
کاشت دندان ثابت چیست و چگونه انجام می شود؟
فهرست
کاشت دندان ثابت با انواع روش های آن، به پر کردن جای خالی دندان خیلی کمک می کند. از دست دادن دندان یکی از مشکلاتی است که متاسفانه بیشتر افراد به آن دچار می شوند. بیماری ها خاص و برخی حوادث و حتی کهولت سن باعث می شود که دندان آسیب ببیند. با ایجاد مشکل برای دندان یا دندان ها، شاهد بروز مشکلات دیگر من جمله عدم راحتی در صحبت کردن، غذا خوردن و تغییر ظاهر با جابجایی فک هستیم. امروز با معرفی کاشت دندان ثابت سعی داریم تا حد زیادی شما را با دنیای انواع کاشت دندان آشنا کنیم.
کاشت دندان ثابت چیست؟
همانگونه که اشاره شد عوامل زیادی در از بین رفتن دندان یا دندان ها تاثیر دارند. علاوه بر بروز مشکلات، تا حد زیادی زیبایی صورت را بهم می ریزد. انواع روش های کاشت دندان ثابت وجود دارد که می تواند این جای خالی را به خوبی پر کند. کاشت دندان به صورت ثابت با روش هایی از جمله ایمپلنت دندان، دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت و بریج ساخته می شود. شاید اسم این انواع روش ها به گوشتان خورده باشد. مرکز ایران ایمپلنت در ادامه به صورت واضح همه این متدها را شرح خواهیم داد.
کاشت دندان ثابت با ایمپلنت
زمانی که از بهترین روش جایگزین دندان از دست رفته صحبت می شود، ناخودآگاه در ابتدا ذهن همه به سمت ایمپلنت دندان کشیده می شود. ایمپلنت دندان که یک پایه از جنس تیتانیوم است، در داخل استخوان فک جایگذاری شده و حکم ریشه دندان را ایفا می کند. این پایه با بدن شخص سازگاری کامل دارد و کمتر کسی نسبت به آن حساسیت نشان داده است. برای اینکه ایمپلنت دندان به خوبی کاشت شود نیاز است که شخص از تراکم استخوان کافی برخوردار باشد.
در صورتی که شرایط کاشت ایمپلنت دندان فراهم نباشد، میزان موفقیت کاشت ایمپلنت دندان پایین خواهد آمد. از این رو اگر تراکم استخوان به حد لازم وجود نداشت، از پیوند استخوان با روش های مختلف استفاده می کنند. در نظر داشته باشید که ایمپلنت دندان یک فرایند طولانی مدت اما ماندگار همانند دندان طبیعی است. کاشت دندان ثابت با ایمپلنت دندان می تواند به صورت فوری یا معمولی انجام شود. در روش فوری یا یک روزه روند کار سریع اما با همان دقت انجام می شود.
کاشت دندان مصنوعی ثابت بر پایه ایمپلنت
اوردنچر
در علم دندانپزشکی دو نوع دندان مصنوعی از جمله اوردنچر و All on 4 وجود دارد که بسته به شرایط بیمار و تشخیص نهایی متخصص مورد نظر کاشت می شود. بر فرض مثال از روش اوردنچر زمانی استفاده می شود که دندان های فک بالا و فک پایین از بین رفته باشد. در واقع می توان گفت که دندان مصنوعی متحرکی است که از تاج دندانی سفید و لثه ای همانند لثه فرد ساخته می شود. اما متاسفانه حالت متحرک دارد و تا حتی فرد را اذیت می کند.
روش کاشت دندان بر پایه 4 ایمپلنت
شاید برایتان کمی گنگ باشد که کاشت را تنها با 4 پایه یا همان All on 4 انجام می دهند. بله درست شنیدید. انجام کاشت دندان ثابت با 4 پایه ایمپلنت. این روش زمانی کاربرد دارد که فرد دندان های یک قوس کامل در فک بالا و پایین خود را از دست داده باشد. در این شرایط چهار پایه را در قسمت هایی که از تراکم استخوان کافی برخوردار است، می کارند. پس از آن عملیات کاشت دندان را انجام می دهند.
بریج دندان برای کاشت دندان ثابت
از دیگر روش هایی که می تواند شما را از مشکل بی دندانی برهاند، بریج دندان است. این متد زمانی بیشتر کاربرد دارد که در اطراف دندان از دست رفته، دندان های سالمی وجود داشته باشد. با کمک این دندان های سالم یک پل بر روی ناحیه خالی ایجاد می شود. در صورتی که دندان های اطراف ناحیه خالی، شکسته و یا ضعیف باشد نمی توان از بریج دندان استفاده کرد.
این بریج ها هم رنگ دندان طبیعی ساخته می شود که تفاوتی فاحشی دیده نشود. این نکته را هم فراموش نکنید زمانی که شما از روش کاشت دندان ثابت با کمک بریج استفاده می کنید، بایستی کمی دندان های سالم که حکم پل را دارند، تراشیده شوند. با این کار متاسفانه عمر دندان سالم کم خواهد شد.
بهترین روش کاشت دندان ثابت
اینکه شما کدام گزینه را برای پر کردن خالی دندان انتخاب کنید، بستگی به عوامل مختلفی دارد. اما در هر صورت سعی کنید برای انتخاب حتما با متخصص خود مشورت کافی را داشته باشید. اگر شما از تراکم استخوان کم، تحلیل لثه و یا بیماری لثه رنج می برید، در انتخاب دقت فراوانی را به خرج دهید.
فراهم کردن تمام شرایط کاشت دندان ثابت یعنی کاشت موفقیت آمیز. یعنی شما را از هزینه های دندانپزشکی خلاص کردن. برای رسیدن به یک نتیجه درست و انتخابی خوب، می توانید با متخصص های مرکز ایران ایمپلنت مشورت داشته باشید.