
معایب ایمپلنت و عوارض آن
فهرست
عوارض و معایب ایمپلنت دندان نسبت به شرایط بیمار متفاوت است. با وجود اینکه ایمپلنت دندان به عنوان بهترین جایگزین دندان بین افراد شناخته شده است اما هر نوع کاشت دندان مزایا و معایب خاص خود را دارد. از این رو به جرات می توان گفت که عوارض و معایب ایمپلنت دندان تاثیری بر روی انتخاب شما برای کاشت ایمپلنت دندان در مرکز ایران ایمپلنت نخواهد گذاشت. در نظر داشته باشید که عوارض جانبی ایمپلنت دندان بخشی از مراحل درمان آن است که جای هیچ گونه نگرانی برای هنگام مشاهده علائمی مانند کبودی، احساس درد و یا حتی خونریزی خفیف پس از کاشت ایمپلنت دندان وجود ندارد. در مجموع می توان گفت که عوارض و معایب ایمپلنت دندان نسبت به دیگر روش های کاشت دندان بسیار کمتر است و خطر جدی جان بیمار را تهدید نمی کند. در ادامه به برخی از این عوارض و معایب اشاره خواهد شد.
هزینه یکی از معایب ایمپلنت
هزینه ایمپلنت دندان نسبت به بریج دندان که یک روش سنتی است بیشتر است اما با مرور زمان و پی بردن به مزایا ایمپلنت دندان هزینه ایمپلنت جزو مزایای ایمپلنت دندان نیز محسوب خواهد شد. زمانی که بیمار اقدام به کاشت دندان به روش بریج دندانی می نماید بعد از چند ماه نیاز به ترمیم دارد که خود داری هزینه های جداگانه ای می باشد. در فواصل طولانی این روند بیمار را خسته خواهد کرد. شاید ایمپلنت دندان یک روش کاشت طولانی و هزینه بردار باشد اما با گذشت زمان و عملکردی همانند دندان طبیعی دارد. هزینه ابتدایی کاشت ایمپلنت دندان زیاد است اما عدم نیاز به ترمیم های چندماهه هزینه های بعدی را برای بیمار کم می کند.
انجام عمل جراحی متعدد
از دیگر معایب ایمپلنت با پانچ میتوان به ترس از جراحی و خونریزی برای بیمار کمی استرس زا و اضطراب آور می باشد. برای کاشت پایه های ایمپلنت دندان نیاز است که متخصص با کمک جراحی قسمتی از استخوان فک را سوراخ کند و پایه های مورد نظر را در آن کار گذارد. پس از اینکه پایه های ایمپلنت به استخوان فک جوش خورد نیاز است که دوباره متخصص لثه را بردارد و اباتمنت را قرار دهد که برای اینکار باز نیاز به جراحی دیگر می باشد.
زمانی که کاشت ایمپلنت دندان انجام می شود متخصص مرکز ایران ایمپلنت این اطمینان را می دهدد که حین انجام جراحی کاشت هیچ گونه احساس ناراحتی برای فرد پیش نیاید و حتی درد آن نیز کمتر از عصب کشی دندان باشد. از نظر بسیاری بیماران عمل جراحی کاشت ایمپلنت تقریبا در حد پرکردن دندان است و زمان مورد نیاز برای انجام این فرایند در حد ده دقیقه است.
در صورتی که بیمار از تراکم استخوان کافی برخوردار نباشد بایستی از پیوند استخوان استفاده کرد که دوباره برای انجام این فرایند نیاز است که عمل جراحی انجام شود. فراموش نکنید که در شرایطی که نیاز به کاشت ایمپلنت دندان در فک بالا باشد ممکن است نیاز به عمل جراحی برای لیفت سینوس باز احتیاج شود.
معایب ایمپلنت و خطرات ناشی از عمل جراحی
همیشه انجام عمل جراحی می تواند برای بیمار خطراتی را به همراه داشته باشد. بروز احساس درد، ورم، کبودی و ناراحتی از عوارض پس از جراحی ایمپلنت دندان است که در صورتی که بیمار نیاز به کاشت ایمپلنت دندان بیش از یک واحد داشته باشد متخصص از بی حسی موضعی یا بیهوشی کامل در بیمارستان استفاده می کند.
ترش شدن دهان و احساس درد از دیگر معایب و عوارض ایمپلنت دندان است که بعد از هر گونه عمل جراحی یک امر طبیعی خواهد بود. در این شرایط متخصص برای تسکین درد از مسکن هایی کمک می گیرد. نباید فراموش کرد که خوردن غذاها و نوشیدنی های خیلی داغ یا خیلی سرد تا زمانی که حساسیت و احساس درد و از بین نرفته است، می تواند درد را چند برابر کند.
از دیگر عوارض و معایب ایمپلنت دندان و همچنین عوارض سینوس لیفت ، کبودی اطراف ناحیه عمل شده است که حالت سیاه یا آبی رنگ است و تا چند روز دیده می شود. با ترمیم یافتن لثه و محل جراحی این کبودی و سیاه به تدریج از بین رفته و کم رنگ تر خواهد شد.
طولانی شدن زمان بهبودی
زمان انتظار بهبودی کامل پس از کاشت ایمپلنت دندان بسیار طولانی است و همین گزینه می تواند جزو معایب و عوارض ایمپلنت دندان به شمار آید. برای جوش خوردن پایه های ایمپلنت دندان به استخوان نیاز است که بیمار حدود 3 تا 6 ماه انتظار بکشد که طول این مدت بسته به شرایط بیمار و مراقبت های پس از آن بستگی دارد. در طول این مدت بیمار می تواند از دندان های مصنوعی استفاده کند تا روال عادی زندگی خود را داشته باشد.
عدم موفقیت کاشت ایمپلنت دندان
عدم انجام مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت دندان سبب خواهد شد که فرایند کاشت با شکست مواجه شود. در این حالت احتمال اینکه بیمار با مشکلاتی روبرو شود، امکان پذیر است. نکته خاصی که در این میان وجود دارد عدم انجام کاشت ایمپلنت دندان برای همه بیماران است. بیمارانی که شرایط کاشت ایمپلنت دندان را نداشته باشد نمی توانند از مزایای کاشت بهره مند شوند.
نیاز به تعویض تاج دندان ایمپلنت
ایمپلنت دندان همانند دندان طبیعی برای فرد عمل خواهد کرد اما پس از چندین سال شاید رنگ تاج دندانی تغییر کند که از این رو زیبایی و عملکرد پروتز دندانی را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین علت نیاز است پروتز دندانی هر چند سال یکبار انجام شود.
عدم پشتیبانی مرکز بیمه از کاشت ایمپلنت دندان
همیشه هزینه های دندانپزشکی یکی از معضلات و دغدغه های افراد است که خود باعث می شود که فرد برای انجام فرایند دندانپزشکی دچار شک و تردید شود. متاسفانه بسیاری از مراکز بیمه از روش کاشت ایمپلنت دندان حمایت نمی کنند و این نکته را می توان جزو معایب ایمپلنت دندان و همچنین معایب پیوند استخوان دانست. چند مرکز که کاشت ایمپلنت دندان را تحت پوشش خود قرار داده اند بسیار کم است و مبلغ حمایتی آن نیز چندان زیاد نیست.
سخن پایانی در مورد معایب ایمپلنت
شاید عوارض و معایب ایمپلنت دندان باعث شود برای کاشت دندان دچار تردید شوید اما بدانید که مرکز ایران ایمپلنت با کمک تجهیزات مدرن و پیشرفته و بهره بردن از متخصص های حاذق و کارکشته می تواند این عوارض را تبدیل به مزایا کند.