
پیوند استخوان فک پایین چیست؟
فهرست
پیوند استخوان فک پایین چیست؟ چرا به پیوند استخوان نیاز پیدا می کنیم؟ مزایای جراحی پیوند استخوان چیست؟ نحوه انجام پیوند استخوان در فک پایین به چه صورتی انجام می شود؟ انواع پیوند استخوان کدام است؟ برای رسیدن به جواب تمامی این سوال ها با مرکز ایران ایمپلنت همراه باشید.
پیوند استخوان فک پایین چیست؟
اکثر مردم بر این باور هستند که استخوان جسمی سخت بوده که امکان تغییر آن وجود ندارد. اما بدانید براساس عمل پزشکی، استخوان های انسان در طول زندگی دست خوش تغییرات قرار می گیرد. استخوان فک پایین نیز از این قضیه مستثنی نیست. احتمال تحلیل رفات استخوان فک در اثر عوامل مختلف از جمله بیماری لثه یا از بین رفتن دندان ها وجود دارد. از این رو نیاز است که فرد برای جراحی پیوند استخوان فک پایین اقدام کند.
پیوند استخوان به هنگام کاشت ایمپلنت دندان بیشتر مورد نیاز است. یکی از شرایط کاشت ایمپلنت دندان، داشتن استخوان های محکم برای جایگذاری پایه ایمپلنت است. برای افرادی که از تحلیل استخوان رنج می برند و یا به بیماری های لثه دچار شده اند، نیاز است که حتما نسبت به انجام جراحی پیوند استخوان بخصوص فک پایین اقدام کنند.
مراحل انجام پیوند استخوان
بیمارانی که برای جراحی پیوند استخوان به مرکز ایران ایمپلنت مراجعه می کنند، در ابتدا توسط متخصص معاینه می شوند. متخصص در اکثر مواقع برای افرادی که به بیماری پریودنتال دچار شده اند و دندان های آن ها در شرایطی بدی قرار دارد، پیوند استخوان را تجویز می کند. دندانپزشک تشخیص خود را با کمک رادیوگرافی پانورکس و سی تی اسکن قطعی کرده و میزان مورد نیاز به استخوان و نوع آن را اعلام می کند.
به هنگام جراحی نیاز است که لثه از دندان تا زمان رسیدن به ریشه و استخوان دندان، جدا شود. در این مرحله نوبت به تمیز کردن ریشه می رسد. با دقت فراوان تمام ضایعات موجود در استخوان برداشته و جای خالی توسط مواد پیوندی پر خواهد شد. مواد پیوند را با کمک غشا می پوشانند. پس از قرارگیری پیوند در جای خود، لثه به محل درمان شده دوباره بخیه زده می شود.
بخیه های قابل جذب
در اکثر مواقع از بخیه های قابل جذب استفاده می شود. در صورتی که بخیه قابل جذب بکار گرفته نشود، 7 الی 10 روز بعد تمامی بخیه ها کشیده می شود. در طول این مدت نیاز است که بیمار تحت نظر متخصص باشد که از درمان و تنظیم رشید استخوان اطمینان حاصل کند. طول مدت زمان خود جراحی حدود یک ساعت است. اما قرارگیری استخوان و بافت نرم در مکان مورد نظر نیاز به یک پروسه 6 الی 9 ماهه دارد. در طول این مدت دندان به فک دوباره متصل خواهد شد.
انواع پیوند استخوان کدام است؟
انواع مختلف پیوند استخوان برای فک پایین و فک بالا وجود دارد که متخصص براساس نیاز بیمار و تشخیص خود آن را به کار می برد. مانند:
استخوان خود بیمار یا اتوگراف
در این نوع، به جای استفاده از استخوان دیگران و یا استخوان مصنوعی، از استخوان های خود بیمار استفاده می شود. در این حالت علاوه بر تسریع شدن روند بهبود و پیوند، از انتقال بیماری جلوگیری می شود. از چانه یا راموس در فک پایین، لگن یا استخوان ساق که درشت نی می باشد، می توان برای پیوند استخوان استفاده کرد.
استخوان شخص دیگر یا آلوگرافت
برای افرادی که شرایط استفاده از استخوان خود برای پیوند استخوان فک پایین را ندارند، از آلوگرافت کمک می گیرند. در این نوع از استخوان بدن شخص دیگری پیوند را برمیدارند. استخوان مورد نیاز از بدن یک متوفی تامین شده و در بانک بافت نگه داری می شود.
زمانی که بیمار به آن نیاز داشته باشد از بانک برداشته و پیوند زده می شود. در این روش استخوان پیوندی همیشه در دسترس بوده و نیازی به انتظار نیست. علاوه براین بیمار نیاز به جراحی دوم نیز نخواهد داشت. اما در نظر داشته باشید که انجام برخی آزمایشات برای پیشگیری از انتقال بیماری در این حالت مورد نیاز است.
زنوگرافت یا مواد معدنی استخوان طبیعی
زنوگرافت یا مواد معدنی استخوان طبیعی به صورت استریلیزه وجود دارد. در این حالت تمام مواد آلی حذف شده و بدون هیچ کم و کاستی برای بیمار کاشت میشود. این روزها استفاده از زنوگرافت بسیار شایع شده است. زیرا هم به راحتی مورد دسترسی قرار می گیرد و از سوی دیگر بیمار نیاز به جراحی دوم پیدا نمی کند. از سوی دیگر دوره نقاهت بسیار کمتر خواهد بود.