
پیوند استخوان در ایمپلنت درد دارد؟
فهرست
در حال حاضر در دنیای دندانپزشکی ایمپلنت دندان به عنوان بهترین و مناسب ترین جایگزین برای دندان های از دست رفته می باشد. اما این ایمپلنت برای افرادی مناسب می باشد که از تراکم استخوان کافی و دیگر شرایط الزامی کاشت برخوردار باشند. چنانچه این امر ممکن نباشد بیمار میتواند از پیوند استخوان در ایمپلنت استفاده کند. حال این سوال پیش خواهد آمد که آیا پیوند استخوان در ایمپلنت دندان درد دارد؟ و مزایای پپیوند استخوان چیست؟ برای پاسخ این سوال بهتر است تا پایان این مقاله با مرکز ایران ایمپلنت همراه باشید.
پیوند استخوان در ایمپلنت چیست؟ چه کاربردی دارد؟
دندان های انسان برای همیشه به حالت سالم و یک دست باقی نخواهد ماند. عوامل مختلف از جمله بیماری خاص، ضربات شدید و یا حتی تصادف باعث از بین رفتن این دندان ها خواهد شد. در این حالت بیمار برای ترمیم دندان های خود و یا کاشت دوباره دندان به ایمپلنت دندان نیاز پیدا می کند. در کاشت ایمپلنت دندان همانند دیگر کاشت دندان طبیعی، کاشت دندان مصنوعی و یا کاشت دندان مصنوعی متحرک نیاز است که تمامی شرایط الزامی برای کاشت برقرار باشد.
یکی از این شرایط در کاشت ایمپلنت دندان، داشتن تراکم استخوان کافی می باشد. متاسفانه بیماری لثه و یا دیر اقدام کردن به کاشت ایمپلنت سبب می شود که تراکم استخوان در حالت نرمال باقی نماند. متخصص مرکز ایران ایمپلنت اقدام به پیوند استخوان در ایمپلنت می نماید. راههای زیادی برای انجام پیوند استخوان در ایمپلنت وجود دارد که خوشبختانه با کمک تجهیزات مدرن درد پیوند استخوان برای ایمپلنت بیش از حد نرمال نبوده و بیمار اذیت نخواهد شد.
روش انجام پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
در مرکز ایران ایمپلنت، متخصص حاذق و کارکشته به دو صورت می تواند انواع پیوند استخوان را انجام دهد.
با کمک لیفت سینوس
محل قرار گیری سینوس ها که به شکل حفره می باشد، در فک بالا بوده و به مجرای تنفسی بینی متصل شده است. زمانی که متخصص می خواهد مشکل تحلیل استخوان را رفع نماید از جراحی لیفت سینوس استفاده می کند. با کمک این جراحی در قسمت فک بالا استخوان اضافه می شود. از نظر دندانپزشکان این جراحی با نام تقویت سینوس نیز شناخته می شود. درد پیوند استخوان در ایمپلنت با کمک لیفت سینوس با استفاده از داروهای بی حس کننده و استفاده از مواد کنترل درد زیاد نبوده و برای بیمار قابل تحمل می باشد.
پیوند استخوان با افزایش ریج
برای پیوند استخوان در ایمپلنت راههای زیادی وجود دارد که بسته به شرایط بیمار قابل انجام است. یکی از این راههای استفاده از افزایش ریج بوده که توسط متخصص مرکز ایران ایمپلنت و حداقل درد پیوند استخوان در ایمپلنت انجام می شود. زمانی که ارتفاع و عرض استخوان به حد کافی نباشد و یارای نگهداری از پای ایمپلنت را نداشته باشد بایستی افزایش ریج را انجام داد. با کمک ریج استخوان فک افزایش ارتفاع داده شده و پهنای آن نیز بیشتر می باشد. در نظر داشته باشید که درد پیوند استخوان در ایمپلنت توسط داروهای کاهش درد و ضد التهاب به حداقل میزان خود می رسد. پس از این لحاظ که آیا پیوند استخوان در ایمپلنت درد دارد؟ هزینه پیوند استخوان چقدر است؟ خیالتان راحت باشد.
کدام نوع پیوند استخوان در ایمپلنت درد دارد؟
اتوگرافت یا اتولوگوس
استفاده از استخوان بدن بیمار، اولین گزینه انتخابی برای پیوند استخوان در ایمپلنت می باشد. این استخوان پس از برداشتن در ناحیه مورد نظر با پیچ و غشای مناسب کاشته می شود. یکی از امتیازات ویژه اتوگرافت نسبت به روش های دیگر، عدم انتقال بیماری می باشد. از این رو جزو بهترین نوع پیوند پودر استخوان در ایمپلنت شناخته شده است. اما از معایب آن می توان به عمل جراحی ثانویه برای برداشتن استخوان از بدن بیمار می باشد. همین امر باعث می شود که درد پیوند استخوان در ایمپلنت با درد جراحی دوم تلفیق شده و تحمل آن برای بیمار سخت تر شود. از جمله نواحی مورد نظر برای برداشتن استخوان می توان به چانه و ستیغ خاصره اشاره کرد.
پیوند استخوان آلوگرفت
همیشه بدن بیمار جوابگوی پیوند پودر استخوان در ایمپلنت نمی باشد. از این رو استخوان را از فرد دیگری گرفته و طی انجام آزمایشات تخصصی به بدن بیمار پیوند می زنند. برای انجام پیوند نیاز است که سلامت فرد استخوان دهنده به طور کامل تایید شود تا از انتقال بیماری جلوگیری شود. در این روش چون بدن بیمار دوبار مورد جراحی قرار نمی گیرد درد پیوند استخوان در ایمپلنت نیز کمتر می باشد. در این روش احتمال ایجاد واکنش بدن بیمار نسبت به پیوند وجود دارد از این رو بایستی با احتیاط روند کاشت ایمپلنت دندان را انجام داد.
به طور معمول پیوند پودر استخوان از فرد فوت شده گرفته می شود تا آلودگی های آن از بین رفته باشد و دیگر از نظر انتقال بیماری اطمینان خاطر بیشتری وجود داشته باشد.
پیوند پودر استخوان زنوگرافت
. در این حالت متخصص مرکز ایران ایمپلنت با استفاده از منابع غیر انسانی مانند بدن گاو، پیوند پودر استخوان را انجام می دهد. به طور معمول زنوگرافت از استخوان گاو گرفته می شود و در بدن انسان کاشت می شود. میزان موفقیت زنوگرافت به عنوان چارچوبی که به احیای استخوان فک کمک می کند بسیار بالا می باشد. در این حالت واکنش سیستم ایمنی بدن بیمار نسبت به روش های دیگر نیز بیشتر می باشد. همانند روش قبل درد پیوند استخوان در ایمپلنت در این روش نیز کمتر می باشد.
پودر استخوان مصنوعی یا آلوپلاستیک
برای ساخت استخوان مصنوعی می توان از مواد سرامیکی مانند فسفاتهای کلسیم و یا بیوگرافت سولفات کلسیم استفاده کرد. انتخاب هرکدام براساس شرایط بیمار و قابلیل حل آنها در محیط فیزیولوژیکی بدن بیمار می باشد. یکی از مزایای این روش نسبت به دیگر روشها عدم انتقال بیماری و خطر انتقال ویروس می باشد.
در گرافت آلوپلاستیک از جنس هیدوکسی اپاتیت استفاده می شود که یک ماده معدنی طبیعی بوده و از شیشه زیست فعال تولید می شود. از کاربردهای آن می توان به هدایت استخوان، سختی مناسب و سازگاری با استخوان انسان اشاره کرد. زمانی که از گرافت استخوانی مصنوعی با جنس کلسیمی استفاده می شود شاهد شکسته شدن و یا ترک برداشتن استخوان خواهید بود. در این روش برای کاهش درد پیوند استخوان در ایمپلنت متخصص از داروهای کاهش درد از داروهای ضد التهاب و کاهش درد کمک می گیرند.