تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان

تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان

ایمپلنت دندان و روکش دندان به عنوان خدمات برجسته و پرکاربرد در دنیای دندانپزشکی می باشد. هر کدام از این ها مزایا و معایب خاص خود را دارند اما در بیشتر مواقع بیمار این دو مورد را به اشتباه یکی می داند. مرکز ایران ایمپلنت با ارائه این مقاله سعی دارد به صورت جامع و مفید تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان را برای شما همراهان شرح دهد.

ایمپلنت دندان چیست؟

در دنیای دندانپزشکی گزینه های زیادی برای جایگزینی دندان های از دست رفته وجود دارد. انواع دندان مصنوعی متحرک و ثابت، کاشت دندان طبیعی و یا کاشت ایمپلنت دندان می باشد که بسته به شرایط بدنی بیمار و مقدار هزینه ای که بیمار می تواند آن را پرداخت کند، تقسیم بندی شده است.

در این میان ایمپلنت دندان یکی از جدیدترین و بهترین روش های جایگزین دندان های از بین رفته می باشد. در سال های اخیر توجه بیشتر بیماران به سمت کاشت ایمپلنت دندان جذب شده است. ایمپلنت یک روش مطمئن و با دوام برای سالهای طولانی بوده که در ابتدا با هزینه زیاد اما در ادامه با اندک هزینه می باشد.

دندان بیمار در اثر عوامل مختلف از جمله تصادف، بیماری خاص و یا ضربات شدید از بین خواهد رفت. در برخی موارد خرابی و پوسیدگی ریشه دندان سبب می شود که بیمار هزینه کشیدن دندان را پیشرو داشته باشد. با کشیدن دندان جالی خالی آن باقی مانده و مشکلات بعدی از قبیل اختلال در تکلم و جویدن خود را نشان می دهد. تنها راه پیشنهادی برای پر کردن جای خالی دندان، کاشت ایمپلنت دندان است.

اطلاعات در مورد کاشت دندان

ایمپلنت دندان از چند قسمت اصلی و مهم تشکیل شده است. اولین بخش مهم و اصلی ایمپلنت که در استخوان فک جایگذاری می شود. جنس پایه یا پین ایمپلنت دندان در اکثر مواقع از تیتانیوم ساخته شده و با بدن انسان سازگاری بالایی دارد. علت استفاده از تیتانیوم عدم ایجاد آلرژی و حساسیت برای بیمار است. شاید تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان را از اینجا به بعد برای شما قابل درک باشد.

پایه های ایمپلنت دندان همانند ریشه دندان عمل کرده و سبب بهبود تکلم و جویدن خواهد شد. پس از اتصال پایه ایمپلنت دندان به استخوان فک بایستی چند ماه بسته به شرایط بدنی بیمار منتظر جوش خوردن آن بود. پایان کار ایمپلنت دندان با کار گذاشتن روکش ایمپلنت دندان مشخص می شود. انواع روکش ایمپلنت دندان از برند و مارک های ایمپلنت مختلف در مرکز ایران ایمپلنت وجود دارد. هر چند بیمار خود در انتخاب روکش ایمپلنت دندان حق انتخاب دارد اما در کل تصمیم نهایی را با مشاوره گرفتن از متخصص ایمپلنت می گیرد.

تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان

روکش دندان چیست؟

در مواردی که ریشه دندان سالم است اما تاج دندان از دست رفته باشد و راهی برای ترمیم آن وجود نداشته باشد، روکش دندان بهترین گزینه ممکن است. زمانی که ریشه دندان پوسیدگی و سائیدگی ندارد نباید به راحتی آن را کشید. دندان های بر روی آنها عصب کشی یا ریشه درمانی شده اند، پس از مدتی تاج خود را از دست می دهند. در این مورد متخصص برای رفع این مشکل از روکش دندان کمک می گیرد. در مجموع می توان گفت که روکش دندان یعنی روکش یک تاج مصنوعی برای دندان است.

همانند ایمپلنت دندان روکش دندان دارای جنس ها و برندهای مختلفی است. اما بدون شک تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان در جنس و مارک آن نیز خواهد بود. اگر بخواهیم به بهترین نوع روکش دندان اشاره کنیم باید گفت که، روکش زیرکونیا بهترین انتخاب برای روکش دندان است. در صورتی که مراقبت های پس از روکش دندان به خوبی انجام شود، طول عمری در حدود 10 سال را خواهد داشت. از تفاوت ایمپلنت دندان با لمینت در تراش زدن دندان است. زمانی که بیمار تمایل دارد که دندان خود را روکش کند، بدون شک متخصص مرکز ایران ایمپلنت مجبور به تراشیدن دندان نیز خواهد شد.

تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان چیست؟

اینکه شما ایمپلنت دندان یا روکش دندان را انتخاب کنید بسته به شرایط دندان و مشکل شما دارد. ایمپلنت دندان را برای جایگزین کردن دندان از دست رفته بود و برای رفع مشکلات عدیده از جمله تکلم و جویدن است در حالی که از روکش دندان در بیشتر مواقع جهت زیباسازی صورت استفاده می شود. در صورتی که بیمار دندان خود را از دست نداده و تنها از مشکلات ظاهری مثل لکه، آسیب های کوچک و لب پریدگی رنج می برد، بهتر است که روکش دندان را انجام دهد.

زمانی مشکلاتی فراتر از این گرفتاری ها مانند از بین رفتن دندان، تحلیل استخوان یا لثه بهتر است که از ایمپلنت دندان استفاده شود. تحلیل استخوان در صورتی پیش خواهد آمد که دندان از دست رود و کاشت دندانی انجام نشود. تحلیل استخوان می تواند بر سلامت دهان، چهره انسان و قابلیت جویدن تاثیر زیادی بگذارد. برای پیوند استخوان می توان از استخوان خود بیمار، یا استخوان فرد دیگر و یا حتی استخوان حیوان استفاده کرد.

تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان در کاربرد و کاشت

ایمپلنت دندان با روکش دندان تفاوت های زیادی دارد که یکی از این تفاوت ها به نحوه کاربرد و کاشت آنها برمی گردد. روکش دندان به عنوان ترمیم در نظر گرفته شده که بر روی ایمپلنت دندان قرار می گیرد و دندان هایی که به صورت بسیار گسترده ای دچار آسیب و ضرب دیدگی شده اند می توان آن را مورد محافظت قرار داد. از سوی دیگر روکش دندان یک روش مناسب برای زیباسازی دندان ها می باشد و با کمک آن می توان برخی از نازیبایی های دندان را به راحتی پنهان کرد.

اما تفاوت روکش دندان با ایمپلنت دندان در این است که دندانپزشکان از ایمپلنت دندان به عنوان یکی از تکنیک های جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده می کنند. زمانی که فرد دندان خود را به دلایل مختلف از دست می دهد روش های زیادی برای جایگزین کردن آن وجود دارد ولیکن ایمپلنت دندان یک روش مطمئن و بسیار مداوم است که به عنوان طبیعی هم در ذهن افراد باقی مانده است.

اگر بخواهیم به صورت دقیق تر تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان را بیان کنیم باید گفت که روکش دندان یک روش قدیمی و سنتی است اما ایمپلنت دندان یک روش نوین و دائمی است. در واقع از مزایای ایمپلنت دندان این است که برای ترمیم و زیباسازی دندان با مواد خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت ایمپلنت دندان با روکش دندان در اصلاح فرم دندان

زمانی که فرد دندان های خود را با روش های متعددی ترمیم کرده است برای محافظت از آن روکش دندان را مورد استفاده قرار می دهد که علاوه زیباسازی آن به نگهداری و محافظت طوانی مدت هم کمک می کند. یکی دیگر از تفاوت های روکش دندان با ایمپلنت دندان در اصلاح فرم دندان است. از نظر علم دندانپزشکی ایمپلنت دندان با یک پروتز بادوام می تواند جای خالی دندان را بگیرد و دندان های اطراف را مورد آسیب دیدگی قرار ندهد. از سوی دیگر یک روش دائم به حساب می آید که از آن به عنوان یک دندان طبیعی یاد می کنند. پیچ تیتانیومی که در جای خالی دندان کاشته می شود حکم ریشه دندان را دارد و با سرعت خوبی نیز با فک و لثه سازگاری پیدا می کند.

از دیگر تفاوت های ونیر دندان با انواع ایمپلنت دندان این است که روکش دندان حالت مقاوم سازی به دندان می دهد و به دندان کمک می کند علاوه بر ظاهری خوب شکل طبیعی نیز داشته باشد. روکش دندان به نوعی از ایمپلنت دندان حمایت می کند. استفاده از ایمپلنت دندان سبب می شود که استخوان های فک و لثه تحلیل نرود. در شرایطی که فرد به بهداشت دهان و دندان بعد از انجام روکش دندان اهمیت ندهد احتمال پوسیدگی ریشه دندان وجود دارد.

روکش دندان و ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب  است؟

برای افرادی که تمایل به هزینه کردن زیاد ندارند انواع روکش دندان یک روش مناسب است. با کمک روکش دندان می توانند جای خالی دندان خود را جبران کنند. در واقع روکش دندان یک روش ارزان قیمت است که برای مقاوم سازی و زیبایی دندان ها مورد استفاده قرار می کیرد. برای افرادی که به دنبال ترمیم جای خالی دندان خود برای مدت طولانی تری هستند، ایمپلنت دندان گزینه بهتری می باشد. با وجود ایمپلنت دندان دیگر نیازی به مراجعه های پی در پی به کلینیک های دندانپزشکی نیست. هر چند روکش دندان قابل تعویض است و عمر آن حدودا  10 سال است اما احتمال اینکه راحت تر از ایمپلنت دندان شکسته شود، را دارد.

ایمپلنت دندان برای افرادی مناسب است که غذا خوردن و صحبت کردن با پروتزهای متحرک برای آنها سخت است. علاوه براین سالم ماندن دندان های اطراف دندان آسیب دیده برای آنها حایز اهمیت است. در این شرایط فرد می تواند هزینه ایمپلنت دندان را قبول کند و یک عمرخیال خود را از مشکلات و آسیب های دندانی نجات دهد.

مزایای کاشت دندان و روکش

هر کدام از روش های ایمپلنت دندان و روکش دندان مزایای خاص خود را دارند که براساس این مزایا می توان تفاوت ایمپلنت دندان با بریج و روکش دندان را به خوبی تشخیص داد.

مزایای ایمپلنت دندان

  • همانند ریشه دندان عمل می کند
  • ظاهر و شمایلی همانند دندان طبیعی دارد
  • دوام طولانی و طول عمر بسیار
  • افزایش قدرت جویدن
  • تکلم بهتر
  • سازگار با بدن انسان

مزایای روکش دندان

  • پشتیبانی از ساختار ضعیف شده دندان
  • پیشگیری از ترک خوردگی و ممانعت از پیشروی آن
  • ترمیم دندان بعد از عصب کشی
  • حفاظت از ساختار شکسته دندان
  • پیشگیری از ساییدگی دندان
  • کمک به اتصال بریج به دندان ها

قیمت و هزینه کاشت دندان و روکشها

هزینه ایمپلنت دندان با هزینه روکش دندان تفاوت زیادی دارد و هر کدام برای محاسبه نهایی به فاکتورهای خاصی بستگی دارند. اما در مجموع هزینه هر کدام براساس شرایط بدنی بیمار، تعداد جلسات معاینه و دورمان، تعداد واحدهای مورد نیاز، جنس و برند مورد نظر، تخصص فرد دندانپزشک و دیگر عوامل بستگی دارد.

Facebook
LinkedIn
Twitter
Pinterest
Telegram
WhatsApp

ارسال دیدگاه

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها