
عوارض نکشیدن دندان عقل
فهرست
دندان عقل چیست؟ انواع دندان عقل چیست؟ عوارض نکشیدن دندان عقل چه می باشد؟ عوارض نکشیدن دندان عقل نهفته چیست؟ هزینه کشیدن دندان عقل چه قدر است؟ بهترین زمان جراح دندان عقل چه موقعی است؟
دندان هایی که در فک انسان رشد می کنند شرایط گوناگونی دارند و برای آنها اسامی مختلفی در نظر گرفته می شود. تمامی دندان ها در سنین خردسالی و کودکی در فک انسان رشد می کنند و پس از هفت سالگی دندان های شیری از بین می روند و به جای انها دندان های دیگری رشد می کند که این مراحل در خردسالی به پایان می رسد.
اما دندان عقل نوع دیگری از دندان است که بر خلاف سایر دندان ها در سنین بزرگسالی در فک رشد می کند و بازه زمانی رشد آن در دهان سنین 18 سالگی به بالا است. اما با این وجود بسیاری از افراد حتی تا بعد از سن سی سالگی نیز در فک خود دندان عقلی را حس نمی کنند و رشد این دندان در فک آنها به تعویق می افتد.
زمانی که این دندان در فک به وجود آید حتما باید آن را کشید و از لثه خارج کرد در غیر این صورت عوارض زیادی ایجاد می شوند. از این رو در مرکز تخصصی ایران ایمپلنت به بررسی
عوارض نکشیدن دندان عقل می پردازیم.
دندان عقل چیست؟
جراحی دندان عقل نهفته و آشکار به صورت کلی نوعی دندان است که به آن آسیای سوم هم گفته می شود زیرا این دندان در ردیف آخر فک و پس از دندان های آسیاب رشد می کند. همه انسان ها دارای دو دندان عقل در فک بالا و پایین هستند و کسانی که شاهد رشد دندان عقل خود نیستند احتمالا دارای دندان عقل نهفته اند.
انواع دندان عقل چیست؟
جراحی دندان عقل از نظر نحوه رشد در فک انسان ها به سه دسته تقسیم می شود که انواع آن عبارتند از:
دندان عقل آشکار
دندان عقل آشکار نوعی دندان است که به صورت کامل در فک رشد می کند زیرا فضای کافی برای رشد آن در فک وجود دارد. این دندان ها آسیب کمتری به دندان های دیگر می زنند و با عوارض کمتری رو به رو هستند. به همین دلیل اگر برای کشیدن آنها اقدام نشود هم شرایط خیلی حاد نخواهد شد.
دندان عقل نیمه نهفته
دندان عقل نیمه نهفته نوع دیگری از دندان های عقل است که به شکل کامل مجال رشد کردن پیدا نمی کند و نیمی از آن در لثه باقی می ماند. علت این موضوع کمبود فضا برای رشد دندان عقل است. دندان های نیمه نهفته از انواع خطرناک دندان عقل هستند که در صورت پی بردن به وجود آنها باید فورا برای کشیدنش اقدام گردد.
دندان عقل نهفته
دندان های نهفته به صورت کامل در لثه پنهان هستند و هیچ کدام از بخش های آنها از لثه خارج نمی شود. علت این موضوع نیز دیر رشد کردن دندان عقل و یا کمبود فضا برای رشد آن است. اما با وجود آنکه این دندان ها قابل رویت نیستند هم میتوان به وجود آنها در فک پی برد زیرا رشد نهفته آنها باعث بروز درد و تورم لثه می شود.

عوارض نکشیدن دندان عقل
عوارض نکشیدن دندان عقل
اغلب پزشکان دندان عقل را یک دندان اضافی و مزاحم در نظر می گیرند که باید جتما انها را از دهان خارج کرد تا موجب بروز مشکل نشوند. مهمترین عوارض نکشیدن دندان عقل را میتوان از قبیل زیر در نظر گرفت:
- کج کردن دندان های مجاور دندان عقل
- کج شدن دندان هایی که در راستای دندان عقل وجود دارند
- کاهش طول عمر و دوام دندان های دیگر
- افزایش سرعت خراب شدن دندان ها
- امکان ایجاد عفونت در دهان و عفونی کردن دندان های دیگر
- بروز درد و تورم در لثه
- پخش شدن درد در سراسر دهان
- ایجاد حس درد در هنگام باز و بسته شدن دهان
- افزایش میزان خونریزی دندان ها
- بد بو شدن دهان
- بد بو شدن تنفس
- ایجاد طعم بد در دهان
- و….
تمامی این موارد نشان دهنده عوارض نکشیدن دندان عقل هستند که بر اساس انها توصیه می کنیم تا اگر به وجود این دندان در لثه خود پی بردید حتما برای خارج کردن آن از دهان اقدام کنید و زودتر جراحی کشیدن دندان عقل را انجام دهید.
عوارض نکشیدن دندان عقل نهفته
با توجه به آنکه جراحی دندان عقل نهفته روی عصب به مراتب خطرناک تر از دندان های آشکار و نیمه نهفته است، نکشیدن آن با عوارض و مشکلات بیشتری همراه است و شرایط نامطلوب تری را به وجود می آورد.
مهمترین عوارض نکشیدن دندان عقل نهفته را میتوان مسائلی از قبیل زیر نام برد:
- ایجاد عفونت در دهان
- گیر کردن غذا در دهان
- آسیب زدن به دندان های دیگر خصوصا دندان های مجاور
- ایجاد کیست و تومور و ابسه
- و…
لازم به توضیح است که تمامی این عوارض به همراه عوارض ذکر شده در بخش فوق در صورت نکشیدن دندان عقل نهفته ممکن است که به وجود آیند.
هزینه کشیدن دندان عقل
خدمات دندانپزشکی در زمینه امور درمانی مختلف بسیار هزینه بر هستند و از این جهت انواع مختلف خدمات دندانپزشکی به عنوان روش های درمانی گران قیمت شناخته می شوند.
کشیدن دندان عقل نیز شامل این مساله می شود و هزینه بر است اما برای کسب اطلاع از هزینه کشیدن دندان عقل به صورت دقیق باید عوامل موثر در هزینه آن را مورد بررسی قرار داد که این عوامل از قبیل زیر هستند:
- نوع دندان عقلی که هر شخص با آن مواجه است
- تعداد دندان های عقلی که نیاز به کشیدن دارند
- عفونی بودن دندان عقل
- محل قرار گرفتن دندان عقل از نظر فک بالا یا پایین
- نیاز به جراحی برای کشیدن دندان عقل و یا عدم نیاز به جراحی
- ابزارهایی که برای جراحی دندان عقل استفاده می شوند
- کشیدن دندان عقل با لیزر
- آسیب دیدن سینوس به دلیل کشیدن دندان عقل
- ریشه داشتن دندان عقل در سینوس
- دستمزد پزشک
- مرکز دندانپزشکی
- بیمه درمانی و نوع آن
- و…
سخن پایانی
عوارض نکشیدن دندان عقل بسیار زیاد است و باید حتما در صورت مواجه شدن با این دندان برای کشیدنش اقدام کنید. در غیر این صورت برای برطرف کردن مشکلاتی که از سوی این دندان برای شما به وجود می آید باید هزینه بیشتری پرداخت کنید و سلامتی دندان های خود را نیز از دست دهید.
برای کشیدن دندان عقل و اطلاع از هزینه جراحی دندان عقل میتوانید از خدمات دندانپزشکی ایران ایمپلنت استفاده کنید و درمان مشکلات خود را به دست هموطنان عزیز ما بسپارید.