
دهان شویه و انواع آن
فهرست
آیا می دانید دهان شویه و انواع آن چیست؟ بعد از ایمپلنت دندان چه بخوریم؟ آیا از کاربرد و شرایط استفاده از انواع دهان شویه ها مطلع هستید؟ مراقبت های بعد از سینوس لیفت چیست؟ در ایران ایمپلنت با ما همراه بمانید به بررسی این مسائل بپردازیم.
رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که با انجام آن میتوان از بروز بیماری های مختلف جلوگیری کرد و سلامتی و زیبایی دندان ها، لثه و دهان را حفظ نمود. علاوه بر آن رعایت بهداشت دهان و دندان از ابتلا به بیماری های خطرناک و جدی جلوگیری به عمل می آورد و مانع بروز انها می شود.
امروزه از راهکارها و محصولات مختلفی میتوان برای حفظ بهداشت دهان بهره برد که یکی از رایج ترین آنها مسواک است و پس از آن به کار بردن نخ دندان و دهان شویه در اولویت قرار گرفته اند و به کمک انها میتوان تاثیرات چشم گیری بر روی سلامتی دندان ها و لثه داشت.
دهان شویه و انواع آن چه می باشد؟
دهان شویه به صورت کلی مایعی است که برای شست و شو و تمیز کردن فضای خالی دهان مورد استفاده قرار می گیرد و برخی از انواع آن حاوی مواد ضد عفونی کننده نیز هستند تا موجب افزایش بهداشت دهان و جلوگیری از رشد باکتری ها در دهان شوند.
استفاده از دهان شویه به صورت کلی مزایای زیادی دارد اما هر یک از انواع مختلف آن مزیت های متفاوتی را در خود به همراه دارند.
دهان شویه ها در حالت کلی به دو دسته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از:
- دهان شویه های آرایشی بهداشتی
- دهان شویه های درمانی
دهان شویه آرایشی بهداشتی
این نوع دهان شویه ها به صورت ضد عفونی کننده عمل می کنند و حاوی الکل هستند که به موجب آن ضد عفونی شدن محیط دهان امکان پذیر می شود. استفاده از این دهان شویه ها موجب می شود که از بروز بیماری های دهان و دندان جلوگیری به عمل آید و اغلب مواقع کسانی که به بهداشت، زیبایی و سلامتی دندان و دهان خود اهمیت می دهند از این نوع دهان شویه ها استفاده می کنند.
مهمترین مزایای استفاده از دهان شویه آرایشی بهداشتی را میتوان از قبیل زیر در نظر گرفت:
- از بین رفتن بوی بد دهان
- از بین بردن ذرات غذای به جای مانده در دهان
- ضد عفونی کردن محیط دهان
- ایجاد طعم و بوی خوب در دهان

دهان شویه و انواع آن
دهان شویه درمانی
دهان شویه های درمانی همان طور که از نام آنها پیدا است، برای درمان بیماری های مختلف مربوط به دهان و دندان و لثه به کار برده می شوند و هدف از به کار بردن انها برطرف کردن یک مشکل و بیماری است. با این وجود افرادی که در وضعیت عادی به سر می برند و شرایط نرمالی دارند نباید از این دهان شویه ها استفاده کنند و فقط کسانی که تحت مشکل خاصی هستند نیاز به مصرف این نوع دهان شویه دارند.
دهان شویه های درمانی بر حسب نوع بیماری و مشکل به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند که برخی از آنها از قبیل زیر هستند:
دهان شویه فلورایدی
این نوع دهان شویه ها حاوی مقادیر مناسبی از فلوراید هستند که با مصرف آنها میتوان از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرد؛ علاوه بر آن در صورتی که پوسیدگی دندان در مراحل اولیه وجود داشته باشد نیز میتوان به کمک این دهان شویه از پیشرفت آن جلوگیری کرد و پوسیدگی دندان را متوقف ساخت.
کلرهگزیدین
دهان شویه کلرهگزیدین نوعی دهان شویه ضد عفونی کننده است که اغلب برای افرادی تجویز می شود که جراحی های پریودنتال انجام داده اند و برای جلوگیری از بروز پلاک و یا هر گونه التهاب ناگزیر به استفاده از این دهان شویه ها هستند. از آنجایی که خاصیت این دهان شویه با خمیر دندان از بین می رود باید آن را نیم ساعت بعد از مسواک کردن مورد استفاده قرار داد.
روغنی
دهان شویه روغنی باعث بروز تغییر در دیواره سلولی باکتری ها می شود و برای کاهش التهاب لثه میتوان از آن استفاده کرد. از آنجایی که ترکیبات فعالی در این نوع دهان شویه به کار رفته است، مصرف میتواند موجب سوزش بسیار خیف مخاط دهان شود و یا تغییر رنگ جزئی بر روی دندان ها به وجود آورد.
آیا طرز مصرف انواع دهان شویه ها یکسان است؟
به صورت کلی اغلب دهان شویه ها از الگوی مصرف یکسانی برخوردار هستند. برای استفاده از انواع دهان شویه باید ابتدا محیط دهان را تمیز کرد و کمی آب در دهان چرخاند و آن را تخلیه نمود. سپس باید دهان شویه مورد نظر را در داخل دهان قرار داد و به مدت 10 الی 20 دقیقه در دهان چرخاند. پس از آن باید دهان را از دهان شویه تخلیه کرد اما نباید داخل دهان را پس از انجام این کار آبکشی نمود؛ بلکه باید مواد دهان شویه در داخل دهان باقی بماند تاثیرات آن به میزان بیشتری اعمال شود.
بهترین زمان برای استفاده از دهان شویه ها زمانی است که میخواهید به رخت خواب بروید. علاوه بر آن در ساعات دیگر روز نیز میتوانید از دهان شویه استفاده کنید اما پس از آن نباید به مدت نیم ساعت چیزی بخورید و یا بیاشامید.
لازم به ذکر است که برخی از انواع دهان شویه ها فقط باید هفته ای یک الی دو مرتبه استفاده شوند و مصرف بیش از حد آنها ممنوع است.
سخن پایانی
دهان شویه و انواع آن و همچنین جلوگیری از عفونت ایمپلنت را در مجموعه ایران ایمپلنت بررسی کردیم تا اگر از سوی پزشک به کار بردن آن به شما تجویز شده است، حتما آن را مورد استفاده قرار دهید. علاوه بر آن توصیه می کنیم که اگر سلامتی دهان و دندان برخوردار هستید، برای پیشگیری از بروز هر بیماری از دهان شویه های آرایشی بهداشتی استفاده کنید و طول عمر دندان های خود را افزایش دهید.
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و یا درمان مشکلات و بیماری های مختلف با ما در ایران ایمپلنت در ارتباط باشید.