
علت افتادن روکش ایمپلنت دندان
فهرست
- 1 علت اهمیت روکش ایمپلنت چیست؟
- 2 انواع روکشهای ایمپلنت دندان کدام است؟
- 3 انواع روکش ایمپلنت از نظر کشور سازنده آن
- 4 علت افتادن روکش ایمپلنت دندان چیست؟
- 5 نصب روکش ایمپلنت دندان با کمک پیچ
- 6 عوامل تاثیر گذار بر افتادن روکش
- 7 حفظ و نگهداری روکش ایمپلنت
- 8 آیا تخصص و مهارت پزشک در نصب روکش ایمپلنت در افتادن روکش موثر است؟
- 9 تفاوت چسب ایمپلنت و اباتمنت در افتادن روکش ایمپلنت چیست؟
- 10 مراقبت های لازم از روکش
مرکز ایران ایمپلنت یکی از بهترین ارائه کنندگان کاشت دندان برای افرادی هستند که دندان های خود را از دست داده اند. ایمپلنت که از پایه فلزی تیتانیوم ساخته می شود طرفداران خاص را جذب خود کرده است. شباهت ایمپلنت دندان به علت استفاده از روکش ایمپلنت حالت دندان طبیعی به خود می گیرد و ظرافت خاصی به صورت بیمار می بخشد. اما در برخی موارد بخصوص رعایت نکردن مراقبت های پس از کاشت ایمپلنت دندان، احتمال افتادن روکش ایمپلنت دندان وجود داشته و بیمار مجبور است به مرکز دوباره مراجعه نماید.
روکش ایمپلنت به طور معمول به قسمت تاجی یا نهایی ایمپلنت دندان گفته شده که متخصص مرکز ایران ایمپلنت آن را با ظرافت و مهارت خاصی به پایه ایمپلنت وصل می نماید. براساس نظر متخصص ها بهتر است که روکش ایمپلنت را فردی انجام دهد که خود وی کاشت ایمپلنت دندان تک واحد یا ایمپلنت کامل دندان را انجام داده است.
مسائل زیادی می توانند عامل افتادن روکش ایمپلنت و یا لق شدن آن باشند که در این شرایط، هزینه زیادی که افراد برای ترمیم دندان های خود به روش ایمپلنت پرداخت کرده اند، به خطر می افتد. به همین دلیل تعداد افراد زیادی قصد دارند که در رابطه با افتادن روکش ایمپلنت اطلاعاتی به دست آورند تا شاید با کسب چنین اطلاعاتی بتوانند از افتادن روکش ایمپلنت و به خطر افتادن هزینه خرج شده خود در این راه جلوگیری کنند.
علت اهمیت روکش ایمپلنت چیست؟
روکش ایمپلنت ظاهری شبیه به دندان های طبیعی دارد و زمانی که در دهان قرار می گیرد، تفاوت آن با دندان های طبیعی مشخص نمی شود و حتی میتوان گفت که زیبایی آن از دندان های طبیعی شخص نیز بیشتر است.
روکش ایمپلنت، اصلی ترین بخش تشکیل دهنده ایمپلنت است که زمانی که در داخل دهان قرار می گیرد، سایر بخش های ایمپلنت دیده نمی شوند و تنها بخشی که پس از نصب روکش ایمپلنت در دهان قابل مشاهده است، همان روکش ایمپلنت است.
به عبارت دیگر روکش ایمپلنت وظیفه حفظ زیبایی ظاهری چهره و مسائل مربوط به خوردن و جویدن غذا را بر عهده دارد که تمامی این مسائل باعث می شوند تا در میان بخش های مختلف ایمپلنت، روکش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد و جایگاه مخصوصی در اجزای ایمپلنت را به خود اختصاص دهد.
به همین دلیل باید در انتخاب روکش ایمپلنت بسیار دقت کرد و آن را با مشورت پزشک در بهترین انواع آن و در بهترین برند های تولید شده مورد استفاده قرار داد تا هم از استحکام زیاد آن برخوردار شد و هم از زیبایی ظاهری که روکش برای دندان ها به ارمغان می آورد.
انواع روکشهای ایمپلنت دندان کدام است؟
روکش ایمپلنت PFM: برای ساخت انواع روکش ایمپلنت پی اف ام از آلیاژهای گرانبها استفاده می کنند که پس از آن سرامیک دندانی قرار می گیرد. به گفته برخی از بیماران در این نوع از روکش ها پس از مدتی حالت کبودی لثه ایجاد شده و ظاهر چندان جالبی را برای بیمار نمی سازد. احتمال افتادن روکش ایمپلنت دندان PFM نیز وجود دارد اما در گذشته که تنوع چندانی نبود از آن استفاده می کردند.
روکش با فریم زیرکونیا: این نوع از روکش ها از فلز سختی تهیه می شود که دارای رنگ روشنی است. از نظر شیمیایی نیز حالت خنثی دارد. مقاومت و استقامتی که در این روکش بکار گرفته شده به حدی بوده امروزه بیشترین طرفدار را به سمت خود جذب کرده است. ظاهر آن شباهت زیادی به دندان طبیعی داشته و علاوه برآن نیز با بدن انسان سازگاری خوبی دارد و ایجاد آلرژی و تحریک نمی کند.
انواع روکش ایمپلنت از نظر کشور سازنده آن
روکش های ایمپلنت توسط کشور های مختلفی در سراسر جهان تولید می شوند که این کشور ها به شرح زیر هستند:
آمریکا: کشور امریکا از اصلی ترین پرچم داران ساخت روکش ایمپلنت در جهان است و رتبه اول را از نظر کیفیت و زیبایی در ساخت روکش در سراسر جهان به خود اختصاص داده است. روکش هایی که توسط کشور امریکا ساخته می شوند، گران قیمت ترین انواع روکش هستند اما با این وجود از شرایط بهتری هم برخوردار هستند.
کشور های اروپایی: رتبه دوم ساخت روکش ایمپلنت در سراسر جهان، به کشور های اروپایی تولید کننده این محصول نظیر: آلمان، ایتالیا، فرانسه، انگلیس، اسپانیا و سوئیس اختصاص دارد که این کشور ها نیز روکش را با کیفیت بسیار بالا تولید می کنند اما قیمت روکش های تهیه شده توسط آنها از روکش های امریکایی کمتر است.
کشور های آسیایی: برخی از کشور های آسیایی نیز از قبیل: ایران، چین و کره در ساخت وتولید روکش ایمپلنت فعالیت دارند که رتبه جهانی این کشور ها، رتبه سوم است. بدین معنا که کیفیت روکش ایمپلنت تولید شده توسط این کشور ها، در مقایسه با کشور های اروپایی و امریکا کمتر است و در نتیجه از قیمت مناسب تری برخوردار است.
لازم به ذکر است که در بین این سه کشور، روکش های ایمپلنتی که توسط کشور کره ساخته می شوند از کیفیت بالاتری در مقایسه با ایران وچین برخوردار هستند و از این رو به میزان بیشتری مورد استقبال قرار گرفته اند به صورتی که در کشور ایران، افراد زیادی مشتاق به استفاده از این روکش ها هستند.
در این خصوص باید به این نکته نیز اشاره کنیم که روکش های کره ای در ایران به راحتی پیدا می شوند وبسیاری از پزشکان معتقدند که این روکش ها با انواع تولید شده توسط کشور های اروپایی برابری می کند.
علت افتادن روکش ایمپلنت دندان چیست؟
مزایای ایمپلنت دندان از جمله افزایش اعتماد به نفس، افزایش قدرت تکلم و جویدن، ایجاد ظاهری طبیعی در صورت، کم بودن میزان التهاب پس از کاشت ایمپلنت، طول عمر طولانی و دیگر موارد به حدی بوده که افتادن روکش ایمپلنت نمی تواند او را از انجام کاشت منصرف کند.
برای کاشت ایمپلنت دندان نیاز است که هر کدام از اجزای آن را در طی زمان خاصی و براساس مراحل علمی انجام داد در این میان روکش ایمپلنت نیز یکی از این اجزا بوده که با چسباندن آن به ایمپلنت جزو آخرین مراحل کاشت ایمپلنت دندان محسوب می شود.
برای چسباندن روکش ایمپلنت متخصص مرکز ایران ایمپلنت دو روش را براساس شرایط بیمار پیشنهاد می دهد. روش اول آن چسباندن روکش ایمپلنت دندان به کمک سمان یا چسب مخصوص ایمپلنت می باشد و روش دوم استفاده از پیچ های مخصوص ایمپلنت دندان است.
در هر کدام از روش ها بایستی روکش ایمپلنت به صورت کاملا اصولی و با مواد و اجزای کاملا مرغوب انجام شود. علت افتادن روکش موقت ایمپلنت دندان می تواند دلایل زیادی داشته باشد. زمانی که متخصص از چسب برای چسباندن روکش ایمپلنت کمک می گیرد احتمال افتادن روکش ایمپلنت نیز بیشتر خواهد بود.
همانگونه که از اسم آن پیداست چسب مقاومت و دوام موقتی داشته و به مرور زمان حتما کنده خواهد شد. البته در ابتدای کاشت متخصص از چسب موقت برای چسباندن روکش استفاده می کنند پس از رضایت کامل بیمار و داشتن شرایط مناسب از چسب دائمی استفاده می شود.
نصب روکش ایمپلنت دندان با کمک پیچ
با وجود انتخاب چسب محکم و برند جهت مراحل نصب روکش ایمپلنت باز هم احتمال افتادن روکش ایمپلنت وجود دارد. در مواردی که بیمار تمایلی به استفاده از چسب ندارد می تواند از پیچ برای چسباندن روکش ایمپلنت کمک بگیرد. احتمال افتادن روکش ایمپلنت دندان وصل شده با پیچ بسیار کمتر از چسب می باشد از این رو برای نصب آن نیز باید از متخصص های حرفه ای ایمپلنت نیز کمک گرفت. هر چقدر این کار با ظرفات و مهارت انجام شود از سوی دیگر دوام و ماندگاری و همچنین عوارض کمتری را برای بیمار خواهد داشت.
عوامل تاثیر گذار بر افتادن روکش
- فشارهای سنگین خارج از مرکز محور طولی
- باز شدن پیچ
- فشارهای نگهدارنده ناکافی
- ایجاد بار مکانیکی بیش از حد معمول
- انتخاب نامناسب اجزا ایمپلنت و روکش
- اختلاف در مواد سازنده پیچ
- اختلاف در طراحی روکش با ایمپلنت از نظر ارتفاع و قطر
حفظ و نگهداری روکش ایمپلنت
زمانی به جرات می توان گفت که ایمپلنت دندان دارای طول عمر زیادی است که همراه با نحوه امنیت و نگهداری روکش ایمپلنت باشد. برای حفظ و نگهداری روکش ایمپلنت نصب شده با چسب یا پیچ چندین روش وجود دارد.
سطح مقطع، ارتفاع، مقدار زبری سطح و نوع چسب در حفظ و نگهداری روکش ایمپلنت تاثیر می گذارد. این شاخص ها بایستی به گونه ای باشد که دیواره های اباتمنت ایمپلنت بالاتر بوده و سطح مقطع آنها بیشتر از دندان طبیعی بیمار باشد.
اندازه استانداردی که برای ارتفاع اباتمنت در روکش های سمان شونده تعیین کرده اند در حدود 5 میلی متر است. در صورتی که فضای بین اکلوژن کمتر از 4 میلی متر باشد متخصص سعی می کند از روش پیچ شونده استفاده کند. روکش های سمان شده را می توان دوام مکانیکی را با افزایش زبری سطح بالا برد. برای بالا بردن آن متخصص ماهر مرکز ایران ایمپلنت از مته های الماس یا سنگ های مخصوص استفاده می کند.
نوع چسب به کار برده شده در عدم افتادن روکش ایمپلنت دندان تاثیر زیادی دارد. بسته به انتخاب روکش موقت یا دائمی دندانپزشکی تصمیم می گیرد کدام نوع چسب را بکار ببرد.
اما بدانید که متخصص در بیشتر مواقع چسب موقت را بکار برده تا زمانی که اتفاقاتی مانند افتادن روکش ایمپلنت دندان رخ داد، بدون ایجاد هیچگونه خطری روکش را جدا کرد.
آیا تخصص و مهارت پزشک در نصب روکش ایمپلنت در افتادن روکش موثر است؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله میزان تخصص و مهارت پزشک در نصب روکش دندان در دهان در افتادن روکش می تواند بسیار موثر باشد، زیرا اگر پزشک از دقت و مهارت کافی برخوردار نباشد و پایه ایمپلنت را به شکل صحیح در داخل دهان نصب نکرده باشد، پایه ایمپلنت کج می شود و میتواند باعث افتادن روکش ایمپلنت گردد.
علاوه بر آن نحوه قرار گرفتن اباتمنت و چسب روکش ایمپلنت نیزتاثیر زیادی در دوام و استحکام روکش دارد. اما در کل طریقه نصب پایه ایمپلنت اصلی ترین تاثیر را در لق شدن روکش با خود به همراه دارد.
پس در این صورت نباید از میزان تخصص و مهارت پزشک در این زمینه غافل شوید و باید برای انجام این کار از بهترین پزشکان کمک بگیرید تا پزشک با نصب صحیح پایه، از افتادن روکش تا حدود زیادی جلوگیری به عمل آورد.
تفاوت چسب ایمپلنت و اباتمنت در افتادن روکش ایمپلنت چیست؟
همان طور که می دانید برای نصب روکش ایمپلنت از دو روش استفاده می شود که یکی از آنها چسب ایمپلنت است و روش دیگر اباتمنت است.
اباتمنت قطعه ای شبیه به مهره است که به عنوان اتصال دهنده روکش و پایه ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرد و با نصب شدن آن روکش بر روی پایه پیچ می شود و استحکام کافی پیدا می کند.
چسب ایمپلنت نیز همان طور که از نام آن پیداست، ماده ای است که بین روکش و پایه ریخته می شود با استفاده از آن روکش بر روی پایه چسبانده می شود.
بر اساس آنچه که پزشکان معتقدند، استفاده از اباتمنت در مقایسه با چسب روکش، به محکم شدن ایمپلنت بیشتر کمک می کند و اگر از آن استفاده شود، احتمال لق شدن و افتادن روکش ایمپلنت کمتر خواهد بود. اما با این وحود بسیاری از افراد به دلیل کاهش دادن هزینه های ایمپلنت و یا به دلیل افزایش زیبایی ترجیح می دهند که از چسب ایمپلنت استفاده کنند.
در نتیجه اگر می خواهید که استحکام و دوام روکش ایمپلنت را افزایش دهید و از لق شدن آن جلوگیری کنید، بهتر است که از اباتمنت بهره مند گرددید.
مراقبت های لازم از روکش
یکی از روش های مناسب برای جایگزینی دندان های از دست رفته، کاشت ایمپلنت دندان است که حالت کاشت دندان طبیعی را نیز دارد. اما برای داشتن دندان های تقریبا دائمی مراقبت ها و نگهداری های خاصی مورد نیاز است.
براساس نظر متخصص مرکز ایران ایمپلنت، تاثیر سیگار بر ایمپلنت بسیار می باشد و چکاب های مداوم و منظم سبب افزایش طول عمر ایمپلنت دندان خواهد شد. انجام صحیح مسواک زدن، نحوه صحیح نخ دندان کشیدن و استفاده از دهانشویه از افتادن روکش ایمپلنت دندان پیشگیری خواهد کرد. فراموش نکنید که خوردن مواد غذایی خیلی چسبناک نیز می تواند باعث شل شدن ایمپلنت یا افتادن روکش ایمپلنت نیز شود.