عوارض سینوس لیفت چگونه است؟
آیا از عوارض سینوس لیفت اطلاع دارید؟ عوارض سینوس لیفت چگونه است؟ هزینه جراحی سینوس لیفت چقدر است؟
سینوس ها حفره های تنفسی هستند که در قسمت های مختلف فک و صورت قرار گرفته اند و سینوس هایی که در فک بالا قرار دارند به سینوس های ماگزیلری معروف هستند که در بسیاری از مواقع ریشه دندان ها در داخل این سینوس ها قرار می گیرند.
همان طور که می دانید سینوس لیفت به جراحی گفته می شود که در طی آن جراحی هایی برای اضافه کردن استخوان به فک بالا برای کاشت دندان انجام می شود و در این جراحی سینوس ها برای آماده سازی دندان ها برای کاشت ایمپلنت بالا برده می شوند و در این صورت هدف از انجام این جراحی را می توان آماده سازی محل کاشت دندان در نظر گرفت.
زیرا برای کاشت ایمپلنت به استخوان کافی نیاز می باشد و ضعیف بودن استخوان فک و یا نداشتن استخوان نیاز به جراحی و بازسازی دارد و در بسیاری از مواقع سینوس ها باعث بروز مشکلاتی در استخوان فک می شوند.
عوارض سینوس لیفت
حال لازم به ذکر است که در برخی از مواقع انجام دادن لیفت سینوس دارای عوارضی است که این عوارض بسیار نادر هستند و آنها را می توان به صورت زیر معرفی کرد:
سوراخ شدن غشا سینوس در طی جراحی
یکی از شایع ترین مشکلاتی که در طول لیفت سینوس اتفاق می افتد، سوراخ شدن غشا سینوس در طول جراحی است و در صورت بروز این مشکل جراح دندانپزشک باید بتواند که غشا سوراخ شده را بخیه بزند و آن را ترمیم کند.
حال اگر امکان این کار وجود نداشته باشد، مراحل جراحی باید متوقف شود تا غشای سوراخ شده پیش از انجام جراحی مجدد بهبود یابد.
عفونت پیدا کردن سینوس لیفت
امکان بروز عفونت پس از هر جراحی وجود دارد و جراحی سینوس نیز از این مساله بی نصیب نمانده است. عفونت سینوس در طی جراحی مساله بسیار نادری است و در صورتی این موضوع بروز پیدا می کند که موادی که در طول جراحی مورد استفاده قرار می گیرند، به خوبی استریل نشده باشند.
بروز ترشح از زخم که به آن ترشح چرک نیز می گویند
از دیگر عوارض سینوس لیفت امکان بروز ترشح از زخم و ترشح چرک است که این عارضه قابل درمان است و با مصرف آنتی بیوتیک ها و تکنیک های شست و شو قابل درمان می باشد.
بروز تغییر رنگ در زیر چشم ها که این عارضه به علت تجمع خون در زیر چشم ها و پس از جراحی می باشد
بروز این عارضه به علت آسیب دیدن عروق خونی در طول جراحی می باشد و یا مراقبت های نادرست بیمار از دهان پس از جراحی اتفاق می افتد. این مساله معمولا در بانوان مسن تر بروز پیدا می کند زیرا در آنها لخته ای به دلیل عبور خون از دیواره رگ ها و تجمع آنها در بافت ایجاد می شود و مدت زمانی در حدود دو هفته طول می کشد تا این عارضه بر طرف شود.
لازم به ذکر است که این مشکل هیچ خطری ندارد و تنها به صورت ظاهری ایجاد می شود.
با شکست مواجه شدن جراحی برای کاشت ایمپلنت
از جمله عارضه هایی که می توان در عوارض سینوس لیفت به آن اشاره کرد، با شکست مواجه شدن جراحی برای کاشت ایمپلنت دندان است، بدین معنا که ایمپلنت در پیوند با مواد استخوانی ناتوان است و چنین شکستی در جراحی کاشت ایمپلنت در مواقعی که ایمپلنت در استخوان طبیعی قرار می گیرد نیز اتفاق می افتد.
چگونه می توان از بروز عوارض سینوس لیفت جلوگیری کرد؟
خطرات و عوارضی که بر اساس لیفت سینوس به وجود می آیند در برخی از مواقع قابل جلوگیری هستند. به عنوان مثال: برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان و عوارض باید در انتخاب جراح دندانپزشک دقت بسیار زیادی به خرج داد و جراح ماهری را انتخاب کرد تا با مهارت جراح از بروز مشکلات و عوارض تا حد زیادی جلوگیری به عمل آید.
مراقبت هایی که بعد از جراحی باید توسط بیمار انجام شوند و مراقبت کردن از زخم های ایجاد شده نیز از جمله مسائلی هستند که باعث جلوگیری از بروز عوارض می شوند و برای انجام این کار باید دستورات پزشک را به درستی انجام داد.
در صورتی که مراقبت های بعد از جراحی به خوبی انجام نشوند، امکان بروز عفونت، هماتوم و دیگر مسائل برای بیمار وجود دارد. باید به این نکته نیز اشاره شود که با تمیز نگه داشتن دهان و پرهیز از استعمال سیگار می توان خطرات ناشی از جراحی لیفت را تا حد زیادی کاهش داد.