
تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت
فهرست
- 1 ایمپلنت چیست؟
- 2 تفاوت ایمپلنت ثابت و متحرک
- 3 ایمپلنت دندان متحرک چیست؟
- 4 مزایای ایمپلنت دندان متحرک چیست؟
- 5 ایمپلنت دندان ثابت چیست و کاربرد آن چیست؟
- 6 اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان ثابت چیست؟
- 7 مزایای ایمپلنت دندان ثابت
- 8 بهترین کاندیدا برای ایمپلنت ثابت و متحرک چه کسانی هستند؟
- 9 تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت
- 10 تفاوت هزینه ایمپلنت متحرک و ثابت
- 11 آیا هزینه ایمپلنت ثابت و متحرک را می توان با بیمه درمانی پرداخت کرد؟
- 12 آیا استفاده از ایمپلنت های متحرک بهتر است و یا ایمپلنت های ثابت؟
- 13 مراقبت های بعد از ایمپلنت ثابت و متحرک
- 14 بهترین مرکز برای ایمپلنت ثابت و متحرک
- 15 چرا تخصص و مهارت پریودنیست در ایمپلنت دندان اهمیت دارد؟
- 16 کلام پایانی
آیا می دانید ایمپلنت ثابت و متحرک چیست؟ آیا با ویژگی های ایمپلنت ثابت و متحرک آشنایی دارید و از تفاوت انها آگاه هستید؟ چنانچه می خواهید پاسخ این پرسش ها را بدانید با ما در وب سایت ایران ایمپلنت همراه باشید.
دندان های هر کسی بعد از مدتی و با گذشت سالیانی از زندگی شخص دچار آسیب می شوند و به درمان نیاز پیدا می کنند. با این وجود ترمیم دندان ها اهمیت پیدا می کنند که ایمپلنت همان طور که می دانید یکی از روش های ترمیم دندان های از دست رفته است که امروزه بهترین رتبه در ترمیم دندان را به خود اختصاص داده است. این روش جدید طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد زیرا از زیبایی و دوام و استحکام زیادی برخوردار است.
ایمپلنت بازیگران به دو گروه دسته بندی می شود که این دو گروه عبارت است از: ایمپلنت ثابت، ایمپلنت متحرک و موضوع مورد بحث ما در این مقاله تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت است. با این وجود اگر قصد دارید که با این دو نوع ایمپلنت بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید و به مطالعه این مقاله ادامه دهید.
ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت همان طور که گفته شد از جمله روش های ترمیم دندان از دست رفته است که از جنس تیتانیوم ساخته می شود و با بدن انسان سازگاری بسیار خوبی دارد. پایه ایمپلنت به صورت یک میله باریک است که در درون استخوان فک قرار می گیرد و سپس بر روی آن روکش ایمپلنت قرار داده می شود.
تفاوت ایمپلنت ثابت و متحرک
تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت در ساختار خود را نشان می دهد اما در عمل هر دو برای جایگزینی دندان های از دست رفته بکار می روند. در گذشته کاشت دندان بیشتر با ایمپلنت دندان متحرک انجام می شد. ایمپلنت متحرک به این شیوه می باشد که دندان های اطراف فضای بی دندان تراشیده و سپس دندان های متحرک به آن متصل می شد. متاسفانه استفاده از ایمپلنت متحرک می تواند به دندان های سالم نیز آسیب برساند.
از این رو متخصص مرکز ایران ایمپلنت در شرایط خاص از ایمپلنت متحرک استفاده میکند. ایمپلنت دندان ثابت به عنوان یک جایگزین مناسب و عالی برای دندان های از دست داده می باشد که تا حد زیادی می تواند مشکلات دندان مصنوعی را مرتفع سازد. ایمپلنت دندان ثابت از پایه هایی تشکیل شده است که به کمک جراحی در استخوان فک کاشته می شود. این نوع از ایمپلنت حکم دندان طبیعی را برای بیمار ایفا می کند. در ادامه درخصوص ایمپلنت دندان و همچنین تفاوت ایمپلنت با روکش دندان باز توضیحات بیشتری ارائه می شود.
ایمپلنت دندان متحرک چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف کلی از ایمپلنت دندان متحرک داشته باشیم باید خاطر نشان شد که این نوع از ایمپلنت همانند کاشت دندان بدون ایمپلنت می باشد که در زمان گذشته بیشتر استفاده می شده است. ایمپلنت متحرک در جای خود ثابت نمیشد و همین امر باعث شده بود که به هنگام غذاخوردن و یا حتی صحبت کردن از جا کنده شود. اگر بخواهیم از مزایای ایمپلنت دندان متحرک یادی کنیم بایستی گفت که هزینه آن کمتر از ایمپلنت دندان ثابت می باشد.
مزایای ایمپلنت دندان متحرک چیست؟
ایمپلنت هایی که از نوع متحرک هستند دارای مزیت های زیادی از قبیل زیر می باشند:
ایمپلنت های متحرک در مقایسه با ایمپلنت های ثابت از هزینه کمتری برخوردار هستند که به همین دلیل می توان این مساله را یکی از مزیت های این نوع ایمپلنت به جساب آورد.
ایمپلنت های متحرک همانند ایمپلنت پایه کوتاه برای کسانی که لثه های مناسبی برای ایمپلنت ندارند، گزینه مناسبی است.
ایمپلنت های متحرک برای آن دسته از افرادی که تعداد دندان های زیادی از دست داده باشند، به عنوان یک گزینه مناسب در نظر گرفته می شوند.
ایمپلنت دندان ثابت چیست و کاربرد آن چیست؟
یکی از بهترین روش های جایگزین برای دندان های از دست رفته می تواند ایمپلنت دندان ثابت باشد. این نوع از ایمپلنت ها از پایه هایی تشکیل شده است که با کمک عمل جراحی در استخوان فک جایگذاری می شود. در نظر داشته باشید که ایمپلنت دندان ثابت می تواند به عنوان خود دندان طبیعی در نظر گرفته شود. زمانی که پایه های ایمپلنت به خوبی در استخوان فک بیمار جوش خورد نوبت به تایج ایمپلنت ثابت می رسد که بر روی آن قرار می گیرد.
تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت را همانند تفاوت روکش زیرکونیا با PFM می توان به استحکام ایمپلنت اختصاص داد. ایمپلنت دندان ثابت دارای استحکام بیشتری نسبت به ایمپلنت دندان متحرک می باشد. ایمپلنت های ثابت از از انواع مختلفی ساخته می شود که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارد و برای هر بیماری مناسب می باشد. به طور معمول پایه ایمپلنت فلزی می باشد و از جنس تیتانیوم انتخاب می شود. انواع ایمپلنت های ثابت می تواند با مواد متنوعی مانند پروتزهای فلزی –رزینی، پروتزهای فلزی – سرامیکی و پروتزهای تمام سرامیک ساخته شود.
ایمپلنت دندان ثابت برخلاف ایمپلنت متحرک برای بیمار آزاردهنده نمی باشد و چاق و لاغری او بر ایمپلنت تاثیری نخواهد داشت. از سوی دیگر ایمپلنت ثابت از استخوان فک حمایت می کند و به حالت لق در نمی آید.
اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت دندان ثابت چیست؟
ایمپلنت دندان ثابت از آنجایی که در داخل دهان فیکس می شود و امکان خارج شدن کردن آن از دهان وجود ندارد، از اجزایی به شرح زیر تشکیل می شود:
پایه ایمپلنت
پایه ایمپلنت همان طور که در بخش های فوقانی اشاره شد، از جنس تیتانیوم ساخته می شود و در داخل استخوان فک قرار می گیرد که این قطعه به خوبی با استخوان فک جوش می خورد و با آن ادغام می شود. به کار بردن فلز تیتانیوم برای ساخت این قطعه ایمپلنت دارای سازگاری بسیار خوبی با بدن انسان است و هیچ گونه مشکل و یا عارضه ای را برای انسان ایجاد نمی کند.
لازم به ذکر است که مدت زمان لازم برای جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک در حدود سه الی چهار ماه است و تا زمانی که پایه به استخوان جوش نخورد، نمی توان روکش ایمپلنت را بر روی آن نصب کرد.
اتصال دهنده روکش و پایه ایمپلنت ( اباتمنت و یا چسب)
برای اینکه بتوان روکش ایمپلنت را بر روی پایه آن قرار داد، از متصل کننده ای استفاده می شود که در برخی از مواقع این اتصال دهنده، اباتمنت است و ظاهری شبیه به مهره دارد که در بین روکش و پایه قرار داده می شود و باعث می شود که روکش بر روی پایه به خوبی استحکام داشته باشد.
اما در برخی از مواقع به جای استفاده از اباتمنت از چسب مخصوص ایمپلنت به این منظور استفاده می شود که این چسب ها از نظر ظاهری با زیبایی بیشتری همراه هستند اما میزان استحکام و دوام آنها در مقایسه با اباتمنت کمتر است.
روکش ایمپلنت
سرانجام بخش سوم از ایمپلنت نیز روکش ایمپلنت است که این بخش اصلی ترین بخش ایمپلنت است زیرا پس از قرار گرفتن آن در دهان، روکش تنها بخشی است که قابل دیدن است و سایر بخش ها دیگر قابل مشاهده نخواهند بود.
در نتیجه تامین زیبایی دندان ها به عهده روکش ایمپلنت است و همچنین خوردن و جویدن غذا نیز به کمک این بخش انجام می شود و به همین دلیل اگر مشکلی در نصب آن در دهان وجود داشته باشد، نتیجه ترمیم دندان ها با این روش موفقیت پذیر نخواهد بود.
به همین دلیل برای ایمپلنت کردن دندان ها باید به بهترین پزشکان پریودنتیست مراجعه کرد تا قطعات ایمپلنت به خوبی در دهان قرار بگیرند و کیفیت ترمیم دندان ها بالا باشد.
مزایای ایمپلنت دندان ثابت
ایمپلنت ثابت دارای مزیت هایی به شرح زیر است:
ایمپلنت ثابت از زیبایی ظاهری بسیار مناسبی برخوردار است و فضاهای خالی ایجاد شده در بین دندان ها را به بهترین شکل ممکن پر می کند. ایمپلنت ثابت به دلیل تاثیر بسیار زیادی که در زیبایی ظاهری و طرح لبخند دارد، بسیار مورد استقبال افراد قرار گرفته است.
ایمپلنت های ثابت بعد از مدتی جای خود را در دهان باز می کنند و باعث راحتی در استفاده می شوند که راحت بودن آنها در دهان از دیگر مزیت های این روش است.
ایمپلنت های ثابت هیچ گونه مشکلی در گفتار ایجاد نمی کنند و مانند دندان مصنوعی باعث تغییر لحن و ایجاد سر و صداهای اضافی در دهان نمی شوند.
جویدن غذا با دندان های ایمپلنت شده نیز بسیار راحت و عادی است به گونه ای که در این رابطه بین دندان های طبیعی و دندان های ایمپلنت شده تفاوتی وجود ندارد که به همین دلیل راحت بودن شخص در هنگام جویدن غذا از دیکر مزیت های این روش است.
ایمپلنت زایگما ثابت از مقاومت بالایی برخوردار است و در صورتی که از آن به درستی استفاده شود می توان تا سالیان بسیار زیاد از مزیت های آن بهره مند شد.
مسواک کردن و رعایت بهداشت دهان و دندان در صورت استفاده از این نوع ایمپلنت بسیار اسان است و هیچ کونه مشکلی برای شخص ایجاد نمی کند.
بهترین کاندیدا برای ایمپلنت ثابت و متحرک چه کسانی هستند؟
اگر میخواهید از این روش برای ترمیم دندان های خود استفاده کنید و نمیدانید که کاندید مناسبی برای این روش هستید و یا خیر باید بگوییم که بهترین کاندید برای ایمپلنت متحرک کسانی هستند که:
- به دنبال روش های کم هزینه تر برای ترمیم دندان باشند
- اشخاصی که سن بالاتری دارند و میانسال و مسن هستند
- افرادی که به زیبایی دندان های خود اهمیت کمتری می دهند
- افرادی که قرار گرفتن ایمپلنت در دهان خود را نمی توانند تحمل کنند
- افرادی که دخانیات مصرف می کنند
- افرادی که تمامی دندان های فک بالا و یا پایین خود را از دست داده باشند
علاوه بر آن بهترین کاندیدا برای ایمپلنت ثابت نیز افرادی هستند که
- به زیبایی ظاهری دندان های خود بسیار اهمیت می دهند
- افرادی که در سنین کمتر از 50 سال قرار گرفته اند
- افرادی که همه دندان ها و یا چندین دندان خود را از دست داده باشند
- افرادی که با هزینه ایمپلنت ثابت مشکلی ندارند
- اشخاصی که می خواهند از روش های دائمی برای ترمیم دندان های خود استفاده کنند
- افرادی که بهداشت دهان و دندان خود را رعایت می کنند
- و…
تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت
زمانی که به مرکز ایران ایمپلنت برای کاشت ایمپلنت دندان مراجعه می کنید با تنوع ایمپلنتهای متحرک یا ثابت رو برو می شوید. تصمیم گیری برای انتخاب بستگی به شرایط دندانی بیمار و تشخیص متخصص دندانپزشکی دارد. اما تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت براساس موارد زیر سنجیده می شود:
زیبایی ظاهری دندان
چنانچه زیبایی دندان در اولویت برای بیمار قرار داشته باشد بهتر است از ایمپلنت دندان ثابت استفاده کند. کاشت ایمپلنت دندان ثابت همانند کاشت دندان طبیعی می باشد. متاسفانه ایمپلنت متحرک به دلیل عدم ثابت بودن در برخی موارد شبیه دندان مصنوعی خود را در دهان بیمار نشان می دهد
راحتی در استفاده
عادت کردن به ایمپلنت دندان ثابت بسیار راحت تر از ایمپلنت دندان متحرک است. زیرا ایمپلنت متحرک با چاق و لاغر شدن فرد برای شخص آزاردهنده خواهد بود. در حالی که ایمپلنت دندان ثابت هیچ تفاوتی با دندان طبیعی نخواهد داشت
راحتی گفتار
تفاوت ایمپلنت متحرک و ثابت در صحبت کردن به خوبی مشاهده می شود. افرادی که از ایمپلنت دندان متحرم استفاده می کنند به هنگان صحبت کردن ترس بیرون افتادن دندان را دارند.
جویدن غذا
یکی از مزایای ایمپلنت دندان ثابت راحتی غذا خوردن و جویدن میوه و غذا می باشد. ایمپلنت دندان ثابت که تفاوت خاصی با دندان طبیعی ندارد و از این رو برای غذا خوردن بیمار با مشکل خاصی روبرو نخواهد شد. متاسفانه در ایمپلنت دندان متحرک احتمال شکسته ایمپلنت در حین جویدن مواد غذایی سفت وجود دارد.
مقاومت بالا
بدون شک ایمپلنت دندان که در لثه کار گذاشته شده است بسیار محکم تر از ایمپلنت دندان متحرک می باشد. از سوی دیگر می توان برای سالهای طولانی از مزایای آن بهره برد.
نظافت راحت تر
فاوت ایمپلنت دندان در تمیزکردن و نظافت به خوبی گویای همه چی خواهد بود. برای تمیز کردن ایمپلنت دندان متحرک نیاز است که دندان بیرون آورده شود و با روش خاصی تمیز شود. اما برای تمیز کردن ایمپلنت دندان ثابت همانند تمیز کردن و مسواک زدن دندان طبیعی انجام می شود. یعنی به راحتی می توان گفت که هیچ تفاوتی میان تمیزکردن و مسواک زدن ایمپلنت دندان ثابت با دندان طبیعی نمی باشد.
تفاوت هزینه ایمپلنت متحرک و ثابت
هزینه دندانپزشکی از جمله هزینه ارتودنسی تعریف ثابتی ندارد اما براساس شرایط بیمار و تجهیزاتی که مورد استفاده قرار می گیرد دارای تفاوت های خاصی می باشد. هزینه ایمپلنت دندان ثابت بسیار بیشتر از هزینه ایمپلنت دندان متحرک می باشد. زیرا برای کاشت ایمپلنت دندان ثابت نیاز است که بیمار چند جلسه تحت معاینه و ارزیابی قرار گیرد. از سوی دیگر در برخی موارد نیاز است که بیمار لیفت سینوس و یا افزایش ریج را داشته باشد. اما در ایمپلنت دندان متحرک به این موارد نیازی نیست و در تعداد جلسات کمتر بیمار صاحب دندان مصنوعی خواهد شد.
آیا هزینه ایمپلنت ثابت و متحرک را می توان با بیمه درمانی پرداخت کرد؟
در پاسخ به این سوال باید اشاره کنیم که هر دوی این دو نوع ایمپلنت به گونه ای هستند که هزینه مربوط به انها را میتوان با بیمه درمانی پرداخت کرد و در این خصوص تفاوتی در ایمپلنت ثابت و متحرک وجود ندارد.
اما مساله مهم در این زمینه این است که هزینه ایمپلنت ثابت و متحرک در صورتی با بیمه قابل پرداخت هستند که شخص مورد نظر از بیمه تکمیلی برخوردار باشد و نوع بیمه تکمیلی آن شخص خدمات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت را تحت پوشش قرار بدهد. در غیر این صورت افراد نمی توانند از بیمه برای ترمیم دندان های خود استفاده کنند.
علاوه بر آن لازم به ذکر است که بیمه درمانی در خصوص پرداخت هزینه ایمپلنت شرایط متفاوتی دارد و هر شرکتی از ویژگی های مخصوص به خود برخوردار است. بعضی از شرکت های بیمه بخش بیشتری از هزینه ایمپلنت ثابت و متحرک را برای بیماران پرداخت می کنند و برخی دیگر هزینه کمتری را می پردازند که تمامی این مسائل به شرکت بیمه ای که تحت پوشش آن هستید بستگی دارد.
آیا استفاده از ایمپلنت های متحرک بهتر است و یا ایمپلنت های ثابت؟
اینکه استفاده از ایمپلنت های متحرک بهتر است و یا ایمپلنت های ثابت را نمی توان به این شکل تعیین کرد زیرا هر کدام از این نوع ایمپلنت ها بر اساس وضعیت فرد مورد استفاده قرار می گیرند که به همین دلیل ممکن است که یک نوع از این ایمپلنت ها برای شخصی مناسب باشد و یک نوع دیگر آن برای شخصی دیگر مناسب در نظر گرفته شود.
لازم به ذکر است که تعیین نوع ایمپلنت معمولا بر عهده پزشک است و در صورتی که پزشک انتخاب آن را به عهده خودتان قرار دهد، می توانید از او برای انتخاب یکی از ایمپلنت ها کمک بگیرید.
مراقبت های بعد از ایمپلنت ثابت و متحرک
زمانی که برای ترمیم دندان از ایمپلنت استفاده می شود، باید مراقبت هایی صورت گیرد تا ایمپلنت به خوبی در جایگاه خود قرار گیرد. این مراقبت ها به شرح زیر می باشند:
بعد از ایمپلنت برای لثه تحلیل رفته باید چندین ساعت استراحت کنید تا تاثیرات بی حسی از بین بروند.
از جمله مراقبت های بعد از ایمپلنت این است که از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید تا میزان درد در شما کاهش پیدا کند.
تا چندین روز بعد از ایمپلنت از غذاهای نرم استفاده کنید و از مصرف نوشیدنی های داغ بپرهیزید.
علاوه بر این موارد باید به بهداشت دهان و دندان خود نیز اهمیت دهید و بهداشت دهان و دندان را مانند قبل رعایت کنید.
بهترین مرکز برای ایمپلنت ثابت و متحرک
برای اینکه دندان های خود را به روش ایمپلنت ترمیم کنید، میتوانید به کلینیک ایران ایملپنت در تهران مراجعه کنید و زیر نظر این کلینیک ترمیم دندان های خود را انجام دهید. در مرکز ایران ایمپلنت تمامی امور مربوط به ایمپلنت زیر نظر بهترین پزشکان و با بهره گیری از پیشرفته ترین تجهیزات انجام می شود.
بنابراین با مراجعه به این کلینیک برای ترمیم دندان های خود به روش ایمپلنت می توانید نتیجه موفقیت آمیز و رضایت بخشی را دریافت کنید.
در صورت مراقبت اصولی پس از ایمپلنت هزینه پروتز دندان سال 1400 و یا پس کاشت ایمپلنت ثابت بسیار کمتر از هزینه های بعدی ایمپلنت متحرک می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه های ایمپلنت ثابت و متحرک می توانید با شماره های کلینیک تماس حاصل فرمایید.
چرا تخصص و مهارت پریودنیست در ایمپلنت دندان اهمیت دارد؟
برای ترمیم کردن دندان ها به روش ایمپلنت ثابت و متحرک، تخصص پریودنتیست مساله ای بسیار مهم است که نباید از آن غافل شد. زیرا پریودنیست و یا پزشک متخصص در این زمینه اگر از مهارت و دقت کافی برای ترمیم دندان ها به این روش برخوردار باشد، می تواند دندان ها را به بهترین شکل ممکن در داخل دهان قرار دهد و از لق شدن ایمپلنت ها، بد فرم و بد شکل شدن آنها و یا ایجاد حالت غیر طبیعی در دهان جلوگیری کند که به همین دلیل باید حتما از مهارت چنین پزشکانی در این خصوص بهره برد.
کلام پایانی
همکاران ما در مرکز ایران ایمپلنت که یک مجموعه تخصصی و حرفه ای در زمینه ایمپلنت دندان در انواع مختلف است و از مهارت و تخصص بهترین پریودنتیست ها بهره می برد، سعی بر آن داشتند که تمامی مطالب مهم و نکات ضروری را در خصوص ایمپلنت ثابت و متحرک برای شما عزیزان شرح دهند.
در صورتی که به دریافت اطلاعات بیشتر علاقه مند هستید، این امکان وجود دارد که سایر مقالات موجود در وب سایت ایران ایمپلنت را نیز مطالعه کنید.
فراموش نکنید که برای استفاده از هر یک از ایمپلنت های ذکر شده حتما با پزشک مشورت کنید.