
سینوس لیفت بسته چیست؟
فهرست
- 1 سینوس چیست؟
- 2 علل نیاز به سینوس لیفت باز و بسته
- 3 سینوس لیفت بسته چیست؟
- 4 مراحل انجام سینوس لیفت بسته چیست؟
- 5 مزایای سینوس لیفت بسته چیست؟
- 6 مراقبت های بعد از سینوس لیفت بسته چگونه است؟
- 7 سینوس لیفت بسته و باز هر کدام در چه مواقعی مناسب هستند؟
- 8 معایب سینوس لیفت بسته چیست؟
- 9 عوارض سینوس لیفت بسته چیست؟
- 10 هزینه سینوس لیفت بسته چه قدر است؟
- 11 عوامل موثر در هزینه سینوس لیفت بسته
آیا می دانید سینوس لیفت بسته چیست؟ و در چه مواردی کاربرد دارد؟ آیا از ارتباط میان ایمپلنت دندان و سینوس لیفت آگاهی دارید؟ مراقبت های بعد از سینوس لیفت چیست؟
سینوس لیفت یکی از متداول ترین امور درمانی است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد و از جمله جراحی های رایج در زمینه دندانپزشکی به حساب می آید. در این که از سوی مرکز دکتر فراز تیموری برای شما عزیزان اماده شده است، قصد داریم که در رابطه با سینوس لیفت با شما عزیزان صحبت کنیم.
سینوس چیست؟
سینوس ها حفره هایی هستند که در بخش های مختلف صورت مانند: پیشانی و اطراف بینی قرار دارند. در برخی از مواقع سینوس های دندانی باعث شکل گیری کانال های غیر عادی دندانی می شوند که به علت آبسه طولانی مدت شکل می گیرد. این دسته از سینوس ها یعنی سینوس های داخل دهانی از شایع ترین انواع سینوس در صورت هستند که نیاز به سینوس لیفت دارند.
از معروف ترین سینوس های داخل دهانی می توان سینوس ماگزیلا را نام برد که در فک بالا قرار می گیرد و در مجاورت دندان ها قرار گرفته می شود. حجم این نوع از سینوس ها به سن و جنسیت وابسته است به این معنا که در آقایان حجم این سینوس ها بیشتر از بانوان است و با افزایش سن حجم آن کم می شود و ضخامت آن نیز کاهش می یابد.
علل نیاز به سینوس لیفت باز و بسته
سینوس لیفت باز و بسته عملی است که در طی آن یک پیوند استخوانی در میان فک و استخوان سینوس صورت می گیرد تا فضای مورد نیاز برای استخوان باز شود. به عبارت دیگر در لیفت سینوس جراح ارتفاع استخوان را در فک بالا بیشتر می کند تا امکان استفاده از ایمپلنت و به کار گذاشتن آن در فک به وجود آید.
علاوه بر آن علل دیگری نیز در این خصوص وجود دارد که عبارتند از:
- از دست دادن بیش از یک دندان در قسمت بالایی فک
- وجود مشکلات مادرزاد و ژنتیکی در افراد که باعث می شود شخص بدون دندان متولد شود
سینوس لیفت به دو صورت انجام می شود که عبارت است از: سینوس لیفت بسته و سینوس لیفت باز که همچنین باید در این خصوص گفته شود که با توجه به حساسیت های این جراحی، باید لیفت سینوس را توسط دندانپزشکان متخصص و جراح و یا پریودنتیست ها انجام داد.
سینوس لیفت بسته چیست؟
تشخیص اینکه برای بیمار باید از انواع لیفت بسته استفاده شود و یا لیفت باز، به عهده دندانپزشک مربوطه است.
در جراحی لیفت سینوس به صورت بسته عمل لیفت را به کمک سوراخ ها و استوانه هایی که برای قرار دادن ایمپلنت در استخوان تشکیل می شوند، انجام می دهند.
تکنیک سینوس لیفت به صورت بسته در مواقعی که پزشک می خواهد ایمپلنت بدون جراحی را برای بیمار انجام دهد، استفاده می گردد. این شیوه دارای درد کمتری است و میزان تورم لثه در آن نیز کمتر است و همچنین سرعت انجام عملیات جراحی در این روش بیشتر از روش لیفت باز است.
در لیفت سینوس به صورت بسته دندانپزشک باید به این موضوع بسیار دقت داشته باشد که وسایل جراحی با سینوس برخورد نکنند زیرا در این صورت مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می شود و درمان و جراحی پارگی سینوس بسیار سخت، زمان بر و پر هزینه است.
مراحل انجام سینوس لیفت بسته چیست؟
در این جراحی از تجهیزات و تکنولوژی های جدیدی استفاده می شود تا کف سینوس دریل شود و سپس به کمک انواع دیگری از دریل ها فضای کافی برای کاشت ایمپلنت با طول مناسب ایجاد می شود.
در نهایت فضای ایجاد شده توسط پودر استخوان پوشانده می شود و ایمپلنت در محل مورد نظر قرار می گیرد. در رابطه با جراحی سینوس لیفت لازم به ذکر است که در این جراحی بهتر است که از pack کردن bone ها در محل دریل شده خودداری کرد زیرا در این حالت متریال bone ها وارد سینوس می شوند و باعث ایجاد عفونت می گردند.
مزایای سینوس لیفت بسته چیست؟
مزایای کلی لیفت سینوس به صورت بسته را می توان به صورت آنچه در قسمت زیر ذکر شده است، در نظر گرفت:
- این نوع لیفت دارای درد و خونریزی کمتری در مقایسه با لیفت باز در فرد است.
- میزان تورم لثه در این روش کمتر است
- مراقبت هایی که بعد از لیفت بسته باید انجام شوند، ساده تر و جزئی تر هستند
- سرعت انجام عملیات جراحی در این نوع لیفت بیشتر است و فرد باید مدت زمان کمتری را برای لیفت سپری کند.
- در این روش نیازی به بخیه زدن نیست
- جراحت کمتری در لثه ایجاد می شود
با توجه به اینکه لیفت بسته سینوس مزایای زیادی دارد، اما در برخی از مواقع پزشکان استفاده از روش لیفت باز را ترجیح می دهند و یا بر اثر شرایط بیمار به کار گیری لیفت بسته چاره ساز نیست. در نتیجه در این مواقع لیفت باز به کار می رود.
مراقبت های بعد از سینوس لیفت بسته چگونه است؟
با توجه به اینکه میزان جراحات وارد شده در لثه در این نوع از لیفت سینوس در مقایسه با سینوس لیفت باز کمتر است، مراقبت هایی که در این روش بعد از درمان باید انجام شود کمتر از سینوس لیفت باز است. اما با این وجود رعایت مراقبت هایی از قبیل زیر بعد از سینوس لیفت بسته نیاز می باشد:
- برای کاهش دادن میزان تورم ایجاد شده بر روی صورت می توان از کمپرس های آب سرد استفاده کرد و بعد از گذشت 48 ساعت از جراحی نیز باید از کمپرس آب گرم استفاده نمود.
- بعد از جراحی امکان خونریزی از بینی وجود دارد که این موضوع کاملا طبیعی است و برای درمان آن باید از قطره های مخصوصی که توسط پزشک تجویز شده است استفاده نمود.
- استعمال سیگار و دخانیات بعد از جراحی تا مدت دو هفته ممنوع است
- در مواقعی که شخص دچار عطسه و یا سرفه می شود باید سعی کند که فشار وارد شده بر دماغ و قسمت جراحی شده کم شود.
- استفاده از نی برای نوشیدن نوشیدنی ها توصیه نمی شود زیرا این کار باعث وارد شدن فشار به سینوس ها می شود
- بهداشت دهان باید رعایت گردد و از دهان شویه های مناسب استفاده شود
- دارو های تجویز شده توسط پزشک به صورت مرتب مصرف شوند.
معمولا در دوره مراقبت های بعد از جراحی سینوس لیفت دارو هایی از قبیل: قطره فنیل آفلین، قطره سدیم کلراید و دهان شویه کلرهگزیدین به بیمار تجویز می شود که معمولا این دارو ها باید تا مدت یک هفته استفاده شوند.
در صورتی که تمامی این مراقبت ها با دقت انجام گردند، مدت زمان بهبودی بیمار کاهش پیدا می کند و سرعت بهبودی افزایش می یابد.
سینوس لیفت بسته و باز هر کدام در چه مواقعی مناسب هستند؟
سینوس لیفت به روش باز بیشتر در واقعی به کار می رود که بافت استخوانی کافی وجود نداشته باشد و استخوان قادر به نگه داشتن ایمپلنت نباشد. در چنین شرایطی پزشک توصیه می کند که از روش لیفت باز استفاده شود تا شرایط درمان بهتر صورت گیرد.
در طرف مقابل، سینوس لیفت بسته بیشتر برای شرایطی مناسب است که بیمار مورد نظر در حدود 3 الی 4 میلی متر استخوان فک داشته باشد.
در این رابطه لازم به ذکر است که تمامی این مسائل را زمانی می توان به شکل دقیق تعیین کرد که بیمار به پزشک مراجعه کند و آزمایشات لازم برای او انجام شود و وضعیت فک تحت بررسی قرار بگیرد تا به این شکل بتوان گفت که کدام روش برای جراحی سینوس بهتر خواهد بود.
معایب سینوس لیفت بسته چیست؟
مسلما سینوس لیفت به روش بسته مانند: سینوس لیفت باز و یا هر امور درمانی دیگری دارای معایبی خواهد بود که معایب این روش را می توان به شرح زیر در نظر گرفت:
یکی از معایب این روش پیدا کردن جراح متخصص و با تجربه در این زمینه است که بتواند به خوبی تشخیص دهد که کدام روش برای شخص مورد نظر مناسب تر است.
گذشته از مساله ذکر شده در خط فوق، اصلی ترین و تنها ایراد سینوس لیفت بسته این است که دسترسی به ساختار های پشت فک توسط پزشک کم است و دید پزشک کافی نیست که در این صورت ممکن است که سینوس لیفت به شکل موفقیت آمیز انجام نشود و نتیجه آن رضایت بخش واقع نگردد.
عوارض سینوس لیفت بسته چیست؟
سینوس لیفت به روش بسته می تواند همراه با عوارض نیز باشد. اصلی ترین عارضه در این روش را می توان این موضوع دانست که به علت دسترسی کم پزشک در این روش اگر دندانپزشک معالج تجربه ومهارت کافی نداشته باشد، این امکان وجود دارد که غشای سینوس آسیب بییند و عملیات با شکست مواجه شود. در چنین شرایطی باید مجددا پس از بهبودی بیمار، عملیات سینوس لیفت انجام شود که این موضوع برای بیماران خوشایند نیست زیرا در این صورت انها متحمل پرداخت هزینه مجدد و تحمل شرایط سخت جراحی مجدد می شوند.
هزینه سینوس لیفت بسته چه قدر است؟
کسب اطلاع از هزینه مورد نیاز برای لیفت بسته سینوس سوالی است که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند.
هزینه مربوط به این جراحی در خصوص لیفت باز کمتر است، اما باید به این موضوع نیز توجه داشت که اگر تجهیزات پزشکی با سینوس برخورد کنند و باعث پارگی سینوس شوند، هزینه بیشتری در مقایسه با سینوس لیفت باز باید برای درمان پارگی سینوس خرج شود و مراحل درمان بسیار پیچیده تر می شود.
از این رو برای کاهش دادن هزینه مورد نیاز برای انجام لیفت سینوس بسته، سعی کنید که به دندانپزشکان و پریودنتیست های حرفه ای و کاربلد مراجعه کنید تا امکان وقوع این اتفاق ها کم شود و نتیجه جراحی رضایت بخش باشد.
عوامل موثر در هزینه سینوس لیفت بسته
به طور کلی مسائلی وجود دارند که می توانند در هزینه سینوس لیفت موثر واقع شوند. این مسائل به شرح زیر هستند:
دستمزد پزشک
در این رابطه باید آگاه باشید که پزشک ها از تجربه، تخصص و مهارت مختلفی برخوردار هستند و از این رو دستمزد دریافتی آنها با هم متفاوت است. در نتیجه معمولا دندانپزشکانی که تجربه و مهارت بیشتری دارند، دستمزد بیشتری نیز دریافت می کنند.
روشی که برای سینوس لیفت استفاده می شود
سینوس لیفت بسته را می توان به شکل معمولی و یا با استفاده از لیزر انجام داد که در صورتی که از لیزر برای جراحی سینوس لیفت بسته استفاده شود، هزینه های درمان افزایش پیدا می کند.
وضعیت بیمار
گاهی اوقات بر اساس وضعیت شخصی بیمار، پیش از سینوس لیفت و یا پس از آن نیاز است تا اموری برای بیمار انجام شود که شرایط برای انجام عملیات سینوس لیفت محیا شود و یا مراحل درمان به خوبی انجام شود. این چنین مسائلی را میتوان باعث افزایش هزینه سینوس لیفت در نظر گرفت.
به عنوان مثال: اگر بیمار در سینوس خود دارای عفونت باشد، لازم است تا در ابتدا عفونت از بین برود و سپس مراحل سینوس لیفت انجام شود.
مراقبت های بعد از سینوس لیفت
برخی از مراقبت هایی که بعد از سینوس لیفت باید انجام شوند، هزینه بر هستند و میتوانند در هزینه های غیر مستقیم سینوس لیفت بسته موثر واقع شوند. به عنوان مثال: داروهایی که پس از این جراحی باید مصرف شوند، از عواملی هستند که به عنوان هزینه غیر مستقیم برای مراقبت های بعد از سینوس لیفت مورد نیاز هستند.
هزینه مربوط به کلینیک دندانپزشکی
کلینیک های دندانپزشکی بر اساس تجهیزاتی که ارائه میدهند و روش های درمانی به کار گرفته شده از هزینه های متفاوتی برخوردار هستند. در نتیجه هزینه سینوس لیفت در هر کلینیکی با کلینیک دیگر متفاوت خواهد بود.
محل جغرافیایی و شهر و استان
کلینیک های دندانپزشکی در شهر ها و استان های مختلف دارای شرایط، تجهیزات و هزینه های متفاوتی هستند. علاوه بر آن کلینیک های دندانپزشکی که در مناطق بالای شهر واقع می شوند نیز هزینه بیشتری برای درمان دریافت می کنند.
برای اطلاع از هزینه جراخی سینوس لیفت بسته نیز می توانید به دندانپزشک مورد نظر خود مراجعه کنید و پس از انجام بررسی های لازم از میزان این هزینه اطلاع یابید.