روکش دندان بعد از عصب کشی الزامی است؟
فهرست
روکش دندان بعد از عصب کشی در بیشتر مواقع یک امر واجب می باشد. زمانی که دندان بیمار نیاز به عصب کشی پیدا می کند، نیاز است که بعد از آن روکش دندان انجام شود. در نظر داشته باشید که شکستگی دندان تا پوسیدگی عمیق می تواند جزو عوامل لازم برای عصب کشی دندان باشد. اینکه کدام روکش دندان استفاده شود بسته به شرایط دندانی متفاوت خواهد بود. مرکز ایران ایمپلنت با ارائه بهترین روکش دندان برای بعد از عصب کشی دندان توانسته است اطمینان خاطر را برای بیماران خود به ارمغان آورد. حال سوال اینجاست که هزینه عصب کشی دندان و روکش دندان چقدر است؟
روکش دندان چیست؟
روکش دندان که در دنیای دندانپزشکی تحت عنوان یک کلاهک شناخته شده است که به هزینه روکش دندان هم مرتبط است و برای افرادی مناسب است که شروع به کاشت ایمپلنت دندان نمونه اند. علاوه براین برای افرادی که بریج دندان را مورد استفاده قرار داده اند. با انجام روکش دندان، بدون شک دندان ها را تقویت خواهد کرد. اما در برخی شرایط متخصص مرکز ایران ایملپلنت از روکش دندان برای دندان های ضعیف تر استفاده می کند تا استحکام لازم را به آنها ببخشد. در صورتی که روکش دندان برای تقویت دندان های ضعیف تر بکار نرود احتمال زیاد دو نیم شدن یا شکسته شدن دندان پیش خواهدآمد.
در شرایطی که ریشه دندان نیز آسیب جدی دیده باشد و دیگر چاره ای جز عصب کشی نباشد، دوباره روکش دندان خود را نشان می دهد. فرایند کار به این صورت است که متخصص مرکز ایران ایملپنت با دقت فراوان در داخل دندان بیمار حفره با اندازه استاندارد ایجاد می کند تا به مرکز دندان دسترسی پیدا کند و آن را پاکسازی کند. تخلیه باعث می شود که تمامی عروق خونی و اعصابی که مشکل را ایجاد کرده است، از بین برود. پس از تخلیه تمامی بافت داخل دندان، توسط دندانپزشک ضدعفونی خواهد شد. در پایان و پس از اتمام مراحل عصب کشی ، روکش دندان برای جلوگیری از شکسته شدن دندان لازم و ضروری می باشد.
مزایای روکش دندان
زمانی که متخصص تمام محتویات کانال ریشه را تخلیه می کند، دندان به تدریج ترد و حالت شکستگی پیدا می کند. در این حالت تنها با اندکی فشار دندان شکسته خواهد شد. این شکستگی به حدی بوده که می تواند تا ترک دندان و حتی ریشه دندان پیش رود. در این حالت راهی جز کشیدن کامل دندان یا کاشت ایمپلنت دندان و یا بریج دندان باقی نخواهد ماند.
این حالت را تصور کنید که روکش دندان بعد از عصب کشی بمانند یک تسمه به دور کمر دندان کشیده شده است. تجسم کنید که یک کنده چوب را با یک تسمه دورتادور بسته اید و دیگر نمی توان بصورت عمودی از وسط نصف کرد. بدانید که روکش همین کار را با دندان عصب کشی خواهد کرد و دیگر فشار دندان یا دندان قروچه تاثیر بر دندان های عصب کشی نمی گذارد. روکش بعد از عصب کشی به طور تقریبی یک میلیمتر از خود دندان را تحت پوشش قرار می دهد.
کدام دندان باید روکش شود؟
روکش دندان بعد از عصب کشی دندان برای تمامی دندان ها الزامی نیست. در برخی موارد پیش خواهد آمد که حجم پوسیدگی که به عصب می رسد، چندان وخیم نیست که تمامی دندان تخلیه شود. بلکه با پرکردن می توان آن را ترمیم نمود. متاسفانه شرایط دندان در این زیاد مساعد نیست و در اکثر موارد شاهد آسیب دیدگی زیاد در دندان هستیم. پوسیدگی وسیع سبب می شود که متخصص مجبور به تخلیه کامل دندان شود از این روش برای همچین دندان هایی، روکش دندان الزامی می باشد.
همه دلایلی که سبب می شود دندان به عصب کشی نیاز پیدا کند مربوط به پوسیدگی دندان نیست. گاهی صدمات شدید که به دندان وارد می شود روکش دندان می تواند مانند یک محافظ عمل کند که در مجموعه کیفیت آن به هزینه درمان ریشه نیز به آن ارتباط دارد
مراحل روکش کردن دندان
مراحل روکش دندان به شرح زیر است:
- تراش دندان
- قالبگیری از دندان تراش خورده و انتخاب رنگ روکش متناسب با دندانهای مجاور ، جهت انتقال آنچه در دهان وجود دارد به لابراتوار دندانسازی
- بعضا یک جلسه امتحان فریم فلزی یا زیرکونیوم
- گاها یک جلسه امتحان پرسلن
- تحویل روکش
عصب کشی دندان چیست؟
عصب کشی دندان یکی دیگر از پروسه های دندانپزشکی است که در آن بخش داخلی و نرم دندان یا پالپ از بین برده می شود. از نظر علم دندانپزشکی پالپ که خود از اعصاب، بافت همبند و عروق خونی ساخته شده است باعث رشد دندان خواهد شد. در صورتی که دندان ها نیاز به عصب کشی پیدا کند متخصص در ابتدا از بی حسی موضعی استفاده می کند. روکش دندان بعد از عصب کشی یکی از چند مراحلی است که فرد باید پشت سر بگذراند
اما اینکه چه زمانی به عصب کشی پیدا می کنید که به پالپ آسیب رسیده باشد. عوامل زیر می تواند به پالپ صدمه وارد کند:
- پوسیدگی عمیق به دلیل عدم رسیدی و درمان سوراخ ها و حفرات دندان
- انجام چندیدن پروسه درمانی دندانپزشکی روی یک دندان
- بروز ترک در دندان
- وارد شدن آسیب و تروما به دندان
مراحل عصب کشی دندان:
برای عصب کشی حتما نیازی به کلینیک نیست و می توان آن را در یک مطب با امکانات مورد نیاز به راحتی و با دقت فراوان انجام داد. در هر صورت انجام چند مرحله برای عصب کشی دندان مورد نیاز است که به شرح آن می پردازیم:
مرحله نخست: داروهای بی حسی
شاید از خودتان بپرسید که آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ آیا روکش دندان بعد از عصب کشی باز نیاز به بیهوشی و داروهای بی حسی دارد؟ باید گفت که برای بی حس کردن محل مورد نظر، متخصص ایران ایمپلنت از داروهای بی حس کننده در نزدیکی دندان استفاده می کند. این بی حسی به نحوی بوده که بیمار تمام مدت عصب کشی بیدار بوده اما هیچگونه دردی را احساس نمی کند.
مرحله دوم: پالپ دندان برداشته می شود
پس از آنکه دندان به طور کامل بی حس شد، متخصص در بالای دندان یک شکاف کوچک با کمک ابزارهای دندانپزشکی ایجاد می کند. این شکاف به نحوی بوده که قسمت آلوده و آسیب دیده پالپ به خوبی مشاهده شود. بعد از انجام این مراحل نوبت به برداشتن ضایعات دندانی می رسد که متخصص این کار را با دقت فراوان انجام می دهد تا آسیبی به دیگر قسمت های سالم دندان نرسد.
مرحله سوم: استفاده از آنتی بیوتیک ها
پس از اینکه مغز و پالپ دندان برداشته شد احتمال بروز عفونت وجود دارد، برای پیشگیری از اینکار نیاز است که بیمار آنتی بیوتیک استفاده کند. متخصص با دقت فراوان کانال دندان را تمیز و ضدعفونی می کند و سپس دندان را با خمیر سیلر و ماده ای لاستیکی مانند به نام گوتاپرکا پر می کند. استفاده از آنتی بیوتیک به صورت خوراکی برای بیمار نیز امکان پذیر است.
مرحله چهارم: پر کردن موقتی
همانگونه که اشاره شد برای دیدن پالپ و محل عفونی بایستی یک شکاف کوچک ایجاد شود. پس از انجام مراحل بالا اکنون نیاز است که همان شکاف دوباره مهر و موم شود. برای اینکار از سیلانت استفاده شده و شکاف و سوراخ به طور کامل مسدود می شود با این روند دیگر کانال مصون مانده و بزاق دهان نمی تواند در محل مورد نظر عفونت ایجاد کند.
سوالات متدوال
چه کسی می گوید روکش دندان بعد از عصب کشی نیاز است؟
متخصصی که دندان را پر می کند می تواند یک فرد مناسب باشد که تشخیص دهد روکش دندان بعد از عصب کشی دندان مورد نیاز است. در صورتی که خود بیمار بخواهد با یک فرد متخصص صحبت کند می تواند تصمیم را با یک متخصص پروتز دندانی و متخصص ترمیم دندان در میان بگذارد. البته فراموش نکنید که متخصص در ابتدای کار درمان ریشه احتمال یا قطعی بودن نیاز به روکش دندان بعد از عصب کشی را اعلام می کند. متخصص پروتز دندانی و متخصص ترمیم می توانند بهترین گزینه ها برای تشخیص روکش بعد از عصب کشی باشند. در شرایطی که پر شدن یا روکش دندان با شبهه مواجه شود، با مشاور یا همکار صاحب نظر تصمیم گرفته می شود.
تفاوت ایمپلنت دندان با روکش چیست؟ در نظر داشته باشید که متخصص ترمیمی و زیبایی تخصصی دندانپزشکی در ایران می تواند در خصوص درمان ترمیمی و نیاز به روکش اظهار نظر کند. متخصص پروتز دندانی نیز می تواند در خصوص روکش بعد از عصب کشی دندان و تشخیص نیاز به روکش اظهار نظر داشته باشد.
کدام نوع روکش دندان بعد از عصب کشی استفاده شود؟
تصمیم گیری درخصوص اینکه بیمار نیاز به روکش بعد از عصب کشی دارد، به دکتر و هزینه دندانپزشکی بستگی دارد. اما اینکه کدام نوع از روکش دندان استفاده شود خود نیاز به اطلاعات دارد. بسته به اینکه کدام روکش مناسب است متخصص ایمپلنت تشخیص میدهد که کدام نوع را استفاده کنم. روکش می تواند از انواع روکش دندان معمولی، روکوش زیرکونیا و روکش سرامیکی باشد و هر کدام به صلاحدید پزشک مورد استفاده قرار می گیرد. همین دقت در انتخاب نوع می تواند مدت زمان ماندگاری را در روکش دندان افزایش دهد. چنانچه دندان ها به خوبی نگهداری شود، می تواند در حدود 5/8 الی 10 سال برای بیمار کار کند.
هزینه روکش دندان بعد از عصب کشی دندان چقدر است؟
در حرفه دندانپزشکی هزینه ها در همان ابتدا مشخص نمی شود بلکه بسته به عوامل مختلف بخصوص شرایط دهان و دندان فرد قیمت ها متفاوت است. هزینه روکش دندان بعد از عصب کشی خود به چند عامل بستگی دارد. در شرایطی که عصب کشی و روکش باهم انجام شود بدون شک هزینه بیشتر خواهد بود. زیرا همزمان باهم انجام شده است.
اما در هر صورت بسته به نوع روکش (روکش فلز سرامیک، روکش تمام سرامیک، روکش زیرکونیا، روکش تمام زرین، روکش طلا، روکش موقت، تعداد دندان) و دیگر موارد قیمت ها متغیر خواهد بود.
هزینه عصب کشی دندان خود نیز به عوامل مختلفی از جمله تعداد کانال، میزان پوسیدگی دندان، مواد مورد استفاده برای ترمیم دندان، تخصص فرد دندانپزشکی و دیگر گزینه ها بستگی دارد. چنانچه شما نیز تمایل دارید که پس از عصب کشی دندان، روکش دندان را کار بگذارید بهتر است در ابتدا با متخصص ایران ایمپلنت مشورت کامل را داشته باشید.