص بخواهد بازسازی دندان ها را با کمک پروتز انجام دهد، تعداد دندان ها را 4 عدد بیشتر از تعداد ایمپلنت در نظر می گیرد. در علم دندانپزشکی به روکش هایی که دارای پایه ایمپلنت نیستند، پونتیک گفته می شود. البته یک نکته را فراموش نکنید که تمامی این کارها زمانی نتیجه بخش خواهد بود که فرد از تراکم استخوان کافی برخوردار باشد. در غیراین صورت نیاز است که پیوند استخوان را انجام دهد.
علت بازسازی فک در کاشت دندان
کاشت تمام دندان ها با ایمپلنت تنها یک دندان بسیار متفاوت است. بخصوص اگر بیمار از استخوان کافی هم برخوردار نباشد. در این حالت بازسازی فک مورد نیاز است. برای نمونه یکی از موارد رایج در بازسازی ها، جراحی سینوس لیفت در قسمت خلفی فک بالا است که بایستی با دقت فراوانی انجام شود.
در این نوع از بازسازی، غشا سینوس به سمت بالا کشیده شده و پس از آن فضای خالی را با پودر استخوان پر می کنند. علت انجام سینوس لیفت به این دلیل است که زمانی که دندان در خلف بالا کشیده می شود، از سوی دیگر تحلیل استخوان فک روی می دهد. با این عمل ارتفاع عمودی از بین رفته و سینوس فک بالا به سمت پایین کشیده می شود.
با ادامه این روند؛ استخوان فک بالا در قسمت خلف از دو طرف ارتفاع عمودی خود را از دست می دهد. از این رو برای کاشت تمام دندان ها با کمک ایمپلنت دندان نیاز است حتما سینوس لیفت انجام شود. اما برخلاف فک بالا، بازسازی فک پایین کمی سخت تر انجام می شود. برای نمونه برای پیوند استخوان نیاز است که از برخی استخوان های بدن در شرایط بستری بیمارستانی استفاده کرد.
مزایای کاشت همه دندان ها
کاشت کل دندان ها همانند کاشت ایمپلنت دندان تکی دارای مزایایی است که هر فردی را راغب می کند در بین انواع روش های کاشت دندان، کاشت دندان با ایمپلنت را انتخاب کند. برخی از مزایای کاشت ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:
- زمانی که شخص تمام دندان های خود را از دست می دهد، تغییر حالت فک به طور حتم اتفاق می افتد. با کاشت همه دندان ها توسط ایمپلنت دندان، حالت استخوان فک و صورت دوباره حفظ می شود. با قرار گیری پایه های ایمپلنت در فک و دهان این یکپارچگی محفوظ می ماند. علاوه براین از تحلیل لثه و استخوان جلوگیری می کند.
- یکی دیگر از مزایای این عمل، برگشتن مجدد اعتماد به نفس است. بدون شک هیچ آدمی تمایلی ندارد با دهان بدون دندان بخندد و یا صحبت کند. هر چند بماند که با دهان بدون دندان صحبت کردن نیز سخت خواهد شد. زمانی که عمل کاشت انجام می شود فرد دوباره به همان حالت اولیه خود باز می گردد. اعتماد به نفس از بین رفته، باز خواهد گشت.
دیگر مزایای کاشت دندان
- از دیگر مشکلاتی که با نبودن همه دندان ها برای انسان پیش می آید، عدم غذا خوردن کامل است. بدون دندان غذا جوییده نشده و در درازمدت معده دچار آسیب می شود. اما با جایگذاری ایمپلنت تمام دندان ها، انگار با دندان های طبیعی و سالم شخص تناول می کند.
- ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان برای سالهای طولانی این امیدواری را در بیماران ایجاد می کند که هر چه زودتر برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کنند. پایه های ایمپلنت همانند ریشه دندان عمل کرده و با انجام مراقبت های اصولی کار دندان طبیعی را برای شخص انجام می دهد.
- کاهش هزینه های دندانپزشکی در طی سال از دیگر مزایای کاشت تمام دندان ها با کمک ایمپلنت دندان است. شاید هزینه کاشت تمام دندان ها در ابتدا کمی زیاد باشد، اما در عوض در درازمدت شخص را از رجوع مدوام به دندانپزشکی خلاص می کند.
سن مناسب برای کاشت تمام دندان ها
خوشبختانه عمل کاشت ایمپلنت دندان برای هر سنی امکان پذیر است. اما از نظر متخصص ها از سن 20 سالگی که دیگر شرایط فک و لثه و استخوان به حد نرمال خود رسیده است، می توان عمل کاشت را به راحتی انجام داد.