
ایمپلنت دندان در بارداری خطرناک است؟
فهرست
ایمپلنت دندان در بارداری خطرناک است؟ سوالی که بیشتر مادران بادار در طی دوران بارداری برایشان جای بسی سوال است. بهتر است بدانید که سیستم بدنی یک زن در طول دوران بارداری دستخوش تغییرات زیادی می شود که انجام برخی خدمات دندانپزشکی می تواند شرایط خاصی را برای آنها رقم بزند. در این دوران بیشتر مواد مغذی بدن زن برای رشد و تکامل جنین جذب می شود و متاسفانه مواد مغذی دیگر مانند اسید فولیک که مصرف نمی شود سبب می شود بدن دچار تغییرات زیادی شود. متخصص مرکز ایران ایمپلنت با بررسی تمام شرایط مادر باردار در صورت نیاز اقدام به کاشت ایمپلنت دندان می نماید.
ایمپلنت دندان و شرایط دندان ها در دوران بارداری
در دوران حاملگی چون تمام مواد مغذی و ویتامین ها بین دو نفر تقسیم می شود نه تنها سلامت جسمی بیمار بلکه سلامت دهان و دندان وی را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. به طور معمول التهاب لثه جزو شایع ترین مشکلات دهان و دندان است که در این دوران مادر را تحت الشعاع قرار می دهد. زمانی که لثه ها قرمز و متورم می شوند به هنگام مسواک زدن دچار خونریزی می شوند. البته فراموش نکنید این علایم از ماه دوم بارداری شروع می شود. احتمال اینکه در این دوران دندان های مادر نیاز به خدمات دندانپزشکی داشته باشد بسیار زیاد است. اما ترس خطر خدمات دندانپزشکی برای جنین تا حدود مادر را از انجام خدمات دندانپزشکی منع می کند.
برای نمونه نمی داند که ایمپلنت برای زنان باردار خطرناک است یا نه؟ پیش از هر اقدامی نیاز است که مادر باردار تمام مشاوره های لازم درخصوص ایمپلنت یا دیگر خدمات دندانپزشکی و انواع پیوند استخوان را با پزشک معالج خود در میان بگذارد.
ایمپلنت دندان برای زنان باردار خطرناک است؟
سه ماهه اول بارداری جزو دوره های پرتنش و حساس برای مادر باردار می باشد. پس از طی کردن سه ماهه اول به مادر باردار اجازه داده می شود تا برخی خدمات دندانپزشکی مانند روکش گذاری، پرکردن و عصب کشی را انجام دهند. چنانچه فوریت های پزشکی در مرکز ایران ایمپلنت وجود نداشته باشد متخصص توصیه می کند که درمان را به بعد از دوران بارداری خود واگذار کند. این امر هم به دلیل موارد خطرزای زیر می باشد:
اشعه ایکس
به گفته دانشمندان اشعه ایکس برای زن باردار مضر نیست اما می تواند خطرات جبران ناپذیری را برای کودک داشته باشد و دردسرساز شود. هر چند که اشعه در اطراف دهان و دندان گرفته می شود اما باید خاطرنشان کرد که هر چقدر از اشعه ایکس در دوران بارداری پرهیز کرد باز کم خواهد بود.
بیحسی عمومی
برای کاشت ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی نیاز است که از بیحسی استفاده شود. این بیحسی می تواند موضعی باشد که می تواند خطر آنچنانی برای مادر و جنین نداشته باشد اما در شرایطی که نیاز است بیهوشی عمومی بکار رود بهتر است که ایمپلنت دندان را به بعد از دوران حاملگی موکول کرد.
استرس
شاید یکی از مضرترین واکنش ها برای مادر باردار وجود استرس در دوران بارداری باشد. ایمپلنت خود به طور عادی دارای استرس خاصی می باشد حال اگر کاشت ایمپلنت دندان را در دوران حاملگی انجام شود قطعا استرس بیشتر خواهد شد. از این رو به جرات می توان گفت که با این شرایط ایمپلنت برای زنان باردار خطرناک است.
کمبود کلسیم
در دوران بارداری جنین برای رشد کافی نیاز به کلسیم دارد که آن را از استخوان مادر تامین می کند. برای کاشت ایمپلنت دندان گاهی با مشکلات و محدودیت هایی بیمار روبرو می شود که برای جایگذاری پایه ایمپلنت نیاز است که جراحی استخوان انجام شود. از سوی دیگر برای جوش خوردن پایه ایمپلنت در استخوان وجود کلسیم واجب می باشد. چنانچه کلسیم مورد نظر توسط استخوان فک جذب شود دیگر کلسیمی برای جنین باقی نخواهد ماند.
عفونت لثه
پس از انجام ایمپلنت دندان با پانچ احتمال ایجاد عفونت و التهاب در مادر باردار وجود دارد که می تواند در دوران بارداری مشکلاتی را برای مادر و جنین به وجود آورد.
زمان استفاده از ایمپلنت دندان در دوران بارداری
همیشه پیشگیری بهتر از درمان جوابگو خواهد بود. برای اینکه در دوران بارداری از کاشت ایمپلنت دندان بی نیاز شوید بهتر است قبل از اقدام به بارداری دندان های خود را ترمیم و اصلاح کنید. در شرایطی که مجبور هستید در طول دوران بارداری ایمپلنت دندان را انجام دهید حتما با پزشک خود صحبت کنید. ایمپلنت برای زنان باردار خطرناک نیست اگر کاشت ایمپلنت را به سه ماهه دوم حاملگی موکول کنید. بیشترین طول رشد جنین در سه ماهه اول دوران حاملگی می باشد. ایمپلنت برای زنان باردار خطرناک است اگر طبق توصیه ها و سفارش های متخصص مرکز ایران ایمپلنت عمل نشود.
راههای پیشگیری از ایمپلنت دندان در دوران بارداری
تا اینجا با خطرات ایمپلنت دندان در زنان باردار آشنا شده اید اما بنظر شما راه پیشگیری از نیاز به ایمپلنت دندان در دوران بارداری چیست؟ بدون شک برای کم کردن نیاز به ایمپلنت نیاز است یک سری نکات مراقبتی و بهداشتی در این دوره انجام شود و بدان عمل شود.
در دوران بارداری زنان به بوی خمیردندان بشدت حساس می شوند و در اکثر مواقع از مسواک زدن امتناع می کنند. همین امر باعث می شود که به مرور دندان ها پوسیده شود. برای رفع این مشکل بهتر است از خمیردندان های ملایم با بوی کمتر استفاده شود. در صورتی که به دهان شویه نیز حساسیت دارند از دهان شویه های بدون اسانس استفاده شود.
تغذیه و رژیم غذایی می تواند بیشترین تاثیر را در این مورد داشته باشد. ایمپلنت دندان برای زنان باردار خطرناک است پس قبل از اینکه کار به گاشت ایمپلنت دندان کشیده شود بهتر است که زنان باردار تغذیه خود را سالم کرده و مواد حاوی پروتئین، کلسیم، ویتامین سی و آ را در طول دوران بارداری استفاده کند که در برابر پوسیدگی دندان مقاومت داشته باشد. سعی شود از مواد قندی و موادی که میزان کربوهیدارت در آن به مقدار زیادی بالا می شود، پرهیز کرد.
سخن پایانی
مادران باردار در صورتی که نیاز به کاشت ایمپلنت دندان دارند حتما پیش از انجام آن با متخصص مرکز ایران مشاوره داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه دندانپزشکی کودکان با شماره های مرکز تماس حاصل فرمایید.