
متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
فهرست
متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت پیشنهاد می کند که بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان پس از کشیدن دندان یا به محض از دست دندان می باشد. در صورتی که این فاصله طولانی شود لثه به مرور زمان دچار تحلیل شده و راهی جز پرداخت هزینه پیوند استخوان ایمپلنت دندان باقی نخواهد ماند. برای کاشت نیاز است که تمام شرایط ایمپلنت دندان مهیا باشد. یکی از این شرایط داشتن تراکم استخوان به حد کافی و نرمال می باشد.
چنانچه بیمار با مشکلات استخوان فک مواجه باشد نیز است که جراحی پیوند توسط متخصص پیوند برای ایمپلنت انجام شود. ایمپلنت دندان که از پایه فلزی و جنس تیتانیوم ساخته می شود برای کاشت نیاز است که در استخوان فک کار گذاشته شود. برای بیمارانی که از تراکم استخوان به حد کافی برخوردار هستند این کار به آسانی انجام می شود. اما آن دسته از بیماران که به دلایل مختلف به تحلیل لثه و استخوان دچار شده اند راهی جز کاشت انواع پیوند استخوان در ایمپلنت باقی نمانده است.
پیوند استخوان چیست و چه کاربردی دارد؟
به اعتقاد متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت، یک روش بسیار کارساز بوده که می تواند سبب شود ایمپلنت دندان برای افرادی که قادر به کاشت نیستند جوابگو باشد. همانگونه که می دانید ایمپلنت دندان جزو بهترین و موثرترین روش های کاشت دندان در چند سال اخیر است. تمایل بیماران به هزینه کاشت ایمپلنت دندان بیشتر از دیگر کاشت دندان مصنوعی و کاشت دندان طبیعی می باشد. یکی از دلایلی که سبب شده علاقه مردم به ایمپلنت دندان دو چندان شود دوام و ماندگاری آن در طول زندگی می باشد. البته بایستی خاطر نشان کرد که برای کاشت نیاز است تمام شرایط بیمار فراهم باشد. یکی از این شرایط داشتن تراکم استخوان فک برای نگهداری و ثابت نگهداشتن پایه فلزی ایمپلنت دندان است. برای بازسازی استخوان در ایمپلنت دندان نیاز است که ازپیوند استخوان استفاده شود.
مزایای پیوند استخوان در ایمپلنت
یکی از شایع ترین و مرسوم ترین جراحی ها در دنیای دندانپزشکی، پیوند استخوان فک می باشد که توسط متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت انجام می شود. در این جراحی بافت استخوانی از یک استخوان به استخوان دیگر پیوند زده می شود. در بیشتر موارد سعی می شود که پیوند از استخوان خود بیمار گرفته شود اما در شرایطی که این امتیاز فراهم نباشد می توان از استخوان غیر بیمار و یا حتی از استخوان حیوانات استفاده کرد. از اهداف و مزایای پیوند استخوان می توان به ترمیم استخوان، جوش دادن و پر کردن فضای خالی بین دندان ها اشاره کرد. اما اگر بخواهیم به صورت دقیق تر این مساله را بیان کنیم بایستی خاطر نشان شد که مزایای پیوند استخوان در ایمپلنت به دو دسته زیر خلاصه می شود:
پایدار ساختن فک: با انجام پیوند استخوان توسط متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت می توان قدرت و کارایی فک را تا حد زیادی افزایش داد و استخوان فک را برای کاشت ایمپلنت دندان مقاوم تر کرد.
حفظ استخوان: طبق نظر متخصص پیوند استخوان، با وجود پیوند استخوان در فک تا حد زیادی می توان از تحلیل لثه به مرور زمان پیشگیری کرد و حتی بیمار را از بروز بیماری های لثه نجات داد.
مراحل انجام پیوند استخوان ایمپلنت
متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان بایستی یکسری مراحل را براساس استانداردهای جهانی طی کند. دقت و مهارت در این کار حرف اول را می زند. تشخیص اینکه بیمار به کدام نوع پیوند استخوان امکان دارد واکنش نشان دهد بسیار حایز اهمیت است. در مجموع برای پیوند استخوان نیاز است که متخصص پیوند استخوان مراحل زیر را انجام دهد:
- بررسی اولیه لثه و دندان بیمار جهت عمل پیوند
- تشخیص و مشخص کردن ناحیه آسیب دیده و تحلیل رفته
- انجام عکس های رادیوگرافی پانورکس، سی تی اسکن جهت تعیین مقدار استخوان و اینکه چه نوع استخوانی برای ایمپلنت نیاز است
- تعیین نهایی روش و محل استخراج پیوند استخوان
- انجام عمل جراحی جهت استخراج استخوان از محل مورد نظر
- بیهوش یا بی حس کردن بیمار
- تراشیدن استخوان فک جهت کاشت استخوان جدید
- نگهداری از استخوان پیوندی در محل
- بخیه، پانسمان و ضدعفونی محل زخم پس از عمل پیوند استخوان
انواع پیوند استخوان توسط متخصص پیوند استخوان
مهارت متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان در این مرحله خود را نشان می دهد. برای انجام انواع پیوند استخوان راهها و روش های مختلفی وجود دارد که بسته به شرایط بیمار و نوع نیاز وی متخصص مرکز ایران ایمپلنت نوع پیوند استخوان را مشخص می کند مانند:
پیوند استخوان توسط خود بیمار
استخوان خود بیمار بهترین گزینه پیش رو برای متخصص پیوند استخوان می باشد. اتوگرافت اولین گزینه و بهترین روش استفاده از استخوان های خود بیمار جهت پیوند استخوان بوده که از جاهای مختلف بدن بیمار می تواند نمونه برداشت. به طور معمول چانه، قسمت عقب تر فک پایین و یا حتی ران بیمار می تواند منبع خوبی برای نمونه بردای استخوان باشد. مهمترین مزیت این روش به روش های دیپر پیشگیری در انتقال بیماری از فرد غریبه می باشد.
پیوند استخوان توسط فرد دیگر
متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان نمی تواند همیشه از استخوان خود بیمار کمک بگیرد. زمانی که بدن بیمار پیوند استخوان را قبول نکند و آن را پس زند، نیاز است که از استخوان فک بدن دیگران استفاده کرد. احتمال پس زدن پیوند استخوان در این روش نیز وجود دارد اما این روش که به پیوند الوگرافت معروف است قبل از جراحی از آزمایش های خاص جهت پیشگیری از انتقال بیماری کمک می گیرند.
مواد سنتزی برای پیوند استخوان
برای کاشت ایمپلنت دندان راههای زیادی پیش روی متخصص پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان وجود دارد که بتواند استخوان تحلیل رفته را جبران کند.یکی دیگر از این روش ها استفاده از آلوپلاست بوده که در لابراتوارها ساخته می شود. احتمال عفونت در این همانند روش نخست کمتر می باشد. اما با اینحال نسبت به روش اتوگرافت کارکرد و بازسازی استخوان کمتری را برای بیمار دارد.
در صورتی که تمایل دارید در مورد هزینه پیوند استخوان و یا درد پیوند استخوان اطلاعات بیشتری کسب کنید از طریق تلفن های تماس و شبکه های اجتماعی با ما در ارتباط باشید