پیوند استخوان قبل از ایمپلنت
پیوند استخوان قبل از ایمپلنت برای افرادی مناسب است که از تحلیل استخوان و یا نداشتن تراکم استخوان به حد کافی، رنج می برند. کاشت ایمپلنت زمانی موفقیت آمیز است که تقریبا تمامی شرایط فراهم و مهیا باشد. یکی از این شرایط، داشتن تراکم استخوان و داشتن لثه های سخت است. به طور معمول افرادی که برای مدت طولانی دندان خود را از دست داده باشند، دچار تحلیل فک استخوان نیز می شوند. اگر شما هم از این دسته افراد هستید، بهتر است تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
فهرست
پیوند استخوان قبل از ایمپلنت چیست؟
پیوند استخوان برای افزودن استخوان برای ایجاد تقویت استخوان ها می باشد. پایه ایمپلنت بایستی محکم در جای خود قرار گیرد. برای این کار هم نیاز به پی مستحکمی می باشد. در برخی موارد شاهد هستیم که افراد به دلایل مختلف از این قابلیت برخوردار نیستند. در این حالت مرکز ایران ایمپلنت عمل پیوند استخوان پیش از ایمپلنت را برای بیمار انجام می دهد.
زمانی که پیوند استخوان برای بیمار انجام شود، مدت زمانی تا التیام استخوان مورد نیاز است تا فک به حالت قبل خود بازگردد. کاشت ایمپلنت خود یک فرایند زمانبر است، اما ماندگاری طولانی مدتی را نیز دارد. این قابلیت هم بستگی به کارهای پیش از کاشت دارد. با انجام پیوند استخوان می توان این اطمینان خاطر را ایجاد کرد که ماندگاری ایمپلنت دندان به چندین سال برسد.
انواع پیوند استخوان
پیش از کاشت ایمپلنت احتمال انجام پیوند استخوان وجود دارد. انواع پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:
پیوند حفره دندان
این نوع از پیوند استخوان، جزو متداولترین پیوندهای استخوان در نظر گرفته می شود. در پیوند حفره دندان، از استخوان آلوئولار محافظت شده و از تخریب آن تا پیش از کشیدن دندان جلوگیری می کند. روند کار به این صورت است که متخصص، مواد پیوندی را به مستقیما در داخل حفره دندان کشیده شده می ریزند. برای سخت شدن کامل استخوان، بایستی حدود چهار تا شش ماه بیمار منتظر بماند.
پیوند قطعه استخوان
از دیگر انواع پیوند استخوان، پیوند قطعه استخوان است. یکی از اتفاقاتی که باعث می شود فک دچار آسیب یا خرابی شود، حادثه یا ضربات سنگین است. در این حالت می توان با پیوند یک قطعه استخوانی بزرگ که از عقب فک برداشته می شود، این کمبود را به خوبی جبران کرد. متخصص در این حالت استخوان را با کمک پیچ تیتانیومی در جای خود محکم و ثابت می کند. مدت زمانی لازم است که استخوان اطراف به طور کامل جوش بخورد. ایمپلنت را پس از جوش خوردن می توان به طور کامل در ناحیه جایگذاری کرد.
پیوند ستیغ فک
افرادی هستند که از پهنای فک به حد کافی برای گاشت ایمپلنت برخوردار نیستند. از این رو نیاز است که عمل پیوند استخوان قبل از ایمپلنت را برای افزایش پهنای ستیغ فک انجام دهند.
کاربرد انجام پیوند استخوان
با از دست دادن دندان، علاوه بر تحلیل لثه با شل شدن دیگر دندان های اطراف جای خالی روبرو می شویم. در چنین حالتی بایستی برای کاشت ایمپلنت و بازسازی استخوان اطراف دندان ها اقدام کرد.
یکی دیگر از کاربردهای پیوند استخوان، قرار دادن پودر استخوان بعد از کشیدن دندان می باشد. در این حالت فرد می تواند بعدها در صورت تمایل جای دندان کشیده شده را با یک ایمپلنت پر کند.
انواع مواد پیوندی
اتوگرافت
این نوع به استخوان هایی گفته می شود که از خود بیمار برداشته شود. در این مورد بیمار از مبتلا شدن به برخی بیماری ها مبرا شده و روند بهبود او نیز سریعتر خواهد بود.
آلوگرافت
گاهی پیش می آید که نمی توان از استخوان های خود بیمار استفاده کنند. از این رو متخصص می تواند از استخوان یک فرد متوفی استفاده کند.
زنو گرافت
وقتی دو مورد بالا برای پیوند استخوان قبل از ایمپلنت امکان پذیر نباشد، می توان از زنوگرافت یا مواد پیوند از یک حیوان استفاده کرد.
آلوپلاست
این نوع، جزو مواد پیوند مصنوعی است. متخصص های مرکز ایران ایمپلنت از مواد مصنوعی برای پیوند استخوان نیز استفاده می کنند.