
عوارض عفونت دندان
فهرست
عفونت دندان چیست؟ عوارض عفونت دندان چه می باشد؟آیا عفونت دندان باعث مرگ میشود؟ آیا ایمپلنت باعث سرطان میشود؟ انواع روش های درمان عفونت دندان چیست؟ چرا دندان ایمپلنت سیاه می شود؟ برای اگاه شدن از این مسائل کافی است تا کمی از وقت خود را به ما در مرکز دندانپزشکی ایران ایمپلنت اختصاص دهید.
بیماری هایی که مربوط به دهان، دندان و لثه می شوند بسیار متعدد و متفاوت هستند که علل به وجود امدن هر یک از انها متفاوت است و ویژگی های مختلفی نیز در آنها وجود خواهد داشت.
یکی از شایع ترین بیماری های دهان، دندان و لثه عفونت دندان است که بسیاری از افراد با آن مواجه می شوند. عفونت که در تمامی قسمت های بدن میتواند به وجود آید، نوعی بیماری است که به دلیل رشد و نمو میکروب ها و انگل ها در بدن موجودات زنده همچون انسان ها ایجاد می شود و بر اساس آن بیماری های مختلفی برای انسان به وجود می آید.
عفونت دندان که در دهان پدیدار می شود با علائم مختلفی همراه است و دندان های انسان را به خود درگیر می کند و سلامتی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ به همین دلیل کسب اطلاع از عوارض عفونت دندان میتواند موضوع مهمی تلقی گردد.
علائم عفونت دندان چیست؟
شایع ترین و مهمترین علائم عفونت دندان را میتوان از قبیل زیر در نظر گرفت:
- ایجاد درد و حساسیت در دندان و لثه ها
- قرمز شدن لثه
- ایجاد بوی بد در دهان
- بد مزه شدن دهان
- متورم شدن لثه
- آبسه کردن دندان و لثه
- و…
عوارض عفونت دندان چه می باشد؟
عفونت دندان در صورتی که تحت درمان قرار نگیرد و به حال خود رها شود، با عوارض زیاد و خطرناکی همراه است که میتوان مهمترین عوارض آن را از قبیل زیر در نظر گرفت:
استئومیلیت
استئومیلیت که به عنوان عفونت استخوان نیز شناخته می شود، یکی از عوارض عفونت دندان است که در این بیماری، باکتری های عفونی وارد جریان خون می شوند و استخوان را الوده می کنند. معمولا در این شرایط استخوان هایی که نزدیک آبسه قرار دارند تحت تاثیر قرار می گیرند و عفونی می شوند. با درمان نکردن این مشکل به ندرت سایر استخوان های بدن نیز تحت تاثیر عفونت قرار می گیرند.
کیست دندان
کیست به حفره ای گفته می شود که با مایع چرکین پر شده است و معمولا در قسمت های زیرین دندان عفونی به وجود می آید. این کیست ها اغلب به صورت دردناک هستند و شرایط ناخوشایندی را ایجاد می کنند که باید حتما تحت درمان قرار بگیرند.
آبسه پارافارنکس
از دیگر عوارض عفونت دندان باید به بروز آبسه پارافارنکس اشاره کنیم. این نوع آبسه از خطرناک ترین انواع عوارض عفونت دندان است که معمولا در بزرگساالان ایجاد می شود و موجب تب، گلو درد، تورم گلو و … می شود. درمان آبسه پارافارنکس بسیار پیچیده و تخصصی است که باید مانع از ایجاد آن شوید و با رعایت بهداشت دهان و دندان جلوی بروز آن را بگیرید.
سپسیس
سپسیس نوعی بیماری جدی است که در اثر بروز آن سیستم ایمنی بدن به صورت جدی به عفونت واکنش نشان می دهد و وارد مقابله با عفونت می شود. با بروز این اتفاق بیمار در وضعیت بدی قرار می گیرد و با علائمی همچون: تب، کاهش سطح هوشیاری، هذیان گویی، خونریزی های کوچک، احساس درد در ستون فقرات و … مواجه می شود.

عوارض عفونت دندان
آیا عفونت دندان باعث مرگ میشود؟
شاید این موضوع برایتان عجیب و غیر قابل باور باشد که یکی از خطرناک ترین عوارض عفونت دندان مرگ است. عفونتی که در دندان پدیدار می شود، خطر مرگ را نیز برای افراد خواهد داشت و در صورتی که درمان آن انجام نشود، عفونت به خون راه پیدا می کند و می تواند موجب مرگ شود.
از طرف دیگر عفونت دندان می تواند به سینوس دندان و سینوس های مغز نفوذ کند و باعث ایجاد لخته خون در انها شود که در این شرایط خطر مرگ افزایش می یابد و سلامتی فرد به میزان زیادی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
آیا عفونت دندان باعث سرطان میشود؟
عفونت دندان علاوه بر آنکه عوارض ذکر شده در بخش های فوق را به همراه دارد و میتواند موجب مرگ شود، امکان ابتلا به سرطان را نیز در بیمار افزایش می دهد.
بر اساس تحقیقاتی که دانشمندان در این زمینه انجام داده اند، مشخص شده است که عفونت دندان درمان نشده می تواند موجب بسیاری از سرطان های مربوط به حلق، گلو و دهان شود که امروزه بسیار شایع هستند و بسیاری از افراد به دلیل ابتلا به این نوع سرطان ها به کام مرگ کشانده شده اند.
انواع روش های درمان عفونت دندان چیست؟
با وجود آنکه عوارض عفونت دندان بسیار جدی و خطر آفرین هستند، باید حتما درمان این بیماری در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شود که برخی از روش های درمان آن از قبیل زیر هستند:
مصرف آنتی بیوتیک ها
پیش پا افتاده ترین درمانی که برای عفونت دندان از سوی دندانپزشک تجویز می شود، آنتی بیوتیک ها هستند که موجب ریشه کن شدن و از بین رفتن عفونت دندان می شوند و جلوی سرایت آن به بخش های دیگر را می گیرند. معمولا در مواقعی انتی بیوتیک به بیماران تجویز می شود که بیماران در مراحل اولیه عفونت دندان قرار داشته باشند و هنوز وضعیت عفونت دندانی انها حاد نشده باشد.
لازم به توضیح است که انتی بیوتیک ها باید حتما در ساعات مشخص و به صورت مرتب توسط بیمار مصرف شوند تا تاثیرگذار واقع گردند.
روت کانال دندان
در مواقع اضطراری ممکن است که برای درمان عفونت دندان از روش روت کانال دندان و یا همان عصب کشی استفاده شود. با پیشرفته شدن عفونت، دندانپزشک ناگزیر است که ریشه دندان و بخش های پوسیده و آسیب دیده دندان را تخلیه کند تا از پخش شدن عفونت جلوگیری به عمل آورد. در ادامه بخش های تخلیه شده با استفاده از مواد مخصوصی پر می شوند تا از ایجاد عفونت مجدد نیز جلوگیری به عمل آید.
آپیکوکتومی
آپیکوکتومی روشی دیگر است که در صورت مفید نبود عصب کشی به کار می رود. اگر عصب کشی در درمان عفونت موثر واقع نگردد، دندانپزشک به برداشتن انتهای ریشه می پردازد که به این منظور باید لثه باز شود تا ریشه دندان به همراه بافت الوده زیر آن تخلیه شوند.
سخن پایانی
با وجود انکه عوارض عفونت دندان بسیار جدی و خطرناک هستند، باید حتما راه های پیشگیری از بروز عفونت را انجام دهید و بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید تا همیشه دندان های سالم داشته باشید.
به این منظور میتوانید از دهان شویه و نخ دندان نیز استفاده نمایید تا بخش های زیرین دندان ها و لثه ها نیز سالم باقی بمانند و معضلات مختلف برای انها پدیدار نشود.
در مجموعه ایران ایمپلنت میتوانید به درمان عفونت دندان و یا روش های جلوگیری از عفونت ایمپلنت ذکر شده بپردازید.