دلایل شکستن روکش ایمپلنت دندان

آنچه می‌خوانید! ...

آیا با دلایل شکستن روکش ایمپلنت آشنا هستید؟ ایمپلنت دندان در میان بیماران به عنوان بهترین جایگزین دندان های از دست رفته شناخته شده است. با انتخاب بهترین روکش ایمپلنت دندان گویی کاشت دندان طبیعی دوباره انجام شده است. اما متاسفانه در اثر مراقبت های ناصحیح و یا فشار ضربات دوباره و یا دیگر دلایل شاهد شکستن روکش ایمپلنت دندان هستیم.

دلایل شکستن روکش ایمپلنت دندان می تواند بیشتر از حد تصور ما باشد که در ادامه متخصص مرکز ایران ایمپلنت مفصل تر توضیح خواهد داد.

تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید تا در این مورد اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهیم.

علت افتادن روکش ایمپلنت دندان

روکش های ایمپلنت که مانند دندان های طبیعی برای چندین دهه (یا حتی یک عمر) دوام می آورند، معمولاً از فلز، سرامیک، چینی یا ترکیبی از فلز با پوشش چینی ساخته می شوند. بیشتر روکش‌ها از چینی ساخته می‌شوند، ماده‌ای که بیشتر شبیه عملکرد و ظاهر مینای دندان است. اگرچه مینای دندان به عنوان سخت ترین ماده بدن شناخته شده است، اما تخریب ناپذیر نیست.

تاج های ایمپلنت می توانند به دلایل زیادی بشکنند، از جمله:

  • جویدن اجسام سخت
  • جویدن یخ یا آب نبات سفت
  • دندان قروچه کردن
  • مصدومیت ورزشی
  • تصادفات خودرو یا سقوط

فشردن دندان ها در روز و دندان قروچه در شب یک بیماری رایج است که از نظر پزشکی به عنوان دندان قروچه شناخته می شود. با گذشت زمان، تاج شروع به ساییدگی می کند و باعث شکستگی های ریز و ضعیف شدن ساختار آن می شود.

افتادن روکش ایمپلنت
افتادن روکش ایمپلنت

در طول روز به دنبال علائم دندان قروچه باشید، مانند سردرد مبهم در شقیقه، درد فک یا حساسیت دندان. اگر مشکوک به دندان قروچه هستید، حتماً با دندانپزشک خود مشورت کنید، زیرا او یک محافظ دهان شبانه را برای خنثی کردن اثرات و حفظ دندان های شما توصیه می کند.

جویدن غذاهای سفت (آب نبات سفت، یخ یا حتی چیپس) می تواند به تاج ایمپلنت نیز آسیب برساند. هنگامی که آسیب فیزیکی به دهان یا فک وارد می شود، شکستگی های بزرگ نیز ممکن است رخ دهد. صدمات و تصادفات ورزشی از شایع ترین دلایل شکستن تاج ایمپلنت هستند.

روکش ایمپلنت پیچی در برابر پوسیدگی دندان مقاوم هستند، بنابراین اگرچه نیازی به نگرانی در مورد حفره هایی که ایمپلنت شما را تهدید می کنند نخواهید داشت، برخی اقدامات می تواند به دستگاه آسیب برساند. اگر تاج ایمپلنت خود را با همان احتیاط دندان های طبیعی خود درمان کنید، می توانید سال ها با آن دست نخورده لذت ببرید.

اگر تاج ایمپلنت شل شد چه باید کرد؟

اولین قدم تعیین وقت ملاقات با دندانپزشک است. اگر دندان احساس لق شدن کرد، بیماران باید قبل از مصرف غذاهای سفت یا چسبنده منتظر بمانند تا آسیب ارزیابی و رفع شود. تاج ایمپلنت را که در ظرفی افتاده است کنار بگذارید، سپس آن قسمت از دهان را تمیز کنید. تا زمان ترمیم یا تعویض تاج، از خوردن غذاهای سفت، چسبناک یا بیش از حد اسیدی خودداری کنید.

مهم است که

در اسرع وقت یک قرار ملاقات تعمیر را تعیین کنید. اگر شکاف های باز در خط لثه وجود داشته باشد، باکتری ها ممکن است در دندان های سالم مجاور پوسیده شوند. بیماران هرگز نباید به تنهایی اقدام به تعویض تاج یا ایمپلنت کنند. خطر خفگی قابل توجهی وجود دارد. بنابراین تاج ایمپلنت باید کاملا تمیز و محکم شود.

اگر ایمپلنت یا روکش موقت ایمپلنت به دلیل مشکلات بهداشت دهان و دندان بیفتد، دندانپزشک مشکل را برطرف می کند و ایمپلنت جدیدی قرار می دهد. استخوان زیر ایمپلنت ممکن است در موارد خاصی متلاشی شده باشد و باعث افتادن کل دستگاه شود.

تاثیر مهارت پزشک در افتادن روکش ایمپلنت بعد از نصب آن

میزان تخصص و مهارت پزشک در نصب روکش دندان در دهان در افتادن روکش می تواند بسیار موثر باشد، زیرا اگر پزشک از دقت و مهارت کافی برخوردار نباشد و پایه ایمپلنت را به شکل صحیح در داخل دهان نصب نکرده باشد، پایه ایمپلنت کج می شود و میتواند باعث افتادن روکش ایمپلنت گردد.

علاوه بر آن

نحوه قرار گرفتن اباتمنت و چسب روکش ایمپلنت نیزتاثیر زیادی در دوام و استحکام روکش دارد. اما در کل طریقه نصب پایه ایمپلنت اصلی ترین تاثیر را در لق شدن روکش با خود به همراه دارد.

پس در این صورت نباید از میزان تخصص و مهارت پزشک در این زمینه غافل شوید و باید برای انجام این کار از بهترین پزشکان کمک بگیرید تا پزشک با نصب صحیح پایه، از افتادن روکش تا حدود زیادی جلوگیری به عمل آورد.

10 راه تضمینی برای افزایش عمر روکش

در این قسمت به مهم ترین مواردی که باعث افزایش عمر روکش ایمپلنت می شود نام برده شده است. بنابراین به دقت آن را مطالعه کرده و سعی کنید به شکل اصولی آن را اجرا کنید.

  • بهداشت دهان و دندان به خوبی رعایت شود
  • روتین مسواک زدن پس از صبحانه خوردن و پیش از خوابیدن باشد
  • طول زمان مسواک زدن حداقل به 2 دقیقه برسد
  • برای خروج ذرات غذا و جرم بهتر است از نخ دندان استفاده شود
  • استفاده از دهانشویه همراه با مسواک و نخ دندان
  • از زبان زدن به روکش خودداری کنید
  • مراجعه به دنداپزشک را به هر 6 ماه یکبار تنظیم کنید. در این معاینات سعی شود که اطراف روکش بررسی شود تا طول عمر روکش ایمپلنت دندان بیشتر شود.
  • در صورتی که روکش ایمپلنت دندان شکسته شد، بهتر است با متخصص خود تماس گرفته و توصیه های لازم را پیش بگیرید.
  • از مواد غذایی چسبناک خودداری کنید تا باعث شکستن‌روکش ایمپلنت دندان نشود.
  • با وجود حساسیت روکش ایمپلنت دندان در ابتدا به مواد غذایی گرم و سرد حساس شده است.

آیا علاوه بر روکش ایمپلنت، پیچ آن دچار شکستگی می‌شود؟

متاسفانه پیچ ایمپلنت نیز دچار شکستگی می شود و این اتفاق بدترین مشکلی است که می تواند بروز کند.  از جمله شایع ترین دلایلی که باعث شکسته شدن پیچ ایمپلنت می شود، می توان به شل شدن پیچ اباتمنت و برطرف نشدن شل شدگی آن اشاره کرد.

پیچ اباتمنت نیز معمولا در مواقعی که پروتز به صورت مناسب قرار داده نشده باشد و یا بر اثر وارد شدن فشار بیرونی بر دندان، دچار شکستگی می شود.

از دیگر مسائلی که باعث میشوند

تا پیچ ایمپلنت شکسته شود، باید به این مساله اشاره کرد که اگر پیچ ایمپلنت به صورت کامل به فک جوش نخورده باشد و به آن فشار زیادی وارد گردد، در این صورت دچار شکستگی می شود.

روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت

در صورتی که پایه و یا پیچ ایمپلنت دچار شکستگی شود، باید تنها پیچ و یا پایه را تعویض کرد و در این شرایط نیازی نیست که ایمپلنت دندان را نیز تعویض نمود. اما در صورتی که خود ایمپلنت بشکند باید آن را به صورت کامل برداشت و با یک ایمپلنت جدید جایگزین کرد.

سخن پایانی

در این مطلب به شرح مواردی از قبیل: دلایل شکستن روکش ایمپلنت، دلایل شکستن پایه ایمپلنت، راه های پیشگیری از شکستن ایمپلنت و … پرداختیم. امیدواریم که این مطالب برای شما فراهم آورنده اطلاعات مورد نیازتان بوده باشد.

چنانچه قصد دارید که به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ایمپلنت  و روکش و پایه ایمپلنت بپردازید، می توانید برخی دیگر از مقالات ما را نیز مطالعه کنید و مطالب مورد نیاز خود را از آنها استخراج نمایید.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp
ارسال دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آنچه می‌خوانید! ...
بیشتر بخوانید ...
روکش زیرکونیا

روکش زیرکونیا چیست؟ بدون شک برای هر فردی که به دلیل ترمیم و اصلاح دندان

چسب روکش ایمپلنت
چسب روکش ایمپلنت

آیا می دانید چسب روکش ایمپلنت چیست؟ آیا می دانید از چسب روکش ایمپلنت برای